עצרת חטופים עיפרון צומת פתח תקווה יפעת הימן רמי גרינברג

יפעת הימן: "414 ימים שאני לא ישנה ולא מתפקדת – והלב נשרף כל פעם מחדש" (וידאו)

אמה של החטופה ענבר הימן ז"ל, נשאה דברים בעצרת הקבועה בצומת העיפרון למען החטופים של פתח תקווה: בתה, עידן שתיוי ז"ל ודניאלה גלבוע, שעדיין נמצאים בעזה. באירוע השתתפו כ-350 איש, ביניהם ראש העיר, רמי גרינברג, שקרא גם הוא למען קידום השבת החטופים. חברים, בני משפחה ותושבים תומכים, צעדו בצומת וקראו: "את כולם עכשיו". את האירוע ליוו בשירה ובנגינה חגי וברוניה רז.

על רקע ההודעה הערב (מוצ"ש, 23.11), כי חמאס פרסם תמונה של חטופה, שנרצחה בשבי, הגיעו היום, כמדי כל מוצ"ש לאחרונה, מאות מתושבי העיר לעצרת בצומת העיפרון בקריאה למען החזרת החטופים מפתח תקווה וכל 101 החטופים, שנמצאים כבר 414 ימים בשבי. יפעת הימן, תושבת אם המושבות הותיקה, אמה של ענבר ז"ל, הייתה הדוברת המרכזית ודבריה ריגשו את כל הנוכחים.

צפו בדברי יפעת הימן, רמי גרינברג וחברותיה של דניאלה גלבוע (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)

"לא תהיה תקומה למדינה ללא השבת 101 החטופים"

"ב-7 באוקטובר, ענבר, שגדלה בעיר והתחנכה בתיכון "אחד העם", הייתה במסיבת הנובה וברחה עד למטעים של בארי", סיפרה הימן. "שם נקלעה לריכוז של מחבלים, שרצחו אותה באכזריות וחטפו אותה על אופנוע לעזה. מאז, 414 ימים שאני לא ישנה ולא מתפקדת. הלב שלנו נשרף. לא תהיה תקומה למדינה, ללא השבת 101 החטופים. צריך להחזיר את כולם – עכשיו!".

גם ראש העיר, רמי גרינברג, כיבד בנוכחותו ואמר דברים ברורים בקשר לסוגיית החטופים: "המצב כבר נמשך מעל שנה", אמר. "תקופה מאוד ארוכה עם הישגים צבאיים משמעותיים, שמאפשרים להחזיר את החטופים הביתה, כמה שיותר מהר. כל יום, כל דקה וכל שניה – יכולים להיות גורליים לחיי החטופים. אני קורא לכל מקבלי ההחלטות לעשות כל מה שניתן כדי להחזיר את החטופים כמה שיותר מהר".

רמי גרינברג מחבק את יפעת הימן (מימין), חברותיה של דניאלה גלבוע (משמאל)
רמי גרינברג מחבק את יפעת הימן (מימין), חברותיה של דניאלה גלבוע (משמאל)

"לא להפיץ שמועות"

אחת מחברותיה של דניאלה גלבוע, התייחסה באירוע לתופעת הפצת השמועות על רקע הפירסום של חמאס כי אחת מהחטופות נרצחה בשבי. "הרבה אנשים שואלים אותנו: ראיתם את התיעוד? ראיתם מה הם פרסמו? ראיתם מה יש שם? אני באמת מבקשת מכולם זה – מכאיב לנו. מה שצריך שנדע, אנחנו נדע. אני מבקשת אל תפיצו שמות, אל תדברו. כולנו נדע מתי שנצטרך לדעת. זה מכאיב לנו".

את האירוע חתמו בני הזוג חגי וברוניה רז הפתח תקוואים בשירת "תמיד יחכו לך" של לאה שבת, ו"מישהו" של יהודית רביץ – ובשירת "התקווה".

ברוניה רז מימין וחגי רז משמאל
מדיה באדיבות ברק פכטר ושי שטרק

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

מרגל פתח תקוואי: דניאל כי טוב נעצר על ידי השב"כ והמשטרה בחשד ריגול לאיראן

לפי הדיווח, במסגרת פעילות משולבת של שירות הביטחון הכללי והיחידה המרכזית במשטרת מחוז ת"א, נעצר במהלך החודש דניאל כי טוב, כבן 26, תושב פתח תקווה, לאחר שנחשד כמי שביצע בשליחותו של גורם זר עוין משימות שונות. חקירת השב"כ וימ"ר ת"א העלתה, כי מזה מספר חודשים עמד דניאל בקשר עם גורם איראני וביצע בהכוונתו, עשרות מקרים של ריסוס כתובות גרפיטי בפ"ת וראש העין בעבור תשלום.

המשך קריאה »
בתי ספר עוזי חיטמן שיפר נתן יונתן שמעוני פתח תקווה ביום ביבס

תלמידי נתן יונתן, עוזי חיטמן, שמעוני ושיפר ציינו היום את הלווית משפחת ביבס

ישראל חוותה היום את אחד הימים העצובים בתולדותיה, כשהאמא שירי ביבס וילדיה הקטנים כפיר וביבס – הובאו למנוחות, לאחר שנחטפו ב-7 לאוקטובר ואחר מכן נרצחו בשבי. המשפחה הפכה לסמל של המלחמה הקשה ואירועי אותו יום ולכן לכאורה מתבקש היה שגם בתי הספר יציינו את ההלוויה, שמסעה החל מוקדם בבוקר והסתיים בצהרים עם הספד קורע הלב של האב ירדן – מעל שלושת הקברים.

המשך קריאה »
במרכז לגיל הרך פתח תקווה

עיריית פתח תקווה: שירי, אריאל וכפיר ביבס יונצחו במרכז לגיל הרך בנווה גן

העירייה מסרה כי המרכז, ברחוב מבצע דקל 3, ייקרא על שם האם ושני ילדיה, שנחטפו באכזריות ב-7.10.23, נרצחו בשבי החמאס ושהלוויתם תיערך ביום יומיים (רביעי). "הרצח המתועב של תינוקות וילדים לצד אימם, הוא עדות לאכזריותו של ארגון הטרור הרצחני, שמבצעיו חטפו ילדים רכים, עינו והרגו משפחות ללא רחם. סיפורה של משפחת ביבס זעזע והותיר צלקת כואבת שאין לה מזור", נמסר בהודעה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading