פרויקט צהל 17-19 פתח תקווה

פרויקט התחדשות עירונית צה”ל 17-19 קיבל אישור לצאת לדרך: צפו בביקור בשטח

24 דירות בשני מבנים, שנבנו לפני למעלה מ-40 שנים יהרסו, ובמקומם צפויים לקום צמד תאומים מודרני בני 10 קומות כל אחד, עם מפרט טכני, שהוא מעל לסטנדרט, הכולל 72 דירות, ביניהן: דירות גן, דירות גן 2 עד 4 חדרים ודירות בנות  3 עד 6 חדרים ודופלקס 5 חדרים. בעוד מספר חודשים צפויה להתבצע במסגרת פרויקט תמא 38/2. עו”ד פרטוש, המלווה: “הפרויקט עתיד לשפר את רמת החיים של בעלי הדירות”

ועדת המשנה לתכנון ובניה אישרה לאחרונה התחדשות עירונית ברחוב צה”ל 17-19, בפרויקט אותו מלווה משרדו של עורך דין שי פרטוש, כשהיזמים הם חברת שיא עינב. מדובר בפרויקט שעבר (וכנראה גם יעבור) אתגרים רבים – אבל על המשוכה הגבוהה ביותר הוא דילג: הסכמת הדיירים ואישור הרשויות.

צפו בעו"ד שי פרטוש ובנציג הדיירים שחר ראובן

24 דירות יפונו ויהרסו. 72 חדשות יקומות במקומן

לפני התכנון, בקרוב יפונו 24 הדירות המאכלסות את שני המבנים הישנים שנבנו בתחילת שנות ה-80′. מצבם הפיזי בעייתי – סקדים בקירות, מרצפות שבורות, רטיבות ועוד. במסגרת פרויקט התמ”א 38/2 (שכולל הריסה ולא רק שיפוץ), צפויות לקום 72 יחידות דיור בשני מבנים חדשים. בעלי הדירות הקיימות, צפויים לקבל דירה הגדולה ב-12 מ”ר מהדירה שהם מפנים וכן מרפסת שמש.

רח’ צה”ל, הנמצא בשכונת ורבר, ממוקם בלוקיישן אטרקטיבי, סמוך לציר המרכזי של ז’בוטינסקי, צמוד לשכונת נווה גן, מרחק הליכה משני פארקים (הפארק הגדול ופארק יד לבנים), מבילינסון ושניידר וממתחמי המסחר של הקניון הגדול וב.ס.ר סיטי – אבל הכי חשוב מרחק הליכה מתחנת הרכבת הקלה, שצפויה לעצור בתחנת קרול וכן מתחנת המטרו, שצפויה לעצור ברח’ ארלוזורוב.

עורך דין שי פרטוש, עורך הדין המלווה
עורך דין שי פרטוש, עורך הדין המלווה. "הבנייה צפויה להסתיים תוך 30 חודשים"

משני חדרים - ועד דופלקס

לכן, לא פלא, שהרחוב רווי פרויקטים של התחדשות עירונית והתחזית היא שעד 2030, כולו יהיה חדש ומחודש. צה”ל 17-19 צפוי לכלול דירות גן, 2 עד 4 חדרים ודירות בנות 3 עד 6 חדרים ודופלקס 5 חדרים.
כיום שני המבנים הישנים הם בני 3 קומות כל אחד עם דירות בשטח של 64-26.7 מ”ר. על תכנון הפרויקט מופקד משרד תימור שוורץ אדריכלים בע”מ.

פגשנו את עורך דין פרטוש בשטח, שמסר כי הפרויקט “עתיד לשפר את רמת החיים של בעלי הדירות ולסלול את הדרך לעתיד תוסס ובר קיימא יותר. הפרויקט מסמן את תחילתו של המהפך, מבנים קיימים ייהרסו ויפנו מקום למתחמי מגורים עכשוויים המצוידים במתקנים מודרניים ושטחים ירוקים יבנו. תהליך השיקום לא רק ישפר את הנראות של השכונה, אלא גם יבטיח סביבת מגורים בטוחה ומחודשת יותר”.

שחר ראובן, נציג הדיירים
שחר ראובן, נציג הדיירים

הצטרף אליו שחר ראובן, נציג הדיירים, שסיפר בקצרה על התהליך. “ראינו שהמצב של הבניינים ‘על הפנים’ והוא מחייב התחדשות עירונית דחופה. הובלנו את הפרויקט בעזרת ועד מרוכז. עשיתי קרוס מטעם העירייה בהתחדשות עירונית, מה שעזר לי בקידום הפרויקט. המיקום של הפרויקט מצוין. מרחק הליכה מתחנות הרכבת. הכל נגיש. הכל קרוב”.

מנכ”ל שיא עינב, אושר בן עזרי, מסר כי “החברה רואה בפרויקט זה כפרויקט דגל במיקום שטומן פוטנציאל הנותן מענה למגוון קהלי יעד מרווקים/ות, זוגות צעירים ומשפחות. הפרוייקט החל בשיתוף פעולה פורה עם הדיירים הקיימים, תכנון בסטנדרטי בניה מוקפדים ע”י מיטב המתכננים. תוך ציפיה להמשך שיתוף פעולה נמרץ מהרשויות המקומיות להוצאת היתרי בנייה”.

שיא עינב מתכננת ויוזמת בימים אלו בפתח תקווה לא פחות מ-800 יחידות דירות, ב-16 פרויקטים ברחבי העיר ופתחה לאחרונה משרדים חדשים בבניין “גלובל טאוורס”, יצחק רבין 1, פתח תקווה .

מנכ"ל שיא עינב, אושר בן עזרא, על רקע פרויקט צה"ל 17-19
מנכ"ל שיא עינב, אושר בן עזרי, על רקע פרויקט צה"ל 17-19

השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

נעם סלע ושכונת צמרת

חזון “הסכם הגג של פ”ת” ושכונת “צמרת”: “נבנה 27 אלף יחידות דיור תוך מספר שנים”

נעם סלע, מנהל “הסכם הגג של פתח תקווה”, התארח בפודקאסט של “מרכז הנדל”ן” ושפך אור על מה שתהיה לקראת אמצע העשור הבא, אחת מהשכונות הגדולות בישראל, עם למעלה מ-50 אלף תושבים, שתי תחנות מטרו ואלפי דונמים של שטחים ירוקים – על חורבות מחנה סירקין הישן. “אנחנו רוצים שאנשים ייכנסו וייצאו מהשכונה בהסעת המונים.כל השכונה מחוברת למערכת פנאומטית – משאיות זבל לא ייכנסו לשם”

המשך קריאה »
קרקעות חקלאיות בפתח תקווה

גם לכם הציעו לקנות קרקע בפארק הירקון פ”ת ב-3200 ש”ח למ”ר? העירייה מזהירה

לאחרונה מתרבים הפרסומים לגבי התקדמות “תוכנית מתאר ארצית בפתח תקווה”, הכוללת תכנון מגורים בצפון העיר, סמוך לצומת העיפרון והאצטדיון. לפי אחד מהפרסומים, במסגרת התכנית, שנועדה לקדם מגורים באיזור תחנות המטרו, תוקם בעתיד שכונת “אם המושבות החדשה” (כן, זה השם..). קרקעות כבר מוצעות למכירה ב-320 אלף ש”ח בלבד. העירייה: “היזהרו לא לשים את כספכם על קרן הצבי”.

המשך קריאה »
גד מכנס 30-34 פתת תקווה

צפו: אירוע הריסה גד מכנס 30-34 פתח תקווה של “קנדיין התחדשות עירונית” (וידאו)

הרבה התרגשות הייתה אתמול (1.12.25) ברחוב הקטן בשכונת המרכז השקט, כשעשרות רבות של דיירים, שכנים, עוברי אורח והאנשים שהניעו את הפרויקט, צפו בדחפורים הענקיים מתחילים להרוס שלושה מבנים ישנים משנות ה-60′, שבמקומם, בעוד כ-3 שנים, צפויים לקום שלושה בנייני מגורים מודרניים בני 10 קומות כ”א וסה”כ 123 דירות עם דיירים. הדירות משווקות החל מ-1.85 מיליון ש”ח לדירת 2 חדרים

המשך קריאה »
שטח איזור תכנית קרית אריה

בית המשפט: עיריית פתח תקווה לא יכולה להטיל מס השבחה על תכנית קרית אריה

השופט אבי גורמן מבית המשפט המחוזי בלוד, דחה שלשום (26.11) את הערר של העירייה, בטענה שהתכנית לא מקצה זכויות ודאיות למגרשים ספציפיים ולכן לא ייצרה “אירוע מס”, זאת למרות חוות דעתה של היועצת המשפטית לממשלה כי ההחלטה סותרת את החוק. “מדובר בתכנית מסוג חדש ומיוחד, שמייצרת אי וודאות ולכן לא ניתן להטיל עליה דמי השבחה, לפחות עד שיהיה ידוע פוטנציאל הרווח שלה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading