בית ספר רימון פתח תקווה

300 בני נוער יפתחו ביום ראשון לימודי בבית ספר “רימון” פתח תקווה בהיכל התרבות

האם מפתח תקווה ייצאו אביב גפן, או קרן פלס הבאים? יש סיכוי בית הספר למוסיקה, שנפתח בשנה שעברה בהשקעה של 3 מיליון ש”ח, קיבל תנופה משמעותית וצפוי להתחיל שנה מלאה עם כ-100 נרשמים לקורסים וכ-200 לכיתות האמן. בין המורים: חמי רודנר ודניאל סלומון. עלות קורס ממוצע, המסובסד על ידי העירייה הוא כ-1500 ש”ח.

מוסיקאים מפורמסים שמזוהים עם פתח תקווה זה עניין די נדיר, אם נתעלם (וקשה) מרביד פלוטניק וטונה, אבל אולי המצב ישתנה בעתיד הקרוב, הודות לשלוח בית הספר רימון המפורסם, שעושה צעדי התפתחות בעיר וצפויה להתחיל שנת לימודים חדשה ביום ראשון הקרוב. כ-300 תלמידים יהנו ממיטב המדריכים, שילמדו אותם במתחם מיוחד, שנפתח בהיכל התרבות.

ראש העיר רמי גרינברג מתופף בפתיחת שלוחת בית ספר רימון פתח תקווה בשנה שעברה
ראש העיר רמי גרינברג מתופף בפתיחת שלוחת בית ספר רימון פתח תקווה בשנה שעברה

מוסיקת הייטק

לסגל המוסד, שנפתח כדי לספק לבני נוער מפתח תקווה והסביבה הכשרה מוסיקלית מתקדמת, באמצעות טובי המורים ברימון שהם מוסיקאים מובילים בעצמם – כדוגמת חמי רודנר שלימד בסמסטר הפתיחה, יצטרפו בשנה הקרובה שמות כדוגמת דניאל סלומון, עדי אולמנסקי והראפר סגול 59 (חן רותם). כמו כן, בנוסף לפן המוסיקלי יילמד משחק בשלוחה השחקן אור בן מלך (“עספור”, קופה ראשית”), במסגרת קורס מחזמר ראשון מסוגו שיעביר עם בוגרת רימון עומר הלל.

לדברי בית ספר רימון, גם הפן הטכנולוגי במוסיקה יזכה לעיבוי נרחב השנה בשלוחה. לימודים אלו יורחבו במרכז המוסיקלי שמצויד במחשוב ותוכנות הפקה מהמתקדמים והחדשניים בישראל, מתוך רצון לסייע ליוצרים הצעירים להשתלב בחוד החנית של תעשיית המוסיקה ואף בתעשיית המיוזיק-טק שמהווה כיום חלק מההייטק העולמי.

ברימון גם מתכננים לקיים אירועים לקהל הרחב בכניסה חופשית, לאחר שבשנה הקודמת הופיעו בני נוער מקומיים שלמדו בשלוחה על אותה הבמה לצד שלל כוכבים וביניהם אלון עדר, ג’ורדי, רוני דלומי, יאיא כהן אהרונוב מה”דג נחש” ונוספים. עלות דמי הלימוד ממוצעת היא 3000 ש”ח לשנה לתלמיד, אך העירייה מסבסדת כמחצית מהסכום, כך שהעלות היא בסביבות 1500 ש”ח. 

פתח תקווה - עיר עתיד מוסיקלית

“לשמחתנו הרבה, החזון של השלוחה בפתח תקווה אכן מתממש”, מסרה רוני קורל, סמנכ”לית שיווק ופיתוח ומנהלת את לימודי החוץ של רימון. “המקום מהווה חממה ליוצרים צעירים, ומעניק להם את כל הכישורים שמוסיקאי העתיד צריכים לרכוש ואליהם הנוער מתחבר כיום, כדוגמת הפקה מוסיקלית”.

לדברי קורל, הלימודים בשלוחת רימון לנוער מהווים מקפצה עתידית להמשך לימודים מתקדמים בתחומי היצירה, שהולמים את ההתפתחויות הטכנולוגיות והחדשנות של המאה ה-21. “אנחנו דוגלים בתפיסה שיש להעניק לבני הנוער את הכלים האיכותיים ביותר בתחום המוסיקה – כבר בגיל צעיר”, הוסיפה. 

שלוחת הנוער של רימון הוקמה בהיכל התרבות פתח תקווה בהשקעה של 3 מיליון ש”ח. לתפיסת בית ספר רימון, החיבור התבקש בהתחשב שפתח תקווה משקיעה משאבים רבים בפיתוח החינוך בתחום המוסיקה וכי  הקונסרבטוריון העירוני הוא מהמובילים בישראל ופעילות המוסיקה בבתי הספר מעוררת הערכה במשרד החינוך, והעיר זוכה למוניטין ארצי גם בשימוש במוסיקה למטרות חיבור בין אוכלוסיות שונות כחוסן קהילתי וחברתי.

עוד ב-מהנעשה בעיר

אתרי האינטרנט מדווחים על מותו של הילד

אתרי אינטרנט “הרגו” את הילד מהשריפה בפתח תקווה. שניידר: עדיין נלחמים על חייו

דיווח שגוי של רשויות ההצלה, הוביל לכך שאתרים רבים הוטעו בקשר לתוצאות השריפה, שהתרחשה אתמול (14.12) בבוקר ברחוב אורלוב ליד התחנה המרכזית. לפי ההודעה שיצאה לתקשורת, הילד בן ה-12, שנפגע אנושות מהשריפה, פונה לשניידר – ובדרך נפטר. אלא שבבית החולים, שלחו הודעה כי הילד חי, למרות שהוא נתון בסכנת חיים. “מצבו לא השתנה”, נמסר הבוקר.

המשך קריאה »

עשרות יזמים ואנשי עסקים השתתפו באירוע לציון שנתיים להקמת הבית לחדשנות של עיריית פ”ת

אירוע מרגש התקיים הערב (14.12) בבית לחדשנות בבניין I במתחם ב.ס.ר סיטי, בהשתתפות עשרות רבות של אנשים מהקהילה העסקית של העיר, ביניהם יזמים, אנשי עסקים, נדלניסטים, הייטקיסטים, בעלי חברות וגם ראש העיר רמי גרינברג ורחל אלון מנהלת הבית. במסגרת האירוע הדליקו נר ראשון של חנוכה ובירכו על שנתיים של יצירה, פיתוח ושותפויות.

המשך קריאה »
שריפה באורלוב

צפו: השכנים מספרים על השריפה ברח אורלוב פתח תקווה. נלחמים על חיי הילד (וידאו)

השבוע נפתח עם בשורות קשות לפני חג החנוכה: ילד, שבדירתו, בבניין בן 4 קומות, סמוך לתחנה המרכזית, התחוללה שריפה, פונה במצב אנוש לבית החולים שניידר בעיר, שם ממשיכים להילחם על חייו, בעקבות כוויות קשות ושאיפת עשן. “שמעתי את האמא צועקת – הצילו, הצילו ומנסה לכבות את השריפה עם צינור של המקלחת”, סיפרה אחת השכנות. “איזה ילד חמוד.. כואב, כואב”, אמר שכן נוסף.

המשך קריאה »
ארנונה פתח תקווה

עיריית פתח תקווה: “אנחנו בין היחידות שלא ביקשו העלאה חריגה בארנונה לקראת 2026”

לאחרונה התפרסם על כך ש-92 רשויות ביקשו מראש הממשלה להעלות לקראת השנה האזרחית החדשה את תעריפי מס הארנונה. בעירייה מציינים כי ראש העיר, רמי גרינברג, החליט שלא לבקש את ההעלאה. “כפי שהוכח גם במסגרת צו הארנונה לשנת 2026, בו העירייה לא ביקשה העלאה חריגה – בניגוד לרשויות רבות אחרות – עיריית פתח תקווה עושה כל שניתן כדי לא לפגוע בכיסו של התושב”, נמסר מהעירייה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading