בועז פמסון - בינה מלאכותית

בועז פמסון: "להבין בבינה מלאכותית זה להבין את העתיד"

בועז פמסון, יזם ומנטור, ובעלים של קבוצת פרסום ישיר, סבור כי  מה שאנו רואים בתחומי הבינה המלאכותית הם רק קצה קצהו של הקרחון, ואנו צפויים למהפכה בתחום בסדר גודל שאולי לא זכור כמוה מאז המהפכה התעשייתית. פמסון אומר: "הבינה המלאכותית- Ai הופכת כבר היום את מה שנחשב פעם מדע בדיוני לדבר שהוא יום יומי. אני סבור מבחינה עסקית, מי שיאמץ את הכלים שלה יצליח, ומי שלא ייעלם".

בשנה האחרונה,שומעים בכל ערוצי החדשות, הרשתות החברתיות והשיחות על קפה בעבודה דיונים בחידושים בתחום הבינה המלאכותית באופן תדיר. על החידושים שהיא הביאה לחיינו, כאשר השמות המוכרים שבהם הם Chat GPT, Midjourney , DALL·E 2 ובארד. אך מחוץ לשמות הגדולים שהפכו מוכרים בכל בית, ישנם עוד אלפי ועשרות אלפי תוכנות וכלים שנועדו לפתור בעיות קטנות וגדולות בכל תחום כמעט שניתן להעלות על הדעת. על פי בועז פמסון, הכניסה של הבינה המלאכותית כיום לחיינו, על אף הדברים המרשימים שהיא עושה, היא כאין וכאפס לעומת העתיד לבוא. 

בועז פמסון, בעלים של קבוצת פרסום ישיר בע"מ, יזם ומנטור בתחומים רבים ומגוונים עם התמחות בדיגיטל וקורסים מקוונים, מחלק את מסקנותיו לגבי בינה מלאכותית לאחר מחקר עצמאי של כ-5 שנים: " אנשים מתרשמים ומתלהבים ממה שהבינה המלאכותית עושה בימינו, אבל זה שקול לצעדים הראשונים של תינוק" אומר בועז פמסון, ומוסיף: "הדברים שהבינה המלאכותית תעשה בעתיד כל כך מדהימים שהדרך היחידה להבין לקבל מושג עליהם זה דרך ספרי מדע בדיוני, מדובר על דברים שאנשים בעבר אפילו לא חלמו עליהם וגובלים במה שנראה כמעט קסם, במובן של היכולות והאפשרויות שיש".

"זה הולך לשנות כל תחום ואספקט בחיינו"

בועז פמסון מסביר על ההיסטוריה של יצירה של אינטליגנציה מלאכותית: "הקונספט של הבינה המלאכותית למעשה קיים עוד משחר האנושות, במשך אלפי אנשים חלמו על ליצור מכונה, או "גולם" שיחשוב בעצמו כמו בן אדם וישרת אותו. הבינה המלאכותית הממוחשבת כפי שאנחנו מכירים אותה היום התחילה בשנות ה-50, אז החלו חוקרים לעבוד על פיתוח מחשבים מתוחכמים שיהיו מסוגלים לבצע משימות שבדרך כלל ידרשו אינטליגנציה ומחשבה אנושית, כמו למידה, פתרון בעיות וקבלת החלטות".

בועז פמסון
"הקונספט של הבינה המלאכותית למעשה קיים עוד משחר האנושות" | בועז פמסון (קרדיט: יח"צ)

ואיך הגענו משם, ליכולות של הים?

"רק בשנות ה-90 הבינה המלאכותית החלה להראות תוצאות מבטיחות, עם פיתוח אלגוריתמים של של למידת מכונה, וראוי לציין את כחול עמוק (Deep Blue) המחשב הראשון שניצח את את אלוף העולם בשחמט דאז". פמסון מסביר על התפתחות הבינה המלאכותית: "לקח למדענים עשרות שנים להגיע לתוצאות שאנו רואים כיום, אך עכשיו המצב הוא שהמכונה יכולה לכתוב את הקוד של עצמה, והיא משפרת את יכולותיה עצמאית בקצב אקספוננציאלי, והופכת למתוחכמת יותר ויותר, ללא צורך במגע בני אדם".

גם האנשים העשירים בעולם מצטרפים לדעתו של בועז פמסון חושבים דברים דומים על בינה מלאכותית. ביל גייטס, אחד האנשים העשירים בעולם כיום, ובעליה של חברת מיקרוסופט, אשר שווה נכון לכתיבת שורות אלו ‏2.67 טריליון דולר אומר גם הוא כי: " הבינה המלאכותית היא ההתקדמות החשובה ביותר מאז המצאת המחשב". פמסון מסכים אך סבור שההשפעה הרבה יותר גדולה מרק המצאת המחשב: " זאת מהפיכה כמעט כמו לעבור לציוויליזציה מלגור במערות, זה הולך לשנות כל תחום ואספקט בחיינו, מחיי הפנאי, ובטח שאת עולם העבודה וההשקעות". 

"שוק העבודה הולך לחוות שינוי עצום"

על פי בועז פמסון שוק העבודה הולך לחוות שינוי עצום, שיהווה זעזוע להרבה אנשים : "מי שלא יאמץ את הבינה המלאכותית וילמד להיות זה ששולט במכונה, יוחלף על ידה. המכונה, הבינה המלאכותית, היא תשנה הכל ועלולה להיווצר אבטלה טכנולוגית המונית של אנשים שכל המקצוע שלהם יתייתר ויוחלף באלגוריתמים של בינה מלאכותית. אך העתיד לא חייב להיות עגום בהכרח, אומר פמסון: "יווצרו מקצועות חדשים, אשר יצריכו הבנה והכרה של הבינה המלאכותית ויכללו שליטה והפעלה שלה, אתה לא תתחרה בבינה המלאכותית, אלא תשתמש בה".

בועז פמסון
"יווצרו מקצועות חדשים, אשר יצריכו הבנה והכרה של הבינה המלאכותית" | בועז פמסון (קרדיט: יח"צ)

החזון של פמסון לעתיד, לאור המחקר שהוא עשה בתחום והמסקנות שהגיע אליהן לפיו " ההתמקדות שלי ושל הצוות שלי היא בתחום השימושים אפליקטיביים בשטח השיווק פרסום ומכירות. אנחנו עוד כמובן לומדים המון כל יום על מנת להבין באמת לעומק את התחום, שהוא רחב מאוד ומתרחב בלי הפסקה" אומר פמסון. "העצה שלי למי שרוצה להתמקצע או להשקיע בתחום, היא לקפוץ על העגלה כמה שיותר מוקדם, כל יום שעובר לא חוזר, והפער בין מי שמבין בתחום לבין מי שלא, גדל כל רגע". 

"השקעה משתלמת"

בהקשר לדוגמאות של השימושים שניתן כבר היום לעשות בעזרת בינה מלאכותית-Ai מפרט פמסון: " הדוגמה שאני נותן והיא כבר אפשרית היום והיא תהיה הרבה יותר קלה בעתיד היא ליצור אווטאר בדמותכם ויחד עם בינה מלאכותית של טקסט לדיבור, ולייצר סרטוני הכוונה, סרטוני הדרכה, סרטוני הוראה ואפילו קורסים שלמים שיכולים להיות מופקים בזמן קצר יחסית בחיסכון ניכר בכוח אדם, והצורך בעריכה מסיבית".

פמסון מסביר מדוע פעולה זו כה תועלתנית לעסק: "ברגע שהמכונה עושה בשבילך את המשימות האלו של הכנת תוכן לפרסום של העסק שלך, אתה מתפנה לדברים שבאמת חשובים של העסק, כמו לנהל אותו ולהפעיל אותו. הבינה המלאכותית תדאג לעסק שלך ואתה תתעסק בלעשות ממנו כסף במקום לשווק אותו ולפרסם אותו".

 על פי  בועז פמסון, הבינה המלאכותית הולכת להשפיע השפעה אדירה על עולם ההשקעות והפיננסים: דמיינו שהמכונה יכולה ללמוד את כל ההשקעות של שוק ההון, ולא רק לחקות את המשקיע הכי טוב אי פעם, נגיד לדוגמה שזה וורן באפט, אלא ללמוד ממנו ועכשיו להשקיע כמוהו רק פי אלף יותר מהר אבל בצורה עוד יותר מושכלת ויותר מחושב. הבינה המלאכותית יכולה לחשוב ולחקור נתונים בכמויות שבן אדם לא יכול בכלל לדמיין, ומזה להגיע למסקנה האופטימלית של הבנה בשוק ההון ולייצר לך רווחים".

בועז פמסון
"בינה המלאכותית יכולה לחשוב ולחקור נתונים בכמויות שבן אדם לא יכול בכלל לדמיין" | בועז פמסון (קרדיט: יח"צ)

בועז פמסון הוא הבעלים של קבוצת פרסום ישיר בע"מ, מזה 17 שנה, בהם הוא צבר ניסיון עשיר בעולמות השיווק והפרסום. פמסון עוסק גם בשוק ההון ומשמש כמנטור ויועץ עסקי לאלפי לקוחות ועסקים מרוצים. בנוסף הוא מייצר ומשווק קורסים דיגיטליים שנמכרו עד כה כבר בכ-100 מיליון שקלים. בועז פמסון מסביר על הדברים הענפים בהם הוא עוסק: "אני לא יכול לשבת בשקט, ואני גם סקרן, אולי הבן אדם הכי סקרן שתפגשו, וחייב תדיר ללמוד כל הזמן עוד ועוד. כששמעתי על התחום של בינה מלאכותית נדלק לי ניצוץ בעיניים, והרגשתי שיש פה משהו ענק שחייבים לחקור ולהבין, וכיום אני יודע שצדקתי, וזה אחד התחומים הצומחים ביותר בכלכלה העולמית".

עוד ב-בשיתוף-עם

גל ליטוש - חידוש וליטוש פרקט פתח תקווה

חידוש וליטוש פרקט בפתח תקווה: "גל ליטוש" יעשו הכל כדי לשדרג לכם את הרצפה

רצפת פרקט הפכה להיות סוג של סטנדרט עבור מגורים, משרדים ותעשייה בעיר. אם תשאלו מי שקונה דירה חדשה, או משפץ דירה בפתח תקווה – סיכוי רב שהוא יספר לכם שהוא שוקל לשים רצפת פרקט, כי אם כבר משקיעים – אז עד הסוף. אותו דבר לגבי בעלי משרדים, שרבים מהם הולכים על עץ, תרתי משמע. כל אלה כבר יודעים שרצפת הפרקט מחייבת לחדש וללטש אותה על ידי מקצוענים.

המשך קריאה »
משק בשר פתח תקווה

צפו: אטליז משק בשר פתח תקווה במתחם Giss-in נפתח אתמול ללקוחות (וידאו)

בהשקה שקטה ולאחר הרבה הכנות, חנות הבשר החדשה באם המושבות פתחה את שעריה במרכז המסחרי השכונתי וקוראת תיגר על מחלקת הבשרים של סופרטל גיסין, חצי חינם והאטליזים של מעדני גורמה ונתח קצבים – הנמצאים לא רחוק משם. חובבי הבשר הפתח תקוואים, שמחפשים לעשות על האש עם מוצרי פרימיום כשרים – יימצאו במקום את מבוקשם. כל המוצרים והמחירים – בפנים.

המשך קריאה »
בית קפה הולה HOLA פתח תקווה

קפה הולה (HOLA) פתח תקווה נפתח אתמול במרכז העיר. מה בתפריט ומה המחירים?

חודש אחרי שפרסמנו ראשונים על פתיחתו של בית הקפה, שנושק לעירייה ברח' חיים עוזר פינת העלייה השנייה, הוא פתח לפני 24 שעות את שעריו – וכבר עורר עניין רב בקרב תושבי העיר. כשהגענו למקום בשעות הבוקר הוא היה הומה באורחים, שרצו לטעום מהמקום החדש שנפתח. למרות העומס והראשוניות, נראה שהעובדים של בית הקפה עמדו באתגר הלא-פשוט ונתנו שירות שהשביע את רצון הלקוחות.

המשך קריאה »

צפו: פודקאסט עם אופירה הנומרולוגית של פתח תקווה בראיון עם צחי גלילה (וידאו)

אופירה אבירם סיטון, היא אחת מהדמויות המוכרות על תושבי פתח תקווה, בעיקר בגלל מעורבותה הרבה בחיי העיר – במימד הפיזי ובמימד הדיגיטלי-וירטואלי. אופירה, תושבת שכונת אם המושבות הותיקה, נומרולוגית, מנטורית, קוראת בקלפים, משפיענית רשת ומחברת הספר "סגולות חיוביות לישועה ותקווה" – התארחה בפודקאסט פתח תקווה NEWS, שהתקיים בב.ס.ר סיטי.

המשך קריאה »