חדש בפתח תקווה: קבוצת תמיכה נפשית לסבים וסבתות שכולים תתקיים ברח’ ההסתדרות

המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה יצא בעקבות המלחמה ביוזמה, שתקל על המצוקה הנפשית בה נמצאים אזרחים ותיקים, שנכדיהם נפלו כחללי צה”ל וכוחות הביטחון, במטרה לסייע להם להתמודד עם האובדן, מתוך הבנה שהם מתמודדים עם אתגר ייחודי. ולראשונה, במסגרת התוכנית – נפתחות קבוצות תמיכה כאן ובראשל”צ. התוכנית מנוהלת על ידי אגף אזרחים ותיקים בשיתוף ארגון ‘יד לבנים’.

לדברי המשרד, על פי החוק, סבים וסבתות אינם משתייכים למעגל הראשון של השכול ולכן אינם זכאים לטיפול ופעמים רבות הם נותרים שקופים, ללא מענה או סיוע בהתמודדות. ב- 10.2.25 תיפתח קבוצה בפתח תקווה – שתתקיים ברחוב ההסתדרות 19, וב – 17.2.25 תיפתח קבוצה בראשון לציון, שתתקיים בבית יד לבנים, רחוב אחד העם 20. קבוצות אלה מצטרפות לחמש קבוצות שהופעלו במסגרת התוכנית, בערים: באר שבע, תל אביב, רעננה וירושלים.

איתי פוגל ואלקנה נבון
איתי פוגל ואלקנה נבון

ההשתתפות בתוכנית היא ללא עלות. השרה לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה, חה”כ מאי גולן, מסרה: “מאז פתיחת מלחמת ‘חרבות ברזל’ נוספו למשפחת השכול סבים וסבתות שאיבדו את היקר להם מכול, הובלנו במשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה את היוזמה למתן מענה לחוסן הנפשי בקבוצת תמיכה עבור הסבים והסבתות. הטיפול ניתן ללא עלות והתמיכה בהם נחוצה וחשובה. בכוונתי להרחיב את הקבוצות לערים נוספות”.

כזכור, רק פתח תקווה נפלו ונרצחו 38 חיילים ואזרחים שגרו תקופה משמעותית בעיר, שרבים מהם עם סבים וסבתות, שחלקם גרים בעיר. ביניהם, המקרה היודע ביותר הוא של אברי ודליה נבון מכפר גנים, שאיבדו במלחמה שני נכדים (אלקנה נבון ז”ל ואיתי פוגל ז”ל) תוך 40 יום. בהלוויתו של אלקנה בבית העלמין סגולה, אמר הסב: “לפני שנכנסת לג’נין הספקתי עוד לברך אותך. סבא קובר נכד, הורים קוברים בן. זה לא נתפס”.

הוריו של מירון משה גרש ז"ל לאחר הנחת זר המשפחות השכולות

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

אלכסנדר גלובניוב

הותר לפרסום: רס”ב (מיל’) אלכסנדר גלובניוב, תושב פתח תקווה, נפל במתקפת רחפנים בגבול לבנון

המלחמה שלא נגמרת שוב מכה בעירנו: אלכסנדר גלובניוב, בן 47 ששירת כנהג מוביל, נהרג אתמול מפיצוץ רחפן נפץ ששוגר על ידי חיזבאללה – בהפרה נוספת של הפסקת האש. ראש העיר רמי גרינברג: “אנו מרכינים ראש על אובדן של גיבור נוסף, מתושבי העיר.

המשך קריאה »

פתח תקווה בוכה: אלפים ליוו למנוחות את סמל עידן פוקס ז”ל מפסגת הדר שנפל בדרום לבנון

סמל עידן פוקס, בן 19, לוחם בגדוד 77, נהרג מפגיעת רחפן נפץ בכפר א-טייבה בדרום לבנון. אלפים הגיעו לחלוק לו כבוד אחרון בבית העלמין סגולה. ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג: “אבידה קשה וכואבת לכל תושבי העיר ומדינת ישראל”.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading