מסעדת הפועלים, שנפתחה לפני כחודש במתחם תחנת הדלק "מיקה" ברח' גיסין 76, כבר עשתה לה שם של מקום שכדאי לבקר ולאכול בו, בעיקר אם אתם אוהבים שיפודי קבב, שישליק, פרגית ואנטריקוט. המנות נעשות באהבה עם ניחוח ביתי, במחירים זולים, יחסית למה שתמצאו במסעדות דומות (קבב בפיתה ב-40 ש"ח), עם דגש חזק על הכשרות. אבל מה שהכי מעניין, זה הסיפור שעומד מאחורי האנשים של המקום.
קבב ג'ון פתח תקווה, על שטח של 70 מ"ר, עם 50 מקומות ישיבה, שנפתחה ברחוב גיסין פתח תקווה, היא לא עוד מסעדה רגילה. זה לא רק המנות הייחודיות והאותנטיות, אלא בעיקר האווירה הביתית והמשפחתית, שהמקום משרה על הקהל שמגיע, בעיקר סועדים העובדים בקרבת מקום (כמו עובדי "כלל ביטוח" הצמוד) – שחלקם כבר הפכו ללקוחות קבועים.

דגש על הכשרות עם חורשט סבזי וגונדי נוחודי
לקוחות רבים מגיעים ל"קבב ג'ון" מהמגזר הדתי-חרדי, בגלל הכשרות החזקה בהשגחת בד"צ בית יוסף. הקירות מעוטרים בתמונות של רבנים ואפילו יש עמדה להנחת תפילין. "החלום שלי מאז ומתמיד היה לפתוח מסעדה", מספר הבעלים, משה שמש, שמפעיל את "קבב ג'ון" יחד עם אשתו – אורטל. "סיימתי ללמוד בישיבה ועבדתי במספר מסעדות. אחרי הרבה חיפושים מצאתי את המקום זה. מקום מרכזי בפתח תקווה, שאין לידו מסעדה עם השגחת כשרות גבוהה כמו שלנו – והחלטתי לפתוח את קבב ג'ון".
ההגדרה של "קבב ג'ון" כמסעדת פועלים, אולי מעט מטעה. נכון, שרוב התנועה היא של עובדים בהפסקת הצהרים שלהם, אבל מדובר גם בסוג של מסעדת אווירה אותנטית עם אוכל ייחודי. האוכל הייחודי מתבטא ב"ספיישלים היומיים", שיוצאים מדי יום מהמטבח. כשהגענו, הוציאו לנו מנת גונדי נוחודי – תבשיל עשוי מקמח חומוס, פרגיות וחזה עוף טחון מוגש במרק עוף עשיר בהל, לימון פרסי וגרגירי חומוס. בנוסף קיבלנו חורשט סבזי – קדירת 7 עשבי תיבול עם בשר עגל ולימון פרסי, בתוספת אורז פרסי לבן.

קבב רגיל בפיתה - 40 ש"ח. קבב פילה בפיתה - 50 ש"ח
לצד מנות הספיישל אפשר למצוא שם את המנות הרגילות: מנת הדגל – קבב ג'ון, עשוי מעגל טחון וירקות קצוצים (40 ש"ח לפיתה, 48 ללאפה), קבב בארג מפילה בקר (50 ש"ח לפיתה, 58 בלאפה), פרגית בתיבול מזרחי (40 פיתה, 48 לאפה), שישליק משוווארמה הודו נקבה (40 פיתה, 48 לאפה) ואנטריקוט (50 פיתה, 58 לאפה). ניתן גם להזמין "עסקיות" עם שני שיפודים, תוספת ושתייה במחירים הנעים בין 55 ל-80 ש"ח.
"אני אוכל קבוע את הקבב פה", אמר לנו במקום, גיא גורלי מחברת Rs design. "אבל זה לא רק האוכל. אני מגיע בגלל שיש פה חוויה. אווירה משפחתית, חמה. באים למשפחה – לא למסעדה". ואם כבר משפחה, אז הדמות שאולי הכי מעניינת במסעדה היא איציק, אחיו של משה, שעלה לארץ מאיראן, רק לפני כשנה וחצי – ומאז עזר להקים את "קבב ג'ון" והיום הוא הטבח הראשי בה.

שני אחים בארץ. ההורים נשארו באיראן
איציק השאיר באיראן את ההורים ושני אחים נוספים, בעוד משה עלה לבדו לארץ כבר לפני כ-20 שנים ועדיין כואב לו שהוריו לא איתו. "הם נמצאים בקהילה מוגנת של כ- 5000 יהודים באיראן, אבל החיים שלהם קשים מבחינה כלכלית. הוריי כבר מבוגרים ואין להם את הכח והמשאבים לעשות עלייה לארץ. הפעם האחרונה שראיתי אותם הייתה לפני 12 שנים – ולמרות ששומרים על קשר בשיחות וידאו, אנחנו מאוד מתגעגעים.
שעות הפתיחה של קבב ג'ון הן בין 11:00 ל-19:00, כשהכוונה היא להשאיר את המסעדה פתוחה לשעות ארוכות יותר, כשיהיה יותר כוח אדם. לכן, בקבב ג'ון פתח תקווה מחפשים עובדים. בנוסף, בקבב ג'ון עושים אירועים בהתאמה אישית, בהם הם סוגרים את המסעדה רק לאורחי האירוע. משלוחים של סיבוס כבר יש. תן ביס + וולט יהיה בקרוב.
