צפו: מכבי פתח תקווה הדהימה את מכבי תל אביב ברבע הגמר באצטדיון “שלמה ביטוח”

כ-8500 צופים הגיעו אמש למשחק הגביע בו אירחה מכבי את האלופה שבדרך מתל אביב. למרות פערי הכוחות, הפתח תקוואים גילו הרבה נחישות, במיוחד כאשר הצליחו להשוות בתוספת הזמן ל-2:2 ולקבוע הארכה. בהארכה הם גילו עליונות, שקיבלה ביטוי עם שני שערים של הצעירים ניב יהושוע ואלירן חזן – שקבעו 4:2 מדהים. “אחד הנצחונות הגדולים בהסטוריה שלנו”, אמרו במכבי.

זה היה אחד מהמשחקים החמים והדרמטיים שזכורים לנו באצטדיון “שלמה ביטוח”. אוהדי מכבי תל אביב הגיעו בהמוניהם ומילאו את כל היציע המזרחי וכן את שערים 4 ו-5 – סה”כ כ-7000 צופים. מנגד, אוהדי מכבי פתח תקווה, בקושי הצליחו למלא את יציעים 1+2 ולא הצליחו להעניק אווירה ביתית, אלא שאחרי שער היתרון בדקה ה-10 (מאור לוי בפנדל), הקהל הכחול-לבן התעורר ודחף את שחקניו לסנסציה.

צפו ביציעים: מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS

@ptnews.tiktok מכבי פתח תקווה מדהימה את מכבי תל אביב 4:2 ברבע הגמר @ori_zukin_14108 @ben_hapoel @uservz5nlzkmi6 @noamzamir3 @fcmapt @idnyotyob @theking.almog1234 ♬ סאונד מקורי - פתח תקווה NEWS

אבי לוזון ירד ליציע

אחרי השער של לוי, נחמיאס הישווה תוך 10 דקות, כשכבש מקרוב. בהמשך התנהל משחק עצבני עם הרבה צהובים. השופט אוראל גרינפלד החליט בהחלטה נכונה לפסול פנדל לזכות מכבי תל אביב, לאחר צפייה ב-VAR, מה שהביא להתנפלות של האוהדים הצהובים ביציע הכסף, דווקא על הכרוז של מכבי פתח תקווה. אחרי דקה-שתיים הרוחות נרגעו.

הדרמה הגדולה התרחשה בתוספת הזמן, לאחר שערן זהבי כבש בפנדל, אך אנדראס קארו הקפריסאי, קבע 2:2 מקרוב, לאחר טעות של הגנת מכבי תל אביב. בהארכה זה כבר היה סיפור אחרי לאחר שער מרחוק של ניב יהושע ועוד שער של אלירן חזן בדקת הסיום של ההארכה. אבי לוזון הבעלים, חרג ממנהגו לאחרונה ובהארכה ירד מיציע הכבוד לכיוון איזור הספסל – ועודד את שחקניו מקרוב.

אבי לוזון ירד מיציע הכבוד לעבר הדשא לדחוף את שחקניו

האם יהיה דרבי בחצי הגמר?


הניצחון קבע שמכבי פתח תקווה חוזרת למעמד חצי הגמר, לאחר ארבע שנים (“עונת הקורונה”), אז היא ניצחה במעמד זה את הפועל תל אביב והעפילו לגמר, בו הפסידה להפועל באר שבע 2:0. אז, גם חצי הגמר וגם הגמר נערכו כזכור ללא קהל. העונה זה סיפור אחר. צפי ההכנסות ממכירת הכרטיסים למשחק אתמול הוא כ-250 אלף ש”ח. בחצי הגמר, אליו כבר העפילה אתמול הפועל נוף הגליל, צפויה מכבי פתח תקווה להכנסה נוספת.

אנחנו נשמח לדרבי בחצי הגמר (ואפילו חולמים על דרבי בגמר), אבל כדי שתהיה אפשרות שזה יקרה, הפועל פתח תקווה צריכה לנצח היום את הפועל באר שבע – בעוד חגיגת גביע, כשתארח היום את הדרומיים באצטדיון “שלמה ביטוח” (שעה 19:30). שתי הפתח תקוואיות מעולם לא העפילו יחד לחצי הגמר – כמה זה יהיה מיוחד אם דווקא בעונה הזאת – זה יקרה.

אוהדי מכבי תל אביב ביציע המזרחי: ההר הצהוב לא עזר

עוד ב-ספורט

גל אראל מכבי פתח תקווה

עידן חדש במגרש האימונים בבן דרור: גל אראל מונה למאמן קבוצת הנוער של מכבי פ”ת

אחרי שתמיר לוזון מונה למנהל המקצועי של מחלקת הנוער במועדון, הוא החליט ללכת על מאמן הפועל חיפה לשעבר. אראל: “אני שמח להגיע למקום שמאוד רצה אותי, למועדון עם אחת ממחלקות הנוער הטובות בארץ, ומחכה כבר להתחיל לעבוד״. במקביל, הקבוצה הבוגרת שומרת על ההתקפה, שהובילה אות לליגת העל, עם החתמתו של שחקן הכנף הקולומביאני, חוסה קורטס.

המשך קריאה »
מירוץ הלילה פתח תקווה

כ-6000 רצים השתתפו במרוץ הלילה NIGHTRUN 2026 פתח תקווה (וידאו)

המירוץ המסורתי, שהתקיים אמש (4.6) בפעם השביעית, עמד השנה בסימן קריאה חברתית חריפה למיגור האלימות בקרב בני נוער. האירוע הוקדש לזכרו של ימנו (בנימין) זלקה ז”ל שנרצח ביום העצמאות, וגם כיבד את זכרם של תושבי העיר, סמ”ר אורי גרינברג ז”ל וסמל עידן פוקס ז”ל, שנפלו לאחרונה בדרום לבנון. ראש העיר, רמי גרינברג ובני משפחת זלקה, הזניקו את הרצים.

המשך קריאה »
טום שלח אדידס מגה ספורט

טום שלח ומיכל פרס הציגו זוגיות ספורטיבית בספורטן פ”ת עם קמפיין של מגה ספורט (וידאו)

כוכבי “המרוץ למיליון”, שרק לא מזמן התחרו זה בזו על המסך, רצו להנאתם בפארק הגדול, חוברים כעת לשידוך מפתיע, אך מתבקש, ומשיקים יחד את קמפיין הקיץ של רשת “מגה ספורט” שנחת לצילומים במתחם הספורט בנווה גן.הקמפיין הרשמי מציג את השניים כשהם מדגמנים זוגיות פוטוגנית, לרגל השקת קולקציית adidas HYPERGLAM, הנמכרת בבלעדיות ברשת. צפור בראיון עם שלח.

המשך קריאה »
יציע דרומי אצטדיון פתח תקווה

בשורה לאוהדי הכדורגל: אושרה הרחבת אצטדיון “שלמה ביטוח” בפ”ת ב-2000 מקומות

ראש העיר רמי גרינברג הודיע הבוקר (שני, 1.6) על תחילת תוכנית נרחבת לשיפוץ האצטדיון העירוני, במסגרתה יוקם יציע דרומי חדש. הרקע למהלך: שתי הקבוצות העירוניות ישחקו בעונה הבאה בליגת העל והיערכות לאירועי תרבות גדולים בעיר, עליה כבר דיווחנו בעבר. למרות ההודעה, התגובות הראשונות של האוהדים להודעה, הביעו אכזבה: “למה רק 2000? זה פלסטר!”

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]