צמרת פתח תקווה

צפו: עיריית פתח תקווה החלה לשווק את שכונת "צמרת" החדשה במקום מחנה סירקין (וידאו)

השכונה העתידית במזרח העיר, שצפויה לכלול כ-12,000 יחידות דיור ועוד כ-50 אלף תושבים (שחלק גדול מהם גם יהיו פתח תקוואים חדשים), נכנסת להילוך גבוה, כשלצד העבודות שיתחילו עוד חודש בשטח – יצאה העירייה בפרסומת מושקעת בת 1.5 דקות, שעלתה ל-YOUTUBE. בסרטון מככבת ילדה צעירה שאומרת: "לפני שעברנו לצמרת – ההורים שלי חיו לגמרי אחרת". הסלוגן: "העתיד מתחיל כאן". 

הפעם הראשונה שדיווחנו לכם על "פרויקט מתחם מחנה סירקין" הייתה ב-11 בספטמבר 2021, כשהעירייה פנתה ליזמים לצאת למכרז. ב-1 בינואר 2023, דיווחנו לכם על חלק מהחברות שזכו במכרז, כשהשכונה עדיין כונתה "נוף ירקון". לאחרונה, השם התחלף, בעיקר מכיוון שהוא היה דומה מדי לשכונת "נוף הירקון", השייכת להוד השרון. המיתוג "צמרת", מקבל ביטוי חזק בסרטון שעיריית פתח תקווה פרסמה.

צפו: סרטון הפרסומת של עיריית פתח תקווה על שכונת צמרת פתח תקווה (מתוך יוטיוב עיריית פתח תקווה)

תוספת של עוד 50 אלף תושבים ישנים וחדשים

לעיריית פתח תקווה חשוב שהשכונה תגיע לתודעה כלל ארצית, כדי למשוך תושבים שיתגורר בשכונה. "השכונה החדשה צפויה להיות מהשכונות הגדולות, החדשניות והיוקרתיות ביותר שתוכננו בישראל בשנים האחרונות. "נמסר מהעירייה. "שכונה של כ-50 אלף תושבים ותושבות, שצפויה לשנות באופן מהותי את מפת המגורים של העיר ולהוות מוקד משיכה מרכזי למשפחות צעירות, זוגות ומשפרי דיור מכל גוש דן".

לדברי העירייה, שכונת צמרת תוכננה בקפידה כמרחב אורבני מודרני המשלב איכות חיים גבוהה, קישוריות תחבורתית מתקדמת, נגישות לשירותים קהילתיים ומרחבים ירוקים רחבי ידיים. התכנון נועד לתת מענה מדויק ומעודכן לפרופילים של עובדי הייטק ומקצועות חופשיים, כמו משרתי קבע ומילואימניקים, אותם שואפת השכונה החדשה למשוך אליה.

"השכונה תיתן מגוון הוליסטי של שירותים: ממרכז התפתחות לתינוקות, דרך מתחם עבודה משותף, מרכזי 'וולנס', כושר ובריאות, וכמובן מסעדות איכותיות, סניפים של מסעדות שף ידועות, שיעמדו לרשות התושבים", מבטיחים בעיריית פתח תקווה. בעוד כחודש יחלו עבודות ההקמה, לאחר שמחנה סירקין הישן נהרס כולו ופונה.

שטח מתחם שכונת צמרת - כפי שמוצג בסרטון של העירייה

1000 עצים בשטח של 70 דונם

בעירייה מוסיפים כי "במרכז השכונה יוקם פארק ענק בשטח של כ-70 דונם, שיכלול שימור של למעלה מ-1,000 עצים קיימים, לצד מתקני ספורט, שבילי אופניים, גינות כלבים, מתחמים לנוער, מתחמי לימוד בשטח פתוח, פוד-טראקים ופינות ישיבה ופיקניק – והכול בשילוב עם שבילי מורשת ואתרים היסטוריים שישומרו ויהפכו למוזיאון על תולדות יחידות הקומנדו של צה"ל".

אם אתם חוששים מפקקים (בכל זאת, עוד 50 אלף תושבים), אז בעירייה מציינים כי מערך התכנון לשכונה כולל גם שתי תחנות מטרו, שיחברו את השכונה לעורקי התחבורה הראשיים במטרופולין גוש דן. "השכונה תהווה נדבך מרכזי בפיתוח העיר לטובת הדור הבא, ולא רק לתושבי פתח תקווה. אנחנו מקדמים תכנון איכותי שמאזן בין צורכי המגורים לבין מרחבים ציבוריים, תחבורה מתקדמת ושירותים קהילתיים מגוונים. מדובר במהלך שישנה את פני האזור כולו ויעניק לתושבים הקיימים והחדשים איכות חיים ברמה הגבוהה ביותר", אומרים בעירייה.

דמיינו את שכונת צמרת פתח תקווה בשנת 2033
דמיינו את שכונת צמרת פתח תקווה בשנת 2033

חברות הנדל"ן שזכו במכרז שכונת צמרת

הזוכות במכרז סירקין
הזוכות במכרז סירקין פתח תקווה - כל המספרים בפנים (לחצו להגדלה)

מתעניינים בפרויקטים בשכונת צמרת פתח תקווה? השאירו פרטים ויחזרו אליכם בהקדם

אייטמים אחרונים על שכונת צמרת פתח תקווה

שכונת צמרת?

האם זיהום קרקע בשכונת צמרת (מחנה סירקין) פ"ת יעכב את בניית אלפי הדירות החדשות?

לפי כתבה שהתפרסמה ב"גלובס", המדינה מודה כי מתחם מחנה סירקין המיתולוגי חשוד בהימצאות כימיקלים מסוכנים. רשות מקרקעי ישראל מבהירה: "לא נאשר בנייה לפני טיהור", אך החשש מעיכובים של שנים בהקמתה של שכונת "צמרת" החדשה במזרח העיר יכולים להדיר שינה מעיני היזמים והרוכשים. עיריית פתח תקווה: "בשלב זה לא צפוי עיכוב בהתקדמות".

קרא עוד »
גרופית פתח תקווה סירקין

הסנונית של גרופית: החלו עבודות הבניה של "פרויקט סירקין" בשכונת צמרת פתח תקווה

ניצנים של עבודוות ברובע המגורים החדש של פתח תקווה במזרח העיר, במקום המחנה הצבאי הישן: חברת הנדל"ן "גרופית" החלה בביצוע עבודות בפרויקט הדגל שלה בשכונה החדשה. הפרויקט יכלול כ-200 דירות במגדל בן 30 קומות ובשני בניינים של 7+8 קומות, שטחי מסחר ועירוב שימושים מודרני. תמיר עטר, סמנכ"ל ההנדסה של החברה: "צעד משמעותי למימוש החזון של השכונה החדשה".

קרא עוד »
שכונת צמרת פתח תקווה

עיריית פתח תקווה פתחה בקמפיין ליזמים שמעוניינים לבנות בשכונת צמרת. מי כבר זכו?

לאחר ש-21 חברות נדל"ן כבר זכו במכרזים לבניית מבני מגורים לכ-4000 יחידות דיור (מתוך כ-12,800) בשכונה החדשה, שצפויה להתחיל להתאכלס ב-2030 במזרח העיר, בעירייה הקימו אתר, מלווה במסע פרסום, שמטרתו להפנות את מי שמעוניין להיות מעורב בהקמתה של השכונה, לרשות מקרקעי ישראל, בעלת השטח. הפרוייקטור של צמרת, נעם סלע: "בחודשים הקרובים כבר יתחילו לבנות ולשווק דירות". עושים סדר – מי הזוכות?

קרא עוד »
סיגל שמעה, ניסן אילון, אבי שטרית, אלי מור

יהלום או כישלון? רחוקה כ-6 שנים מאכלוס – "צמרת" כבר משפיעה על נדל"ן המגורים בפ"ת

השכונה החדשה במזרח העיר, שתוקם על חורבות מחנה סירקין הישן, צפויה לשנות את עולם הנדל"ן בפתח תקווה כבר עכשיו – גם כשהצפי לאכלס רחוק. 12,000 יחידות דיור וכ-50 אלף תושבים, זה משהו שאמור לשנות גם עיר גדולה ממילא כמו פתח תקווה. שוחחנו עם המתווכחים הפתח תקוואים ניסן אילון, סיגל שמעה ואבי שטרית ויחד עם עו"ד אלי מור – בניסיון להבין אם שווה לקנות שם ממה כדאי להיזהר.

קרא עוד »
שכונת צמרת פתח תקווה

מי הזוכות? מכרז שני נסגר ב"שכונת צמרת" פתח תקווה בסכום כולל של 1.5 מיליארד ש"ח

מכרז רמ"י לבניית 1,545 יח"ד בשכונה העתידית הכי מדוברת בפתח תקווה, בצפון-מזרח העיר, על שטח מחנה סירקין לשעבר, נסגר בהצלחה, עם סכום המשקף שווי קרקע של כמעט 970 אלף שקל לדירה. המכרז הוא חלק מתוכנית רובע סירקין, עם כ-8500 יחידות דיור וכ-300 אלף מ"ר למסחר ותעסוקה, בתחום מחנה סירקין ושטח ממערב לו עד לשכונות יוספטל וקרית אלון, ומצפון – נחל שילה וכביש 483.

קרא עוד »
תרשים מכרז שכונת צמרת

רמ"י הוציאה מכרז חדש לרכישת קרקעות בשכונת "צמרת" החדשה בפתח תקווה

רשות מקרקעי ישראל פרסמה בשבוע שעבר את המכרז עבור יזמים וקבלנים המעוניינים לקחת חלק בפרויקט בשכונה, שתיבנה בשנים הקרובות על חורבות מחנה סירקין הישן. לפי המכרז יוצעו כ-1545 יחידות דיור, המפוזרים ב-10 מתחמים, זאת בנוסף לשטחים שכבר נמכרו במכרזים קודמים. המחירים במכרז נעים בין 9 ל-32 מיליון, אליהם גם יש להוסיף הוצאות פיתוח בין 20 ל-55 מיליון ש"ח.

קרא עוד »

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

הריסה קטה גרופ אבו רביע 2-4

הריסה מס' 28 של קטה גרופ בפתח תקווה: שני בניינים ותיקים נהרסו בעין גנים (וידאו)

היסטוריה בשכונת עין גנים: מבנים מסוכנים וישנים משנות ה-70 הכוללים כ-20 דירות פינו את מקומם לטובת שני מגדלים מודרניים בני 10 קומות עם 74 דירות. איכלוס הפרויקט צפוי בשנת 2030. עוז קטה: "מרגש במיוחד, גדלנו פה וראינו את המבנים האלה בדרך לבית הספר".

המשך קריאה »
התחדשות עירונית עזרא ונחמיה 1-5 פתח תקווה עמישב - הווה מול עתיד

כרמים: פרויקט פינוי-בינוי עזרא ונחמיה 1-5 בעמישב פתח תקווה יהרס בתחילת 2027

צעד משמעותי לפרויקט ההתחדשות העירונית במזרח העיר: חברת "אלמוגים", שרכשה את הפרויקט מחברת "בינו נדל"ן", התבשרה על קבלת היתר הריסה, חפירה ודיפון למתחם. 48 דירות ישנות יפנו את מקומן ל-3 מגדלים מודרניים עם 175 יחידות דיור. היעד לתחילת העבודות בשטח: בעוד כחצי שנה

המשך קריאה »
צחי רזאל אביעד ממן עינב עצמון

עצמון ל"בזמן הנכון": "ניצור פארק ענק בין פסגת אלון (יוספטל) לשכונת צמרת" (וידאו)

אדריכלית עינב עצמון, ראש מינהלת 'כרמים' להתחדשות עירונית, התארחה בפודקאסט הפיננסים והנדל"ן המקומי וחשפה תוכניות עתידיות לעיר. לצד ההבטחה לפארק רחב ידיים, התייחסה עצמון בכנות לעיכובים במיזמי פינוי-בינוי, ופירטה על פתרונות הביניים שמציעה העירייה לתושבים, בהם הפיילוט בשכונת יוספטל – ששינתה את שמה ל"פסגת אלון".

המשך קריאה »
פרויקט MALA פתח תקווה הריסה

צפו בהיסטוריה במזרח העיר: אירוע ההריסה בפרויקט MALA פתח תקווה של קבוצת אלמוג (וידאו)

באירוע חגיגי ומרגש שנערך תחת אוהל צלייה מפנק עם אוורור חזק ומשקאות קרים ומפנקים, להקלה על החום הכבד, ציינה קבוצת אלמוג את תחילת עבודות ההריסה באחד מפרויקטי הדגל שלה במזרח פתח תקווה. לאירוע הגיעו עשרות דיירים, הנהלת החברה, אנשי עסקים ובכירי עירייה. הפרויקט כבר הספיק לרשום הישג מרשים עם מכירת כשליש מהדירות בפרויקט. "מרגש שהגענו לרגע הזה".

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading