מוזיאון יוסל ברגנר - פתח תקווה

העירייה: מבנה בית ספר פיק"א פתח תקווה יהפוך בקרוב למוזיאון של יוסל ברגנר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

לפי הדיווח, הבניין ששימש את בית הספר הוותיק, בפינת רוטשילד-פיק"א ועמד נטוש במשך שנים רבות, יעבור מתיחת פנים, ישופץ, יחודש ויהפוך למוזיאון חווייתי, שיציג את יצירותיו של האמן הנודע, שנפטר ב-2017. בעירייה מבטיחים מוזיאון בו המבקר יחווה חוויה רב חושית ויפגוש את היצירות מנקודת מבטו של האמן. בכוונת העירייה להקים בסמוך למוזיאון בית קפה בשם "קפה פיק"א".

בית ספר פיק"א הוא בית הספר היסודי הראשון שהוקם בפתח תקווה (1885), מיסודו של הברון רוטשילד. בית הספר עבר מלימוד מסורתי ב"חדר", אל חינוך לאומי-עברי-חילוני מעורב לבנים ולבנות, זאת לאחר מינוי המנהל המיתולוגי, דוד חיון, בשנת 1909. בתחילת המאה ה-20, בית הספר שכן במבנה ברחוב רוטשילד פינת פיק"א – עד שעבר למבנה החדש ברחוב ביל"ו, בו הוא פועל עד היום.

הדמיה של אחד מהחללים במוזיאון יוסל ברגנר
הדמיה של אחד מהחללים במוזיאון יוסל ברגנר

מפגש רב מימדי עם היצירה

במהלך השנים התמקמו במבנה הותיק בתי עסק שונים, אך בשנים האחרונות עומד במקום מבנה נטוש ומוזנח. בעייירה מדווחים על יוזמה להפוך את המבנה הנטוש למוזיאון ליוצר ולאמן יוסל ברגנר, שנפטר לפני שש שנים, בגיל 97. ברגנר נחשב מגדולי הציירים הישראלים, מאייר ספרים, צייר תפאורות ומעצב תלבושות לתיאטרון ישראלי. בנוסף קיבל את פרס ישראל לאומנות לשנת 1980.

לפי הדיווח של העירייה, המבקר במוזיאון יחווה חוויה כוללת ורב חושית. חללי המוזיאון יפגישו את המבקרים עם נקודת המבט של ברגנר, כשבכל חלל יוזמנו המבקרים להתבונן על היוצר, דרך תמה אחת מרכזית, המשקפת את יצירתו. החללים ישלבו יצירות מקוריות, תפאורה בהשראת היצירות וכן ממשקים אינטראקטיביים פיזיים ודיגיטליים ויזמינו את המבקרים למפגש רב-ממדי עם היצירה.

המבנה הנטוש בו ייבנה המוזיאון ברח' רוטשילד 84, פינת פיק"א
המבנה הנטוש בו ייבנה המוזיאון ברח' רוטשילד 84, פינת פיק"א

ביקור משולב אפליקציה

לפי העירייה, לצד התצוגה הפיזית והאינטראקטיבית, תוצע למבקרים שכבת תוכן דיגיטלית באמצעות אפליקציה, שתאפשר לקהלי יעד ממוקדים לקבל שכבה נוספת של תוכן מותאם לילדים ולדוברי שפות זרות.  המבקרים במוזיאון ברגנר יוכלו לחוות מייצגים ועמדות שמע, מפגש אנושי עם דמויות ורגשות לאורך הביוגרפיה האישית של ברגנר ותצוגות אינטראקטיביות המזמינות את המבקרים להתבונן בבבואת עצמם ולראות כיצד היו נראים לו היו דמות בציוריו.

בעירייה מבטיחים כי בצמוד למוזיאון יוקדם קפה פיק"א – בית קפה, שיכלול חלל פנימי וכן אזור מקורה נרחב במעטפת הבית. בחלל הפנימי של בית הקפה יוצג בתוך מסגרת תקופתית סרטון המציג את ההיסטוריה של בית הספר פיק"א.

ההזמנה לאירוע הנחת אבן הפינה בבית ספר פיק"א הישן

"לאחר שנים בהן המבנה עמד נטוש, הצלחנו לגבש תכנית להחייאת הבית והקמת מוזיאון לאחד האמנים והיוצרים המרגשים – יוסל ברגנר", מסר ראש העיר, רמי גרינברג. "המוזיאון יוקם במה שהיה בית הספר העברי הראשון, ששילב לימודי קודש וחול, לרבות שירה, יצירה ופעילות גופנית, תחומים שהיו פורצי דרך באותה העת".

את המקום תקים ותנהל עמותת מדיסון, תכנון המוזיאון ואוצרות – סטודיו ניצן. תכנון אדריכלי – שגב סוקולצקי אדריכלים. העבודות יחלו לקראת סוף השנה וימשכו כתשעה חודשים. ביום שלישי הקרוב, 29.8 בשעה 17.00, יתקיים במקום טקס הנחת אבן פינה לחידוש הבית פינת הרחובות פיק"א ורוטשילד.

עוד ב-מהנעשה בעיר

אפליקציית בונד

בונד. אפליקציית בונד: העירייה בוחנת שימוש באפליקציה שתגביר את בטחון התושבים

נלחצים לפני שאתם מגיעים לסמטה חשוכה בפתח תקווה? בקרוב אולי תוכל להירגע, באמצעות יישומון סלולרי ,שיאפשר לצפות במשתמש תוך צילום בווידאו, לשוחח בזמן אמת עם איש ביטחון – ואף להקפיץ אותו בזמן מצוקה. האפליקציה, המבוססת AI (בינה מלאכותית), כבר נמצאת בשימוש בארה"ב ושירותיה מאפשרים אבטחה על המשתמשים בתחומים שונים.

המשך קריאה »
הצלת יער סירקין פתח תקווה

מאות תושבים, כולל מתמודדים למועצת העיר, השתתפו באירוע להצלת יער סירקין

מארגני האירוע, בתמיכת "קרן של"י" וארגון "חיים בסביבה", יצרו הפנינג חווייתי להורים וילדים, שכלל סדנאות אומנות בהדרכת אומנים. המטרה העיקרית הייתה לגייס עוד חתימות על העצומה, שקוראת לשמור על למעלה מ-6000 עצים, שצפויים להיכרת, כאשר יחלו לבנות את שכונת סירקין החדשה. אורי אהד, ענת זנזורי, סרחיו גולצמן ומשה משה – נכחו באירוע והפגינו תמיכה.

המשך קריאה »
שוק ארבעת המינים פתח תקווה

איפה ייפתחו את שוק ארבעת המינים בפתח תקווה תשפ"ד? כל המקומות, כל התאריכים

הדוכנים לממכר האתרוג, הלולב, ההדס והערבה, לקראת חג סוכות המתקרב, ייפתחו בחמישה מועדים שונים ממוצאי יום כיפור עד ערב החג, ברחבות בתי הכנסת במרכז פתח תקווה, אבל גם בשכונות הדר גנים/עמישב, גני הדר, כפר גנים ב', רמת ורבר ושעריה. "החלטנו גם השנה להקים דוכנים ברחבי העיר בסמוך לבתי כנסת, כוללים ומתנ"סים- ובכך לייעל את רכישת ארבעת המינים הן לטובת התושבים", מסר גרינברג.

המשך קריאה »
לוגו עיריית פתח תקווה

לוגו חדש לעיריית פתח תקווה: ממושבה למטרופולין של 300 אלף תושבים

העירייה דיווחה כי הלוגו הישן הוותיק עם שלושת העיגולים בצבעי חום, כתום וירוק, שסימלו את האדמה, התפוזים והצמיחה – שאפיינה את העיר בשנותיה המוקדמות – יחליף לוגו מודרני, שישדר חדשנות של עיר עם
מערכת תחבורה מתקדמת ואזורי מסחר, תעשייה והייטק מהגדולים בארץ. ראש העיר, גרינברג: "הלוגו מבטא את התפתחות העיר המואצת והתחושה שיש צורך לחזק את תחושת הלכידות של התושבים".

המשך קריאה »

השארו מעודכנים!

הירשמו כדי לקבל תוכן והתראות בלעדיים ישירות למייל

Loading