שחר בן נון שביל שחר פתח תקווה

צפו: מאות השתתפו בחניכת שביל על שם הגיבור שחר בן נון ז”ל מפתח תקווה

המלחמה אולי קצת שככה – וטוב שכך – אבל העיר עדיין זוכרת ולא שוכחת את גיבוריה, שרבים מהם נפלו מאז היא החלה ב-7.10 שנה שעברה. היום (2.12) נחנך ברח’ בן חור באם המושבות החדשה, “שביל השחר”, על שמו של שחר, שגדל בשכונה ונהרג באוגוסט בחאן יונס, במסגרת שירותו כקצין בסיירת צנחנים. השביל מוביל מביתו לבית הספר ועובר בו גם שבט הצופים שייקרא על שמו.

מאות השתתפו, ביניהם בני משפחה, חברים רבים וראש העיר רמי גרינברג, בטקס שנערך לכבוד שחר בן נון ז”ל, שנפל נפל במהלך משימה משמעותית בעזה, במטרה לאתר שישה חטופים ולהשיבם הביתה לקבורה. הסיירת התמקמה בפאתי שכונת חמד, במערב חאן יונס. ביום שני, 19.8.2024 בשעה 06:32 בבוקר. ואז, מטוס של חיל האוויר, שיגר פצצה, שסטתה מנתיבה בשל כשל טכני.

צפו בכתבה מהטקס לשחר בן נון ז"ל (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)

המבנה שבו שהה הכוח של שחר נפגע ולמרבה הצער הוא נהרג וכמה מחבריו הלוחמים נפצעו. חבריו לסיירת המשיכו את משימתם והצליחו להשיב שישה חטופים שנרצחו במנהרות בחזרה לקבורה בארץ. “בכל מקום בו צעד, שחר היה נוכח עם חוש ההומור, החיוך התמידי והרצון האמיתי לעשות טוב ולהראות שאפשר אחרת, מה שהוביל אותו לחוסר פשרות”, אמרו בני משפחתו בטקס. “אהבת הארץ הייתה נר לרגליו והוא היה מקור לדוגמא אישית והשראה עבור רבים. שחר חש תחושת שליחות וגאווה וביצע את משימותיו ברף הגבוה ביותר”.

שחר, שנולד ברמת גן וגדל בפתח תקווה בשכונת אם המושבות, היה בוגר תיכון גולדה, בוגר שבט המושבה וקצין מוערך בסיירת צנחנים.הותיר אחריו את ההורים, אילנית וגיא ושלושה אחים, רועי, יובל (אחיו התאום) ועידו. יהיה זכרו ברוך

מדיה באדיבות דוברות עיריית פ"ת

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

פגיעת טיל בפתח תקווה

צפו בפגיעת שברי יירוט בפ”ת: נזק כבד לבית במבצע “שאגת הארי”. אין נפגעים (וידאו)

שברי יירוט נפלו הערב (מוצ”ש, 28.2) על בית מגורים בפתח תקווה וגרמו לנזק כבד לרכוש. האירוע התרחש במהלך גל תקיפות נרחב כחלק ממלחמת איראן 2, המכונה מבצע “שאגת הארי”. בסביבות השעה 18:00 נשמעו בפתח תקווה מספר אזעקות רצופות, ולאחריהן דווח על פיצוץ עז באחד הרבעים בעיר. כוחות כיבוי, משטרה וצוותי מגן דוד אדום הוזעקו למקום. גם ראש העיר, רמי גרינברג, הגיע.

המשך קריאה »
פתח תקווה עוצרת

המסחר והבילוי עוצרים: הקניונים בפ”ת יהיו פתוחים בימים הקרובים רק לחנויות חיוניות

עופר הקניון הגדול, קניון סירקין, מתחם עמי ב.ס.ר סיטי, Y-Center והקניונים השכונתיים בעיר יהיו סגורים הערב (28.2), לראשונה מאז ה-22.6 – במבצע “עם כלביא”. הקניונים והעסקים בתוכם יהיו סגורים במוצ”ש, שאמור היה להיות עמוס, במיוחד לקראת פורים – זאת על פי הנחיית פיקוד העורף, בעקבות המתיחות הבטחונית המתוחה, שלוותה באזעקות בלתי פוסקות. 

המשך קריאה »
אזעקה בפתח תקווה

לראשונה מזה ארבעה חודשים: שוב אזעקות בפתח תקווה – בעקבות המתקפה על איראן

בסביבות 8 בבוקר היום (שבת, 28.2) נשמעו אזעקות בכל רחבי העיר, שהכניסו בבהלה כ-200 אלף תושבים שוב למקלטים ולממ”דים. תוך זמן קצר הודיע פיקוד העורף כי מדובר היה באזעקה לצורך כניסה לכוננות וכי לא בוצעו שיגורים לעבר מדינת ישראל, אבל יש להישאר בקירבת מרחב מוגן ולהימנע מהתקהלויות. אירועי פורים בעיר נמצאים כרגע בסימן שאלה גדול – וסביר להניח כי יתבטלו.

המשך קריאה »
רמי גרינברג עיריית פתח תקווה

צפו: רמי גרינברג מכין את עיריית פתח תקווה לתרחיש ביטחוני חריג (וידאו)

המייל ששלח אתמול ראש העיר לעובדי העירייה, קצת הלחיץ את התושבים – אבל בעיריית פתח תקווה הרגיעו – זהו מייל שגרתי. שגרתי, או לא, גרינברג שחרר היום סרטון, בו רואים אותו מתדרך את העובדים להיערך להכל, על רקע הסבירות לתקיפה אמריקאית באיראן – שתגרור תגובה כלפינו. כזכור, רק לפני חצי שנה נפל בעיר טיל איראני על בניין בנווה גן – שהרגע ארבעה תושבים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading