בטקס מרגש שנערך באולם החדש ברחוב ראשון לציון 8 (צמוד לבי”ס גולדה), בנוכחות ראש העיר, בכירי הכדורגל וכוכבי עבר, הונצח מאמן הכדורגל והפרשן יקיר העיר פתח תקווה. בתו ישראלה: “הנצחתו באולם שבו לומדים להתאמץ – היא המדויקת ביותר”.
העיר פתח תקווה ועולם הספורט הישראלי הצדיעו השבוע לאחת הדמויות האהובות, המוערכות והמזוהות ביותר עם העיר. בטקס חגיגי ורב משתתפים, נקרא אולם הספורט החדש הממוקם ברחוב ראשון לציון 8 בשכונת אם המושבות החדשה (צמוד לבית הספר גולדה), על שמו של מאמן הכדורגל, הפרשן ויקיר העיר, משה “מוישיק” מאירי ז”ל, שהלך לעולמו בדצמבר 2024.
האירוע, שנערך בלב השכונה, משך אליו את צמרת הכדורגל ואת הנהגת העיר. בין הנוכחים שבאו לחלוק כבוד היו ראש עיריית פתח תקווה רמי גרינברג, יו”ר ההתאחדות לכדורגל שינו זוארץ, והשופט בדימוס יורם דנציגר שנשא דברים לזכרו. כמובן, נכחו גם בני משפחת מאירי: הרעיה פנינה, סגן יו”ר ההתאחדות מורן מאירי (בנו של משה), הבן אלעד והבת ישראלה.
אל הטקס הגיעו גם שורה ארוכה של שחקני עבר ואנשי מקצוע מובילים, רבים מהם בשר מבשרה של העיר פתח תקווה: איציק ויסוקר, אלי מחפוד, איתן בודניוק, המנהל המקצועי של הפועל פ”ת ניר לוין, פרדי דוד, איל ודני בגלייבטר, פיני קינסטליך, מיכה צופין ודורון רוזנטל.

מורשת של מצוינות בפתח תקווה
על הלוחית המיוחדת שהוצבה בכניסה לאולם, המייצגת את פועלו הענף של מאירי, נכתב:
“משה שמואל ‘מוישיק’ מאירי היה דמות מרכזית בספורט הפתח תקוואי ובכדורגל הישראלי. את דרכו החל כשחקן במחלקת הנוער של מכבי פ”ת. לאחר פרישתו הקדיש את חייו כמאמן, בין השאר במחלקות הנוער של מכבי והפועל פ”ת ובנבחרות הנוער של ישראל. גידל דורות של שחקנים ואנשי מקצוע לערכי המצוינות ואהבת המדינה. לימים אימן את קבוצות הבוגרים של מכבי והפועל פ”ת. כמו כן, שימש כפרשן הליגה הגרמנית בכדורגל, זכה להערכה חוצת יבשות והיווה גשר בין העמים. תרומתו רבת השנים זכתה להוקרה עם קבלת התארים יקיר העיר פ”ת בשנת 2017 ויקיר מכבי ישראל בשנת 2019”.

"בזכות ההנצחה של העירייה, אבא ממשיך להיות משמעותי בעיר"
בתו של משה, ישראלה, ריגשה את הנוכחים כשסיפרה על הקשר העמוק של אביה לעיר: “כמי שזכה בתואר יקיר העיר, הוא ראה בקהילה כאן את משפחתו המורחבת. מיד לאחר לכתו בדצמבר 2024, שאלתי את עצמי: ‘איך תיראה פ”ת בלי משה מאירי?’. התשובה נמצאת כאן. בזכות ההנצחה הזו של עיריית פ”ת, אבי ממשיך להיות נוכח ומשמעותי בעיר שכל כך אהב”.
על ההחלטה להנציח אותו דווקא במתקן ספורט חי ופעיל באם המושבות, הוסיפה: “הבחירה להנציח אותו דווקא באולם ספורט היא המדויקת ביותר. זהו מקום של עשייה וצמיחה, שילוב של הישגיות וערכים, לצד אנושיות ורוח צוות. זהו מקום שבו לומדים להתאמץ, לשאוף קדימה, לעבוד יחד, ולהישאר בני אדם – בדיוק כמו שהוא היה”.

עבור משפחת מאירי, מיקומו הספציפי של האולם טומן בחובו משמעות אישית ומרגשת במיוחד. “בנימה אישית, מרגש אותי במיוחד שבתי לומדת בבית הספר ‘גולדה’ הסמוך לאולם”, שיתפה ישראלה. “המחשבה שהיא תעבור כאן מדי פעם, תראה את השם של סבא ותתמלא בגאווה, בדיוק כפי שאנו היינו גאים בו כל חיינו, היא סגירת המעגל המרגשת מכולן. אנו נרגשים מאוד ומבקשים להודות מקרב לב לראש העיר רמי גרינברג ולמועצת העיר”.





