עמיר רחלבסקי, מנכ"ל ובעלי חברת גרופית על רקע סירקין

התפרסמו יזמי הנדל"ן שזכו במכרז "סירקין מזרח": גרופית שמה את הכסף הגדול ביותר

חברת הנדל"ן שילמה עבור הזכייה בשטח י"ז של המתחם, לא פחות מ-88 מיליון ש"ח, שאליהם יתווספו הוצאות פיתוח על סך כ-23 מיליון ש"ח. 8 החברות הנוספות שזכו בשטחים אחרים: רמי צרפתי, רם אדרת פרויקטים, אלקטרה השקעות, אפרידר, מצפה העיר, ש.י.א רפאל, אסיה סיירוס ועץ השקד. רחלבסקי, מנכ"ל גרופית: "פתח תקווה היא יעד אסטרטגי"

אנשי נדל"ן רבים לוטשים עיניים לבוננזת המגורים החדשה של פתח תקווה – שכונת סירקין מזרח, או בשמה הנוסף, שהוא גם שם התכנית: רובע סירקין. מדובר בשכונה ענקית, שתיבנה בשנים הקרובות, על השטח של המחנה הצבאי הישן.

9 המגרשים שיצאו למכרז בשכונת סירקין מזרח
9 המגרשים שיצאו למכרז בשכונת סירקין מזרח

גרופית בסירקין: 205 יח"ד ב-3 מגדלי מגורים

לפי התכנית, השכונה תיבנה על שטח כולל של 2440 דונם, שנפרש ממחנה סירקין עד לשכונות יוספטל וקריית אלון. ביום רביעי האחרון התפרסמה רשימת הזוכים במכרז, שהוצא על ידי רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) וכלל 1501 יחידות דיור, חלקם הגדול במסגרת "מחיר מטרה".

9 מקטעי שטח הוצאו למכרז ומי ששמה את הסכום הגדול ביותר היא חברת הנדל"ן "גרופית", שזכתה בשטח י"ז לבניית 205 יחידות דיור בשכונה, מתוכם 164 יוקצו לשיווק במסגרת "מחיר מטרה" (הנחה של כ-20% ממחירי השוק). החברה תשלם כ-88 מיליון שקל בגין הזכייה וכן הוצאות פיתוח של כ-23 מיליון שקל, סכום המשקף כחצי מיליון ש"ח לכל יחידת דיור. מתחם המגורים של גרופית בסירקין כולל גם 1900 מ"ר של שטחי מסחר.

תושבי האזור ייהנו מנגישות גבוהה עם חיבור קרוב לכביש 6, כביש 40 ולצומת גנים. קו המטרו M2 עתיד לעבור בשכונה, כאשר המגרש שגרופית זכתה בו ממוקם במרחק 250 מטר מתחנת "סירקין דרום". המתחם שבו זכתה חברת גרופית הוא בשטח של כחמישה דונם וצפוי לכלול שלושה בניינים – הראשון בן שמונה קומות, השני בן תשע קומות ומגדל מגורים בן 30 קומות.

קו מטרו M2, שאמור לעבור בשכונות סירקין
מסלול קו מטרו M2, שאמור לעבור במרכז העיר

סירקין עיר קטנה - 8500 יח"ד ו-300 אלף מ"ר שטחי מסחר

שטחי המסחר ימוקמו בקומת הקרקע של המגדל, וכן בשטחים הצמודים לשני הבניינים הנמוכים יותר. התמהיל יכלול דירות 3, 4 ו-5 חדרים, שמונה דירות פנטהאוז ושש דירות גן. "פתח תקווה היא יעד אסטרטגי עבורנו", מסר עמיר רחלבסקי, מנכ"ל ובעלי חברת גרופית. "זוהי עיר אטרקטיבית, שעתידה להתפתח רבות בשנים הקרובות. העיר דוחפת ומקדמת התחדשות עירונית, לצד עתודות קרקע המאפשרות בנייה חדשה.

רחלבסקי גם התייחס לעניין התחברותי ואמר כי "פעילות הרכבת הקלה תגביר את הנגישות לעיר ותחזק אותה כאופציה חזקה של תעסוקה, דבר שימשוך לעיר אוכלוסיות חדשות וחזקות". העובדה שלחברת "גרופית" יש עוד פרויקט מגורים גדול יחסית, "גרופית בפסגה" בפסגת הדר, יכולה להעיד על האמון שיש לה בעיר בפתח תקווה.

לאחר השלמת שכונת סירקין, היא צפויה לכלול לא פחות מ-8,500 יח"ד וכ-300 אלף מ"ר של מסחר ותעסוקה. כן תכלול מוסדות ציבור, בתי ספר, פארק עירוני הכולל שטחי ספורט, פארק לאורך נחל שילה ועוד, בתכנון המקנה עדיפות להולכי רגל ורוכבי אופניים. בשכונה תוקם תשתית למערכת פניאומטית של פינוי אשפה בדומה לשכונות מתקדמות.

בשמונה שטחי המכרז הנוספים, זכו עוד שמונה חברות נדל"ן: רמי צרפתי – חברה לבנייה, רם אדרת פרויקטים, אלקטרה השקעות, אפרידר, מצפה העיר, ש.י.א רפאל פרויקטים, אסיה סיירוס ועץ השקד. סה"כ כספי הצעות המכרז: מעל חצי מיליארד ש"ח.

הזוכות במכרז סירקין
הזוכות במכרז סירקין פתח תקווה - כל המספרים בפנים (לחצו להגדלה)

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

פינוי בינוי בפתח תקווה

מתי יוצאים מהסלאמס? 13 מתחמי פינוי-בינוי בתכנון שעדיין לא נהרסו בפתח תקווה

בשנים האחרונות הוכרזו בפתח תקווה עשרות תוכניות פינוי-בינוי, אך בין ההכרזה החגיגית לבין הרגע שבו הטרקטורים באמת נכנסים למתחם – עוברות לא מעט שנים. ריכזנו 11 מתחמים שדיווחנו עליהם עוד לפני 2024, מי היזם שמאחוריהם, ומה הסטטוס שלהם היום. דבר אחד בטוח: אלפי דיירים ממתינים.

המשך קריאה »
שכונת המגורים בתכנית פארק הירקון (גאון הירקון) פתח תקווה

קרב על חצי מיליארד שקל: עיריית פתח תקווה בולמת את דרישת רמ"י בתוכנית ירקונים

הוועדה המקומית המליצה להפקיד את תוכנית הענק לפי החלופה השוויונית, בניגוד לדרישת המדינה להחריג מתחם של מעל 1,000 דירות. המטרה: הבטחת מקורות המימון לפארק המטרופוליני ומניעת פגיעה דרמטית בהכנסות העירייה מהיטלי השבחה. בעלי הקרקעות מזהירים: "רמ"י מנסה לבלוע זכויות כפולות מהמגיע לה".

המשך קריאה »
הטור של אקי בן שחר

בפתח תקווה ממשיכים לבנות משרדים. הביקוש יצליח להדביק את הקצב? (טור של אקי בן שחר)

כשמגדל גלובל גולד קיבל השבוע תעודת גמר ונכנס לישורת האחרונה לקראת אכלוס, היה קל לראות בכך עוד סימן לכך שפתח תקווה ממשיכה להפוך למרכז תעסוקה גדול של גוש דן. אבל דווקא הרגע הזה מחדד שאלה שפחות נוח לשאול מול קו רקיע מלא מנופים. טור של אקי בן שחר

המשך קריאה »
גלובל גולד פתח תקווה

"גלובל גולד" פתח תקווה של רבוע כחול קיבל תעודת גמר. הערכת צפי תחילת אכלוס: 2027

לדברי ראש העיר, מגדל התעסוקה והמסחר היוקרתי (32 קומות) ברחוב דנמרק, קיבל לאחרונה את התעודה (לפני טופס 4) ונערך לסיום בנייה, לפני תחילת אכלוס. בקרוב צפוי לעלות שלב גם בניין "גלובל B" על דרך רבין ובכך להשלים את שלישית הבניינים במתחם "גלובל". גרינברג: "מבססים את פתח תקווה כמוקד מטרופוליני מוביל".

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading