סי סיימן, אביהו מדינה, רמי גרינברג - טקס שדרת הכוכבים פתח תקווה

עיריית פתח תקווה חנכה את שדרת הכוכבים בהיכל התרבות בסימן “עד שכולם יחזרו”

לאירוע, שיכול היה להיות הרבה יותר שמח ומתוקשר בזמנים טובים יותר, הגיעו כוכבי תרבות פתח תקוואים, המזוהים עם העיר להטביע 35 כוכבים על הכניסה להיכל – ממש כמו בהוליווד. למרבה האכזבה, שני הראפרים המפורסמים תושבי העיר, רביד פלוטניק וטונה (שנכלל ברשימה, לאחר שנשכח) – לא הגיעו, אבל כיבדו בנוכחותם: אביהו מדינה, סי היימן (בשם אביהו), קובי פרג’, דודו פישר – ועוד.

בלט בנוכחותו גם אלי שתיוי, אביו של החטוף עידן שתיוי, שחשף כוכב צהוב “עד שכולם יחזרו”, אותו הטביעה העירייה – לתמיכה בהחזרתם של בנו ושאר החטופים, שנמצאים בעזה מזה 351 ימים נוראים וארוכים. ״הכוכב הצהוב בא לסמן את הלב שלנו שנמצא עם 101 החטופים והחטופות שנמצאים בשבי בעזסה כמעט שנה”, אמר באירוע ראש העירייה, רמי גרינברג. “הכוכב פה מסמל שנמשיך להאיר את האור התקווה והכמיהה לראות אותם שוב איתנו, בריאים ושלמים.

מימין: אלי שתיוי, דוד פישר וקובי פרג'

אלי שתיוי אמר: “במשא ומתן או בלחץ צבאי, נעשה כל דבר ונלך בכל דרך עד שיחזרו כל החטופים והחטופות לבתיהם. הקושי הוא רב, אבל אני חזק. תקוותי ותפילתי שעידן שלי יהיה איתי סביב שולחן החג בראש השנה, ישוב הביתה ואיתו כל החטופים. אנחנו בדרך לשם בעזרת השם”.

לאחר דבריו התפנו לאירוע הטבעת הכוכבים של 35 כוכבי וכוכבות תרבות, מהעבר ומההווה, מהספרות, מהשירה, החזנות והכתיבה, שנבחרו להיטמע לעד בשדרה המובילה להיכל התרבות, כולם תושבי או ילידי העיר. בלטו בהיעדרם הראפרים הפתח תקוואים, רביד פלוטניק וטונה (שנבחר להיות כוכב – רק בסוף) – שכנראה החליטו שהטקס הזה לא מתאים. גם ערן זרחוביץ’ ונועה קולר לא הגיעו ובני משפחתם הגיעו בשמם.

בין הכוכבים, שכן הגיעו לאירוע היו מלך הזמר המזרחי, אביהו מדינה, הזמרת סי היימן (שהגיעה לכבוד אביה, נחום, זכרונו לברכה), נגה ברק, הבת של תמר בורנשטיין-לזר, הזמרת אופירה גלוסקא, השחקנים קובי מאור וקובי פרג’, הזמר דודו פישר והסופרת מאירה ברנע גולדברג.

רמי גרינברג ראש העיר על הבמה. עשרות רבות הגיעו לאירוע - אבל לא כל הכוכבים
סי היימן משמאל, רמי גרינברג ודודו פישר, רמי גרינברג ואביהו מדינה
צילומים באדיבות העירייה

עוד ב-מהנעשה בעיר

גשם בפתח תקווה

מומלץ לא לצאת מהבית מחר אחה”צ: עיריית פ”ת משלימה את ההיערכות לסערה הצפויה

לקראת מזג האוויר הסוער הצפוי בימים הקרובים, קיימה עיריית פ”תישיבת היערכות ותגברה את צוותי השטח. בין הפעולות: ניקוי קולטנים, גיזום עצים מסוכנים וכוננות מוגברת. בעירייה מוסרים: “המטרה היא להקל על התושבים ככל הניתן”. מזג האוויר הסוער צפוי להימשך לאורך כל ימי רביעי וחמישי הקרובים. שיא הסערה צפוי להיות מחר בסביבות השעה 15:00, עם למעלה מ-85% של משקעים.

המשך קריאה »

גרינברג נפגש עם הרצוג בבית הנשיא: “היכל השירה היהודית” יוקם בפתח תקווה

בפגישה שנערכה אמש (5.12) בין נשיא המדינה לראש העיר ואנשי תרבות מובילים, הוצג החזון להקמת מרכז תרבות בינלאומי בפתח תקווה, שיוקדש כולו לעולם המוסיקה והיצירה היהודית. כל הפרטים על המיזם החדש. לפי התכנון, העיר צפויה להתחדש בקרוב במוסד תרבות ייחודי ברמה ארצית. ההחלטה על קידום לפי הדיווח, המיזם קיבלה אמש חיזוק משמעותי בפגישה, שנערכה בירושלים.

המשך קריאה »
חריגות בנייה פתח תקווה

השכנים כועסים: “עובד בכיר בעיריית פתח תקוה עושה חריגות בנייה – והעירייה מוותרת”

למערכת פתח תקווה NEWS הגיעו תמונות המעידות על חריגות בנייה משמעותיות בבית עובד העירייה ברחוב הנביאים 39, בשכונת מחנה יהודה, על גבול שערייה. “גם ביקור של פקחי העירייה ומכתבים אל מבקרת העירייה – לא עזרו וחריגות הבנייה נמשכות, זאת בניגוד למדיניות הכללית הנוקשה שלהם כלפי אזרחים אחרים”, כועס חאפז שוואן, תושב השכונה. העירייה: “הנושא נמצא בטיפול הגורמים המוסמכים”.

המשך קריאה »

רון חולדאי חנך עם רמי גרינברג את מקטע “הדר הירקון” בפארק הירקון פתח תקווה

ראש עיריית תל אביב וראש עיריית פתח תקווה נפגשו שלשום (17.11.25) והכריזו על עליית שלב בפרויקט הענק, שאמור לחבר אותנו לפארק הירקון בתל אביבי, עם רצף של דשא, אגמים, אטרקציות, שולחנות פיקניק, מגרשי ספורט, שבילי הליכה ואופניים – וכמובן איזורים של מסחר ומגורים, שצפויים לקום עד 2035. הפרויקט הוא בשיתוף פעולה של העירייה עם המשרד להגנת הסביבה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading