שחר בן נון שביל שחר פתח תקווה

צפו: מאות השתתפו בחניכת שביל על שם הגיבור שחר בן נון ז"ל מפתח תקווה

המלחמה אולי קצת שככה – וטוב שכך – אבל העיר עדיין זוכרת ולא שוכחת את גיבוריה, שרבים מהם נפלו מאז היא החלה ב-7.10 שנה שעברה. היום (2.12) נחנך ברח' בן חור באם המושבות החדשה, "שביל השחר", על שמו של שחר, שגדל בשכונה ונהרג באוגוסט בחאן יונס, במסגרת שירותו כקצין בסיירת צנחנים. השביל מוביל מביתו לבית הספר ועובר בו גם שבט הצופים שייקרא על שמו.

מאות השתתפו, ביניהם בני משפחה, חברים רבים וראש העיר רמי גרינברג, בטקס שנערך לכבוד שחר בן נון ז"ל, שנפל נפל במהלך משימה משמעותית בעזה, במטרה לאתר שישה חטופים ולהשיבם הביתה לקבורה. הסיירת התמקמה בפאתי שכונת חמד, במערב חאן יונס. ביום שני, 19.8.2024 בשעה 06:32 בבוקר. ואז, מטוס של חיל האוויר, שיגר פצצה, שסטתה מנתיבה בשל כשל טכני.

צפו בכתבה מהטקס לשחר בן נון ז"ל (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)

המבנה שבו שהה הכוח של שחר נפגע ולמרבה הצער הוא נהרג וכמה מחבריו הלוחמים נפצעו. חבריו לסיירת המשיכו את משימתם והצליחו להשיב שישה חטופים שנרצחו במנהרות בחזרה לקבורה בארץ. "בכל מקום בו צעד, שחר היה נוכח עם חוש ההומור, החיוך התמידי והרצון האמיתי לעשות טוב ולהראות שאפשר אחרת, מה שהוביל אותו לחוסר פשרות", אמרו בני משפחתו בטקס. "אהבת הארץ הייתה נר לרגליו והוא היה מקור לדוגמא אישית והשראה עבור רבים. שחר חש תחושת שליחות וגאווה וביצע את משימותיו ברף הגבוה ביותר".

שחר, שנולד ברמת גן וגדל בפתח תקווה בשכונת אם המושבות, היה בוגר תיכון גולדה, בוגר שבט המושבה וקצין מוערך בסיירת צנחנים.הותיר אחריו את ההורים, אילנית וגיא ושלושה אחים, רועי, יובל (אחיו התאום) ועידו. יהיה זכרו ברוך

מדיה באדיבות דוברות עיריית פ"ת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

תומר ברק סהר סודאי

חברים בשמיים: סהר סודאי ז"ל מספר לחייליו על תומר ברק ז"ל מפתח תקווה (וידאו)

שלוש שנים אחרי מתקפת 7 באוקטובר, פתח תקווה ממשיכה לזכור את בניה שנפלו. אחד מהם הוא סמ"ר תומר ברק ז"ל, לוחם גולני שגדל בעיר ונפל בקרב במוצב נחל עוז בבוקר השבת השחורה. כעבור חודשים נפל בעזה גם חברו הטוב, סמ"ר סהר סודאי ז"ל, שהכין סרטון לזכרו.

המשך קריאה »

לואיס הר, בר קופרשטיין, אורלי גלבוע ורמי דוידיאן ב-4 אירועים לציון ה-7.10 בפתח תקווה

ערב (שני) נפתח שבוע הזיכרון העירוני בערב "מזיכרון לתקווה" בהשתתפות שורדי שבי. מחר תספר אורלי גלבוע על 477 הימים של דניאלה, וארבע משפחות שכולות יפגשו את התושבים בשכונות. ביום רביעי יוקרן בעולמות סרט ה-VR על רמי דוידיאן.

המשך קריאה »
חללים חטופים נרצחים פתח תקווה

נזכור את כולם: 72 בני פתח תקווה ובעלי זיקה לעיר שנרצחו ונפלו מאז ה-7 באוקטובר

שלוש שנים אחרי השבת השחורה, פתח תקווה NEWS מתייחד עם כל מי שסיקרנו לאורך הדרך: הנרצחים במסיבת הנובה, הלוחמים שנפלו במוצבים, ברצועת עזה ובלבנון, והאזרחים שנהרגו בפיגועים ובמתקפות הטילים. לצד כל שם תמצאו תקציר קצר וקישור לכתבות שפרסמנו.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading