מוזיאון יוסל ברגנר - פתח תקווה

העירייה: מבנה בית ספר פיק”א פתח תקווה יהפוך בקרוב למוזיאון של יוסל ברגנר

לפי הדיווח, הבניין ששימש את בית הספר הוותיק, בפינת רוטשילד-פיק”א ועמד נטוש במשך שנים רבות, יעבור מתיחת פנים, ישופץ, יחודש ויהפוך למוזיאון חווייתי, שיציג את יצירותיו של האמן הנודע, שנפטר ב-2017. בעירייה מבטיחים מוזיאון בו המבקר יחווה חוויה רב חושית ויפגוש את היצירות מנקודת מבטו של האמן. בכוונת העירייה להקים בסמוך למוזיאון בית קפה בשם “קפה פיק”א”.

בית ספר פיק”א הוא בית הספר היסודי הראשון שהוקם בפתח תקווה (1885), מיסודו של הברון רוטשילד. בית הספר עבר מלימוד מסורתי ב”חדר”, אל חינוך לאומי-עברי-חילוני מעורב לבנים ולבנות, זאת לאחר מינוי המנהל המיתולוגי, דוד חיון, בשנת 1909. בתחילת המאה ה-20, בית הספר שכן במבנה ברחוב רוטשילד פינת פיק”א – עד שעבר למבנה החדש ברחוב ביל”ו, בו הוא פועל עד היום.

הדמיה של אחד מהחללים במוזיאון יוסל ברגנר
הדמיה של אחד מהחללים במוזיאון יוסל ברגנר

מפגש רב מימדי עם היצירה

במהלך השנים התמקמו במבנה הותיק בתי עסק שונים, אך בשנים האחרונות עומד במקום מבנה נטוש ומוזנח. בעייירה מדווחים על יוזמה להפוך את המבנה הנטוש למוזיאון ליוצר ולאמן יוסל ברגנר, שנפטר לפני שש שנים, בגיל 97. ברגנר נחשב מגדולי הציירים הישראלים, מאייר ספרים, צייר תפאורות ומעצב תלבושות לתיאטרון ישראלי. בנוסף קיבל את פרס ישראל לאומנות לשנת 1980.

לפי הדיווח של העירייה, המבקר במוזיאון יחווה חוויה כוללת ורב חושית. חללי המוזיאון יפגישו את המבקרים עם נקודת המבט של ברגנר, כשבכל חלל יוזמנו המבקרים להתבונן על היוצר, דרך תמה אחת מרכזית, המשקפת את יצירתו. החללים ישלבו יצירות מקוריות, תפאורה בהשראת היצירות וכן ממשקים אינטראקטיביים פיזיים ודיגיטליים ויזמינו את המבקרים למפגש רב-ממדי עם היצירה.

המבנה הנטוש בו ייבנה המוזיאון ברח' רוטשילד 84, פינת פיק"א
המבנה הנטוש בו ייבנה המוזיאון ברח' רוטשילד 84, פינת פיק"א

ביקור משולב אפליקציה

לפי העירייה, לצד התצוגה הפיזית והאינטראקטיבית, תוצע למבקרים שכבת תוכן דיגיטלית באמצעות אפליקציה, שתאפשר לקהלי יעד ממוקדים לקבל שכבה נוספת של תוכן מותאם לילדים ולדוברי שפות זרות.  המבקרים במוזיאון ברגנר יוכלו לחוות מייצגים ועמדות שמע, מפגש אנושי עם דמויות ורגשות לאורך הביוגרפיה האישית של ברגנר ותצוגות אינטראקטיביות המזמינות את המבקרים להתבונן בבבואת עצמם ולראות כיצד היו נראים לו היו דמות בציוריו.

בעירייה מבטיחים כי בצמוד למוזיאון יוקדם קפה פיק”א – בית קפה, שיכלול חלל פנימי וכן אזור מקורה נרחב במעטפת הבית. בחלל הפנימי של בית הקפה יוצג בתוך מסגרת תקופתית סרטון המציג את ההיסטוריה של בית הספר פיק”א.

ההזמנה לאירוע הנחת אבן הפינה בבית ספר פיק"א הישן

“לאחר שנים בהן המבנה עמד נטוש, הצלחנו לגבש תכנית להחייאת הבית והקמת מוזיאון לאחד האמנים והיוצרים המרגשים – יוסל ברגנר”, מסר ראש העיר, רמי גרינברג. “המוזיאון יוקם במה שהיה בית הספר העברי הראשון, ששילב לימודי קודש וחול, לרבות שירה, יצירה ופעילות גופנית, תחומים שהיו פורצי דרך באותה העת”.

את המקום תקים ותנהל עמותת מדיסון, תכנון המוזיאון ואוצרות – סטודיו ניצן. תכנון אדריכלי – שגב סוקולצקי אדריכלים. העבודות יחלו לקראת סוף השנה וימשכו כתשעה חודשים. ביום שלישי הקרוב, 29.8 בשעה 17.00, יתקיים במקום טקס הנחת אבן פינה לחידוש הבית פינת הרחובות פיק”א ורוטשילד.

עוד ב-מהנעשה בעיר

חריגות בנייה פתח תקווה

השכנים כועסים: “עובד בכיר בעיריית פתח תקוה עושה חריגות בנייה – והעירייה מוותרת”

למערכת פתח תקווה NEWS הגיעו תמונות המעידות על חריגות בנייה משמעותיות בבית עובד העירייה ברחוב הנביאים 39, בשכונת מחנה יהודה, על גבול שערייה. “גם ביקור של פקחי העירייה ומכתבים אל מבקרת העירייה – לא עזרו וחריגות הבנייה נמשכות, זאת בניגוד למדיניות הכללית הנוקשה שלהם כלפי אזרחים אחרים”, כועס חאפז שוואן, תושב השכונה. העירייה: “הנושא נמצא בטיפול הגורמים המוסמכים”.

המשך קריאה »

רון חולדאי חנך עם רמי גרינברג את מקטע “הדר הירקון” בפארק הירקון פתח תקווה

ראש עיריית תל אביב וראש עיריית פתח תקווה נפגשו שלשום (17.11.25) והכריזו על עליית שלב בפרויקט הענק, שאמור לחבר אותנו לפארק הירקון בתל אביבי, עם רצף של דשא, אגמים, אטרקציות, שולחנות פיקניק, מגרשי ספורט, שבילי הליכה ואופניים – וכמובן איזורים של מסחר ומגורים, שצפויים לקום עד 2035. הפרויקט הוא בשיתוף פעולה של העירייה עם המשרד להגנת הסביבה.

המשך קריאה »
יהונתן גודיס מסעדת וינו

כ-50 פעילי “אקים” הגיעו ל”מסעדת וינו” פתח תקווה לשמוע הרצאה של יהונתן גודיס (וידאו)

שלשום (שני, 17.11) התקיים מפגש מרגש במסעדה, סמוך לאצטדיון “שלמה ביטוח”, בין פעילי מחוז מרכז של העמותה, התומכת באנשים עם מוגבלויות, לגודיס – דוגמא חיה לאיך אפשר לחיות ולהצליח למרות המגבלות.
במהלך הערב, העביר גודיס הרצאה מרתקת של בשם “מִגְבָּלוֹת ללא גבולות”, בה שיתף את סיפור חייו, המסע האישי, האתגרים והניצחונות.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading