EATALIA פתח תקווה

רעידת אדמה קולינרית בעיר: מתחם EATALIA בעמי ב.ס.ר סיטי פתח תקווה נסגר

לאחר שפרסמנו לראשונה (וראשונים בארץ) על סגירת מתחם המסעדות היוקרתי בפייסבוק פתח תקווה – עכשיו זה רשמי. אחרי שלוש שנות פעילות בלבד והשקעת ענק של כ-20 מיליון שקלים, מתחם האוכל האיטלקי, שפעל במתחם המשרדים והעסקים החזק בעיר, נסגר ללא הודעה מוקדמת. מערכות ההזמנות הושבתו לחלוטין, דלתות המקום ננעלו, 

הלם בביצה הקולינרית של פתח תקווה: מתחם EATALIA (איטליה), שהבטיח להביא ניחוח אירופאי יוקרתי לעמי ב.ס.ר סיטי,  סגר את שעריו בפתאומיות. מוקדי ההסעדה השונים במקום פסקו מפעילות לחלוטין, ולפי "ישראל היום", מדובר בסגירה מוחלטת ולא בתקלה זמנית.

בעקבות דיווחים שהגיעו למערכת "פתח תקווה News", התברר כי המתחם רחב הידיים עומד כעת שומם. אם תנסו להזמין שולחן דרך הפלטפורמות הדיגיטליות תיתקלו בחומה אטומה:

השקעת ענק של 20 מיליון שקלים שירדה לטמיון

המתחם נפתח בקול תרועה רמה במאי 2023, עם השקעה כספית אדירה שנאמדה בכ-20 מיליון שקלים. מאחורי המיזם השאפתני עמדה שורת שותפים בעלי שם וניסיון רב בענף המסעדנות הישראלי:

  • איציק אנקונינה – ממייסדי "מקס ברנר" ובעלי רשת "ג'ויה".

  • השף קובי בכר – לשעבר שף מסעדת "פאסטל" ומלון "ממילא".

החזון היה להקים מתחם חלבי-כשר שיאגד תחת קורת גג אחת מסעדות וחנויות קמעונאות, בהשראת מודלים אירופיים מצליחים כמו "אל נסיונל" בברצלונה, ה"פוד הול" באמסטרדם ורשת "איטלי" העולמית. כדי להימנע מגורלם של שווקי אוכל קודמים בישראל שקרסו עקב מודל של השכרת דוכנים לזכיינים (מודל שיצר תחרות פנימית ועלויות גבוהות), בחרו השותפים ב-EATALIA בבעלות ישירה.

הם הפעילו בעצמם את כל עמדות המכר כדי לשלוט בעלויות ולהבטיח סינרגיה בין הדוכנים. ההנחה הייתה שהמטבח האיטלקי פונה למכנה משותף רחב ונהנה מעלויות חומרי גלם נמוכות יחסית – אך גם מודל זה, כפי שמתברר כעת, לא הספיק כדי להבטיח את הישרדות המקום.

1,800 מטרים רבועים שנותרו מיותמים

עם סגירתו, מותיר אחריו EATALIA חלל עצום ומושקע העומד ריק:

  • גודל ותפוסה: 1,800 מ"ר הפרוסים על פני שתי קומות, עם כ-250 מקומות ישיבה.

  • הקומה הראשונה (קמעונאות): חנות יין, בייקרי (מאפייה), ובר גבינות.

  • הקומה השנייה (הסעדה): מסעדה איטלקית, בר טאבון, בר דגים, שוק ירקות ודוכני קפה וגלידה.

סגירתו הפתאומית של מתחם EATALIA מהווה תזכורת כואבת לסיכון הכלכלי העצום הכרוך בהפעלת שווקי אוכל ומתחמי קולינריה ענקיים בישראל, אפילו כאשר הם מנוהלים על ידי אנשי מקצוע מנוסים ותחת קורת גג ניהולית אחת. תושבי העיר והעובדים הרבים במתחם בסר סיטי ייאלצו כעת לחפש חלופות קולינריות אחרות לארוחות הצהריים והערב היוקרתיות שלהן.

EATALIA פתח תקווה בב.ס.ר סיטי
EATALIA פתח תקווה בב.ס.ר סיטי

התגובות ברשת:

הפוסט שפרסמנו על הסגירה גרר עשרות תגובות, וכמעט כולן שיקפו תמונה אחת: מבחינת הקהל, הסגירה הייתה עניין של זמן. אלה הנושאים שחזרו שוב ושוב:

החניה — התלונה מספר אחת. יותר מכל נושא אחר, גולשים הצביעו על מדיניות החניה במתחם כגורם המרכזי שהרחיק אותם. רבים דיווחו על עלויות שנתפסו בעיניהם כמופרזות, וטענו שהיעדר חניה חינם (או לפחות שעה-שעתיים ללא תשלום, כמקובל במרכזי קניות אחרים) פגע קשות בתנועת המבקרים.

סגירה בשבת. המתחם כשר וסגור בשישי בערב ובשבת. גולשים רבים טענו שזו נקודת תורפה משמעותית — במיוחד על ציר שבו אין תחבורה ציבורית פעילה בסוף השבוע — וכי פתיחה בסופ"ש הייתה מושכת משפחות ובני נוער וממלאת את המקום.

אוכל, שירות ומחירים. חלק מהמגיבים תיארו חוויות של שירות איטי, מנות יקרות ביחס לתמורה וקונספט שלא תמיד היה ברור להם. אחרים דווקא הביעו צער וגעגוע למנות אהובות.

הקשר רחב יותר. בתגובות עלו גם אתגרים סביבתיים רחבים: מגדלי משרדים בתפוסה חלקית באזור, ותהיות לגבי השפעת מתחם BIG הצפוי להיפתח בסמוך.

לצד הביקורת נשמעו גם קולות מנוגדים, שטענו כי המתחם עצמו אינו כושל וכי חלק מבתי העסק בו ממשיכים לתפקד ולזכות בהערכה.

עוד ב-אוכל ובילויים

פסטיבל הבירה פתח תקווה

כ-14 אלף תושבים הגיעו לפסטיבל הבירה והבשר להופעה של סבלימינל ומרינה (וידאו)

כ-15 אלף איש גדשו את הפארק הגדול בפתח תקווה בכל אחד מימי הפסטיבל. עם הופעות של ענקי המוזיקה הישראלית, אווירה מחשמלת ומחירים שווים לכל כיס – פסטיבל הבירה והבשר הוכיח שאפשר לחגוג בגדול, ובסדר מופתי.

המשך קריאה »
ברונקו 300 פתח תקווה

עסקית ב-72 ש"ח: ברונקו 300 פתחו מסעדת המבורגרים במטרו פארק פתח תקווה (וידאו)

תושבי פתח תקווה חובבי ההמבורגרים יכולים לציין עוד נקודה ללחמניה עם קציצה, כשמסעדת ההמבורגרים המסקרנת פתחה את שעריה באופן רשמי במתחם העסקים החדש "מטרו פארק". המתחם המסחרי, שהולך ומתאכלס בקצב גבוה בימים אלה, ממוקם במיקום אסטרטגי ברחוב משה דיין 10, במרחק של כ-3 דקות הליכה בלבד מתחנת הרכבת הקלה. בתפריט: עסקית ב-72 ש"ח

המשך קריאה »
קפה גן סיפור פתח תקווה

מה אתם עושים מחר במוצ"ש? צפו בביקור בקפה גן סיפור פתח תקווה (וידאו)

כפי שכבר סיקרנו לא פעם בכתבות קודמות, "קפה גן סיפור" בפתח תקווה הוא הרבה מעבר לבית קפה רגיל. מדובר בפנינה קולינרית הממוקמת בלב פארק יצחק אוחיון ("הפארק הגדול"), שמציעה חוויית בילוי פסטורלית וקסומה ממש על שפת האגם האקולוגי. כשביקרנו במקום במוצ"ש האחרון, ראינו פיק של סועדים שמילאו את כל המסעדה – בטיימינג שנחשב תמיד עמוס. צפו בחוות הדעת

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading