איתי פא ריזאט איתי פריזט

צפו: אלפים ליוו למנוחות את איתי פריזט ז"ל מפתח תקווה שנהרג בעזה (וידאו)

בשעה 14:00 החלה לצאת שיירה של אלפי תושבים וחברים מבית משפחתו באם המושבות החדשה, של הסמ"ר, הלוחם מגבעתי, שנהרג אתמול ממטען, שהתפוצץ בארון בגדים בדירה בצפון הרצועה. השיירה עשתה דרכה עד בית העלמין הסמוך בסגולה. אף עין לא נותרה יבשה, כשאמו, לימור, ספדה לבנה: "היית לי ילד מושלם, שכל אמא רוצה. לא בגלל שאתה שלי, איתי – אלא בגלל מי שאתה".

פתח תקווה, כמו כל מדינת ישראל, ממשיכה לגבות אבידות במלחמה הקשה. לאחר 88 נרצחים והופלים באוקטובר, פתחנו את נובמבר עם הבשורה הקשה על נפילתו של סמ"ר איתי פריזט, לוחם גבעתי, שנהרג אתמול (שבת, 2.11 בצהרים) בתהליך הקרבות בעזה. לפים ליוו את ארונו של איתי הפתח תקוואי מבית משפחתו ברחוב יעל רום ועד לקברו הטרי, מרחק של כ-500 מטרים, בסגולה.

צפו בדברי ההספד של יניב פריזט, אביו של איתי פריזט ז"ל

בהלוויה ספדו בני משפחתו, אביו יניב ואמו לימור, אחיו סער (איתי הותיר שלושה אחים נוספים), שניים מחבריו הטובים ומפקדו בצבא. כיבדו בנוכחותם, שר הפנים משה ארבל וכן ראש העיר רמי גרינברג. "באת אליי כשהיית בכיתה י"ב, אמרת לי 'אמא, החלטתי. אני רוצה שירות עם משמעות. אני רוצה להיות לוחם'. אמרתי לך: 'איתי למה? הציעו לך המון דברים. אמרת לי – אם כולם ידברו כמוך, לא יהיה צבא. אני רק צריך את התמיכה שלך".

האם הוסיפה בבכי: "ביום שנפתחה המלחמה הארורה הזאת. אתה היית בבית עם שבר ביד. נשמתי לרווחה. ואתה, כמה שאתה היית עם הלב שלך לא שלם, שהחברים שלך נלחמים ואתה בבית. כל כך רצית לחבור אליהם ולהיות איתם. המתנת שהגבס יירד ועלית לשיחה עם אייל שומינוב המ"פ שלך, זכרונו לברכה. אמר לך שבגלל הפציעה אולי עדיף שתרד מלוחמה – אמרת לו: אין סיכוי. התגייסית כלוחם ואסיים כלוחם. ובאמת סיימת כלוחם".

אלפים בבית הקברות בסגולה
אלפים בבית הקברות בסגולה
אלפים ליוו את איתי פריזט ז"ל בדרכו האחרונה מביתו שבאם המושבות
אלפים ליוו את איתי פריזט ז"ל בדרכו האחרונה מביתו שבאם המושבות

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

עידן פוקס משעול פתח תקווה

"גינת האושר של עידן": פתח תקווה הנציחה את סמל עידן פוקס ז"ל בגינת מיינדפולנס ייחודית

בטקס מרגש שנערך היום בשכונת פסגת הדר, נחנכה גינה ציבורית חדשה לזכרו של הפתח תקוואי סמל עידן פוקס ז"ל, שנפל מרחפן נפץ בלבנון לפני 4 חודשים. הגינה, הממוקמת מול רחוב שחם 29 ובסמוך לבית בו גדל עידן, נועדה לשמר את זכרו ולהעניק לקהילה מרחב של שלווה ונחמה.

המשך קריאה »
טקס 7 באוקטובר יד לבנים

שורדי השבי לואיס הר ובר קופרשטיין ישתתפו בטקס זיכרון ל-7 באוקטובר ביד לבנים פ"ת

עיריית פתח תקווה, בשיתוף מקפ"ת, יד לבנים וארגון נפגעי פעולות איבה, יקיימו אירוע עירוני מיוחד ומרגש תחת הכותרת "מזיכרון לתקווה", לציון יום הזיכרון הלאומי לאירועי השבעה באוקטובר.

המשך קריאה »
רמי גרינברג איראן

שוב חשש מאיראן: רמי גרינברג הודיע על פתיחת כלל המקלטים הציבוריים בפתח תקווה

על רקע המתיחות הביטחונית, עיריית פתח תקווה נוקטת בצעדי מנע ופותחת את כלל המרחבים המוגנים הציבוריים ומתחמי המחסה ההמוניים. ראש העיר קורא לתושבים להכין את המרחבים המוגנים הפרטיים, אך מדגיש: בשלב זה אין כל שינוי בהנחיות פיקוד העורף.

המשך קריאה »
הרצאה אורלי גלבוע

כ-300 איש הגיעו לצפות בהרצאתה של אורלי גלבוע, אמה של דניאלה בפתח תקווה (וידאו)

בהרצאה ראשונה לקהל הרחב, כשנה וחצי לאחר שבתה דניאלה שוחררה משבי החמאס, עמדה אורלי גלבוע מול קהל של 300 איש בתיאטרון "התפוז", בשכונת מגוריה בכפר גנים ג' וגוללה את מסע הייסורים והתקווה, שעברה מאז ה-7 באוקטובר 2023. עד השחרור של בתה ב-25 בינואר 2025. "הסיפור שלה נותן השראה לכולנו איך אפשר להישאר אופטימיים גם ברגעים הקשים ביותר", סיפרו בקהל.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading