קאלקידן מהרי פתח תקווה

סוף חג עצוב כל כך: רס”ר (במיל’) קאלקידן מהרי מפתח תקווה נהרג במרכז עזה

עצב בעיר בעקבות הודעתו של דובר צה”ל על כי מהרי ז”ל בן ה-37, נהרג יחד עם עידו אביב (28, מקריית ים), נהרגו אתמול (ראשון, 28.4) מפיצוץ במבנה שבו שהה הכוח שלהם, ליד פרוזדור נצרים במרכז רצועת עזה. באירוע גם נפצע לוחם מילואים נוסף באורח קשה באירוע ופונה במסוק לקבלת טיפול רפואי בבית החולים. אמו של מהרי ששוהה באתיופיה. אחייניתו: “את זעקת האם שמענו עד ירושלים”.

ראש העיר, רמי גרינברג, התייחס לבשורה הקשה וכתב בפייסבוק שלו: “אנו משתתפים בצערה הכבד של המשפחה וליבנו איתם. עיריית פתח תקווה תסייע בכל שידרש, ותנציח את יקיריה שנפלו על הגנת המולדת.
יהי זכרו ברוך”.

"עלה לארץ לבד בגיל 18, השאיר את אמו האהובה באתיופיה ויצא בנחישות להגשים חלום"

אחייניתו של מהרי ספדה לו ב-X (טוויטר לשעבר): “קלקידן, דוד שלי, האח הקטן של אמא, נפל בקרב בעזה.
צודקים כשאומרים שתמיד מדובר בטובים ביותר. האיכותיים, הציוניים, האופטימים, אוהבי האדם והארץ. נלקח מאיתנו המובחר ביותר שלנו. זה שעלה לארץ לבד בגיל 18, השאיר את אמו האהובה באתיופיה ויצא בנחישות להגשים חלום”.

“קאלקידן תמיד ידע לשמור על קשר עם אמא אלמז הרחוקה שלו. לבקר, לשלוח כסף, לצלצל ולדרוש בשלומה. את הזעקה שיצאה מתוכה כשהתבשרה בביתה באדיס אבבה על מות הבן הלוחם – שמענו עד ירושלים, והלב רעד”.

“קאלקידן למד עברית מאפס. התגאה בכל ליבו לעלות על מדים ולשרת את המדינה. תכנן צעד אחרי צעד, בהתרגשות אמיתית ומדבקת, את החיים שלו פה – כישראלי. קורס הנהיגה – שתהיה פרנסה, הצילום – הכישרון שירש מסבא, קאנו – החברה שאהב ואיתה תכנן להתחתן ולהקים משפחה”, הוסיפה טל

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

אסף חממי ז"ל פתח תקווה

התמונה האחרונה מעוטף עזה: הושב לקבורה אל”מ אסף חממי, שנולד וגדל בפתח תקווה

עשרות משתתפים הגיעו לשכונת רמת ורבר, לרגע מרגש ומשמעותי – תחילת פרק חדש עם הריסת שני הבניינים הישנים ברחוב קדיש לוז 4–6 – צעד חשוב בדרך למימוש פרויקט ההתחדשות העירונית במקום.לאחר תכנון והכנה של ארבע שנים בלבד, הרסו בניינים ישנים ורעועים מתחילת שנות ה-70′, לטובת פרויקט מגורים מודרני של שני בניינים, 9 קומות כל אחד עם 72 דירות דנדשות במיקום אטרקטיבי.

המשך קריאה »
אברהם גלעד טיברג הנצחה

אברהם גלעד טיברג, שנרצח במסיבת ה”נובה”, הונצח בטיילת בכפר גנים ג’ פתח תקווה (וידאו)

טקס מרגש התקיים אתמול (31.10.25) ברחוב בן גוריון 49 פתח תקווה, אליו הגיעו עשרות בני משפחה, חברים, מכרים, שכנים, סיגל רפאלי מנהלת יד לבנים פתח תקווה וגם ראש העיר רמי גרינברג – לחלוק כבוד לטיברג, שהיה אחד מבין 14 בני העיר, שהגיעו למסיבה ואיבדו את חייהם באותה שבת אכזרית ב-7 באוקטובר 23. בטקס שר הזמר העירוני צחי את “ילד מזדקן” של משינה – שיר שטיברג אהב במיוחד.

המשך קריאה »
השבים ב בלינסון פתח תקווה

כיבו את האור: אחרוני החטופים השבים עזבו את בית החולים בילינסון בפתח תקווה (וידאו)

בית החולים מקבוצת הכללית סוגר שבועיים הסטוריים, שהחלו לפני שבועיים פחות יום, כשאביתר דוד, גיא גלבוע דלאל, אבינתן אור, אלון אהל ואיתן מור נחתו במנחת המסוקים בערב שמחת תורה – שנתיים ושבוע אחרי שנחטפו לעזה. היום (26.10), באקט סמלי ומרגש, כיבה דוד את האור במחלקה, שבמגדל הזכוכית. זו הייתה הפעם השלישית שבית החולים מאשפז קבוצת חטופים מאז תחילת המלחמה ב-7.10.23.

המשך קריאה »
יואב זלמנוביץ' ואריה זלמנוביץ'

גופתו של אריה זלמנוביץ’ ז”ל, אביו של יואב זלמנוביץ’ מפתח תקווה – הושבה לישראל

החללים החטופים אריה (זלמן) זלמנוביץ’ ותמיר אדר, שניהם בני קיבוץ ניר עוז, הושבו אמש (21.10) מהשבי ברצועת עזה אחרי יותר שנתיים ושבועיים בשבי החמאס. זלמנוביץ’, אביו של יואב, תושב העיר, נחטף בעודו בחיים מביתו, והההערכה בצה”ל היא כי נרצח בשבי ב-17 בנובמבר 2023. בן 85 במותו, הוא הותיר אחריו שני בנים וחמישה נכדים ונכדות. טרם נמסר מועד הלוויתו.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading