חדש בפתח תקווה: קבוצת תמיכה נפשית לסבים וסבתות שכולים תתקיים ברח' ההסתדרות

המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה יצא בעקבות המלחמה ביוזמה, שתקל על המצוקה הנפשית בה נמצאים אזרחים ותיקים, שנכדיהם נפלו כחללי צה"ל וכוחות הביטחון, במטרה לסייע להם להתמודד עם האובדן, מתוך הבנה שהם מתמודדים עם אתגר ייחודי. ולראשונה, במסגרת התוכנית – נפתחות קבוצות תמיכה כאן ובראשל"צ. התוכנית מנוהלת על ידי אגף אזרחים ותיקים בשיתוף ארגון 'יד לבנים'.

לדברי המשרד, על פי החוק, סבים וסבתות אינם משתייכים למעגל הראשון של השכול ולכן אינם זכאים לטיפול ופעמים רבות הם נותרים שקופים, ללא מענה או סיוע בהתמודדות. ב- 10.2.25 תיפתח קבוצה בפתח תקווה – שתתקיים ברחוב ההסתדרות 19, וב – 17.2.25 תיפתח קבוצה בראשון לציון, שתתקיים בבית יד לבנים, רחוב אחד העם 20. קבוצות אלה מצטרפות לחמש קבוצות שהופעלו במסגרת התוכנית, בערים: באר שבע, תל אביב, רעננה וירושלים.

איתי פוגל ואלקנה נבון
איתי פוגל ואלקנה נבון

ההשתתפות בתוכנית היא ללא עלות. השרה לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה, חה"כ מאי גולן, מסרה: "מאז פתיחת מלחמת 'חרבות ברזל' נוספו למשפחת השכול סבים וסבתות שאיבדו את היקר להם מכול, הובלנו במשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה את היוזמה למתן מענה לחוסן הנפשי בקבוצת תמיכה עבור הסבים והסבתות. הטיפול ניתן ללא עלות והתמיכה בהם נחוצה וחשובה. בכוונתי להרחיב את הקבוצות לערים נוספות".

כזכור, רק פתח תקווה נפלו ונרצחו 38 חיילים ואזרחים שגרו תקופה משמעותית בעיר, שרבים מהם עם סבים וסבתות, שחלקם גרים בעיר. ביניהם, המקרה היודע ביותר הוא של אברי ודליה נבון מכפר גנים, שאיבדו במלחמה שני נכדים (אלקנה נבון ז"ל ואיתי פוגל ז"ל) תוך 40 יום. בהלוויתו של אלקנה בבית העלמין סגולה, אמר הסב: "לפני שנכנסת לג'נין הספקתי עוד לברך אותך. סבא קובר נכד, הורים קוברים בן. זה לא נתפס".

הוריו של מירון משה גרש ז"ל לאחר הנחת זר המשפחות השכולות

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

רמי גרינברג איראן

שוב חשש מאיראן: רמי גרינברג הודיע על פתיחת כלל המקלטים הציבוריים בפתח תקווה

על רקע המתיחות הביטחונית, עיריית פתח תקווה נוקטת בצעדי מנע ופותחת את כלל המרחבים המוגנים הציבוריים ומתחמי המחסה ההמוניים. ראש העיר קורא לתושבים להכין את המרחבים המוגנים הפרטיים, אך מדגיש: בשלב זה אין כל שינוי בהנחיות פיקוד העורף.

המשך קריאה »
הרצאה אורלי גלבוע

כ-300 איש הגיעו לצפות בהרצאתה של אורלי גלבוע, אמה של דניאלה בפתח תקווה (וידאו)

בהרצאה ראשונה לקהל הרחב, כשנה וחצי לאחר שבתה דניאלה שוחררה משבי החמאס, עמדה אורלי גלבוע מול קהל של 300 איש בתיאטרון "התפוז", בשכונת מגוריה בכפר גנים ג' וגוללה את מסע הייסורים והתקווה, שעברה מאז ה-7 באוקטובר 2023. עד השחרור של בתה ב-25 בינואר 2025. "הסיפור שלה נותן השראה לכולנו איך אפשר להישאר אופטימיים גם ברגעים הקשים ביותר", סיפרו בקהל.

המשך קריאה »
גב לעסקים

בשורה לבעלי העסקים בפתח תקווה: מענקים של עד 20,000 ש"ח למשקמי העסקים מהמלחמה

בעקבות נזקי מלחמת "שאגת הארי", עיריית פתח תקווה, בשיתוף הסוכנות היהודית וקרן תובענות ייצוגיות (באמצעות חברת יעדים), יוצאות בתוכנית סיוע מיוחדת לעסקים מקומיים שנפגעו. במסגרת המיזם, תוענק תמיכה כספית ומקצועית רחבה דרך קרן "גב לעסקים", הכוללת מענק כספי של עד 20,000 ש"ח וסל כלים מקיף כפי שניתן לראות בתמונה שפורסמה בפייסבוק ראש העיר רמי גרינברג.

המשך קריאה »
ליאב כבביה

סמ"ר ליאב כבביה ז"ל, נכדם של תושבי העיר, יצחק ותמר ערד, נפל בקרב בדרום לבנון

לוחם השריון בן 20, נהרג בתקרית פגיעת הטנק הקשה באזור תיבנית. הוא נכדם האהוב של יצחק ותמר ערד, תושבי פתח תקווה. ראש העיר רמי גרינברג: "העירייה תעמוד לצד המשפחה ותלווה אותה בתקופה הקשה". באותה תקרית נפלו שלושה לוחמים נוספים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading