מנור סולומון בטוטנהאם

למרות מכירת סולומון לטוטנהאם: אבי לוזון ומכבי פ"ת נשארים עם ידיים ריקות

יו"ר מכבי פתח תקווה חלם במשך שנים על האקזיט של המכירה העתידית של כוכב הכדורגל, בייחוד לאחר השערים שכבש במדי שחטאר דונייצק והצלחתו בליגה האנגלית ובמסגרת ליגת האלופות. אך עכשיו כאשר נחשפת מכירתו לטוטנהאם האנגלית, מתברר כי המלאבסים לא יקבלו שום תמורה על עסקה זו ויצאו בידיים ריקות  – וזאת בשל ההסכם ההעברה שנעשה בזמנו בין פתח תקווה לשחטאר.

 

ההסבר המפורט לכך הוא שכאשר סולומון נמכר לשחטאר, בסכום שמוערך בכ-6 מיליון יורו, מכבי פתח תקווה החזיקה בכ-15 אחוז ממכירה עתידית שלו, בקיזוז המכירה לקבוצה האוקריאנית, כך שאם סכום ההעברה היה כ-10 מיליון יורו, אז מכבי פתח תקווה היו זוכים לכ-15 אחוזים מתוך 4 מיליון יורו. 

 

בצל המצב באוקריאנה

בשל המצב באוקריאינה והתערבות פיפ"א, סולומון עבר למעשה ללא תמורה לטוטנהאם, ולכן אין לפתח תקווה כל יכולת לדרוש כל תמורה משחטאר על העברתו לתרנגולים. גם אם ייפסקו פיצויים לטובת שחטאר, כיוון שהיא מתכוונת לערער על ההחלטה לאפשר לשחקן לעבור בצורה חופשית, עדיין ככל הנראה כמות הפיצויים יהיו נמוכים מ-6 מיליון יורו, מה שימנע מפתח תקווה לקבל כסף על ההעברה.

 

מנור סולומון, שחקן נבחרת ישראל, יליד 1999, עבר תמורת סכום מוערך של כ-6 מיליון יורו מהמלאבסים לשחטאר דונייצק בשנת 2019, ובשתי העונות האחרונות שיחק במדי פולהאם בליגה האנגלית, כאשר הוא מושאל אליהם בשל המלחמה באוקראינה. המעבר לטוטנהאם הוא לחמש עונות על פי החוזה והוא צפוי להרוויח כ-2.5 מיליון פאונד לעונה בקבוצה הלונדונית מהפרמייר ליג.  

כאשר הלוזונים ראו לראשונה את מנור סולומון

עוד ב-ספורט

בן אז'ובל מחמיץ מול הפועל חיפה פנדל נוסף

רוב אוהדי הפועל פ"ת עודדו את אז'ובל גם לאחר החמצת פנדל נוסף והדחה מהגביע (GIF)

כ-750 כחולים-לבנים, חזרו הביתה מ"סמי עופר", מאוכזבים עם הרגשה חמוצה, בעיקר בגלל שהם היו קרובים מאוד לעשות הפתעה ולהדיח את הפועל חיפה מליגת העל, במסגרת הסיבוב הראשון שלה בגביע המדינה. הפועל הובילה משער של צ'פיוקה סונגה (43). אלא שגיא מלמד השווה לחיפאים בפנדל (67) ואורן ביטון הכריע עם 3:5 מהנקודה הלבנה, אחרי 1:1 בתום 120 דקות. הפנים להפועל תל אביב ב-6.1.

המשך קריאה »
בני סכנין מכבי פתח תקווה עימותים

צפו בעימותים בין אוהדי מכבי פתח-תקוה לבני סכנין במשחק שהסתיים ב-1:1 (וידאו)

טבילת האש של תמיר לוזון כמאמן של הכחולים, הייתה באחד מהמשחקים החמים, שהתקיימו לאחרונה באצטדיון "שלמה ביטוח". למשחק הגיע קהל של כ-1200 צופים, מתוכם רק כ-1000 אוהדים מקומיים. אוהדי סכנין ביציע המזרחי כמעט פרצו לדשא לאחר כרטיס אדום גבולי, גלבוב התעמת עם אוהד סכנין וקרא לו לסגור עניינים בחוץ, אבו ניל התגרה באוהדי מכבי, שנהמו וירקו לעבר קהדג'ו.

המשך קריאה »
תמיר לוזון וטל בן חיים במסיבת העיתונאים היום

צפו בלוזון במס' עיתונאים ראשונה: "הייתי מתמנה אם השם שלי היה אחר? לא מתעסק בזה"

מאמן מכבי פתח-תקוה החדש ערך היום (13.12) בצהרים את מסיבת העיתונאים הראשונה שלו כמאמן (הזמני?) של הקבוצה הבוגרת, לאחר פיטוריו של דן רומן. לוזון התייחס כמובן לקשר המשפחתי, אבל מבחינתו זה רק רעשי רקע והוא רואה לנגד עיניו רק ניצחון מחר מול בני סכנין מחר (14.12, 18:00) בעוד משחק גורלי של שבת בצהרים. ואם שאלתם מה עם הפועל? אז הספינה ממשיכה לשקוע עם הפסד 0:2 בחוץ לכפר שלם.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading