כנס נשים מוסכניקיות פתח תקווה

עליהן לא 'יעבדו' במוסך: כנס של נשים מובילות בענף הרכב התקיים בפתח תקווה

לרגל חודש האיש הבינלאומי, התקיים היום (17.3.25)  אירוע יחודי במוזיאון פתח תקווה, תחת הטייטל "CARיריסטיות2", שמטרתו לקדם שוויון מגדרי וייצוג נשי בענף הרכב, בהובלת ארגון "מומנטום", הבית לחדשנות של העירייה וחברת "גלגלים". "הייצוג הנשי במקצועות הרכב עומד סביב ה-12%", אמרה חגית אליאס, מנכ"לית מומנטום ומנחת הכנס. "חברות רבות מבינות ששילוב נשים בתעשייה תורם לחדשנות".

לפני חודשיים וחצי (ינואר 2025), דיווחנו לכם על כנס מוסכים, שארגנה מינהלת העסקים וההייטק של פתח תקווה. לא הפתיע אותנו, שהרוב המוחלט של אלה שהגיעו – היו גברים. אבל היום, 2025, לא צריך להפתיע אותנו לראות יותר ויותר נשים נכנסות לענף הרכב ועל הדרך שוברות מוסכמות וסטיגמות, כמו זו שבכותרת. 

עולם הרכב עובר מהפכה טכנולוגית מרתקת, ויחד איתו נפתחות הזדמנויות חדשות לנשים להשתלב ולהוביל בענף שנחשב עד כה כ"גברי". הבוקר קיבלנו הוכחה ברורה לכך בכנס CARיריסטיות2 הייחודי, שנועד לקדם את שילוב הנשים בתעשיית הרכב ולחזק את הייצוג שלהן בהכשרה, בתעסוקה ובתפקידים בכירים בענף הרכב בישראל.

הכנס, בהובלת ארגון "מומנטום", "הבית לחדשנות של עיריית פתח תקווה" וחברת "גלגלים", התארח בקריית המוזיאונים בפתח תקווה, וכלל סדרת מושבים מקצועיים בהשתתפות דוברות מובילות מענף הרכב והמגזר העסקי.

הכנס כלל שלושה מושבים מקצועיים, בהם הוצגו תובנות מעולם הרכב והתעשייה:

  1. נשים בירוק – נשים המובילות את המהפכה הטכנולוגית בצה"ל, בהשתתפות: סרן נוי שלי חלבני קצינת טכנולוגיה ותחזוקה בחטיבת מילואים גבעתי, רב"ט דריה שקולניק מפקדת קורס אוטוטק ומערכות רכב בבה"ד 20, ורב"ט אטל אנגלינה מורוך מאבחנת מערכות רכב בחטיבת הצנחנים.
  2. נשים בתעשייה – ניהול, מקצוענות וחדשנות בענף הרכב, בהשתתפות: שלי רביבו אניגר מנהלת מרכז שירות פרו מוטורס, ניצן רף עוז, מאבחנת במרכז שירות טיוטה S.O.S  חדרה, ושיר אזולאי מאבחנת במרכז השירות של טיוטה פריים מוטורס. 
  3. יזמות נשית ברכב – סיפורן של מייסדות "המוסכית" והכשרת נשים בתחזוקת רכב, בהשתתפות: שני קופרמן אזולאי וקים עלמני, מייסדות קהילת "המוסכית", שיספרו על קורס דיגיטלי שהן מעבירות אשר מלמד נשים לתחזק, לתפעל ולפתור תקלות ברכבן.

"חובתנו היא להמשיך לשבור מחסומים"

בנוסף, הציגה נחמה בוגין את סיפורה כמי שהייתה אלופת ישראל במרוצי מכוניות, המכהנת כיו"ר לשכת שמאי מקרקעין בישראל, שבגיל 55 שוברת שיאי מהירות על מסלול המרוצים. "עלינו להמשיך לפעול כדי לוודא שלכל ילדה ונערה תהיה הזדמנות ללמוד, להתפתח ולשאוף לכל קריירה שתרצה – גם אם בעבר היא נחשבה 'גברית'. חובתנו היא להמשיך ולשבור את המחסומים, להעצים נשים וליצור עבורן סביבה תומכת ומעודדת", מסר ראש העיר, רמי גרינברג.

גרינברג, שנכח באירוע, הוסיף כי "בדיוק לשם כך פועל הבית לחדשנות בעיריית פתח תקווה, בניהולה של רחל אלון, העוטה משקף מגדרי, מקדם ומעצים נשים ואנשים, ויוצר אקו סיסטם בין חברות, עסקים ומוסדות חינוך. אני גאה לראות בכנס נשים מעוררות השראה, מובילות ומנהיגות. נוכחותן בכנס היא הוכחה חיה לכך שהשינוי כבר קורה!".

חגית אליאס, מנכ"לית מומנטום ומנחת הכנס, מסרה: "נשים מהוות כ-30% מכלל הלומדים בלימודי הנדסאות בישראל, כאשר בענף הרכב, בפועל, הייצוג הנשי במקצועות הרכב עומד סביב ה-12%. בזכות הטרנספורמציה הטכנולוגית שמתרחשת בתעשיית הרכב, אנו ניצבים בפני הזדמנויות חדשות לשנות את התעשייה ולעצב אותה כך שתתאים גם לנשים. יש צורך במיומנויות טכנולוגיות חדשות, והדבר פותח דלתות לנשים עם רקע במדעים, בטכנולוגיה, בהנדסה ובמתמטיקה (STEM)".

כנס המוסכים בפתח תקווה - נוכחות גברית מורגשת

"חדשנות היא לא רק טכנולוגיה - היא דרך לחשוב אחרת"

אליאס הוסיפה כי "חברות רבות מבינות ששילוב נשים בתעשייה תורם לחדשנות וליצירת פתרונות טובים יותר, וישנן יותר ויותר תוכניות ויוזמות המבקשות להכשיר נשים בתחומים טכנולוגיים, מה שמסייע להן לרכוש את המיומנויות הנדרשות. גיוון בפרספקטיבות יכול להוביל למוצרים ושירותים שמיועדים לקהל רחב יותר".

סיגל עוז, מנכ"לית חברת גלגלים, אמרה: "חדשנות היא לא רק טכנולוגיה – היא דרך לחשוב אחרת, לשאול שאלות ולשבור דפוסים ישנים. בענף הרכב, שמבוסס על מסורת של עשורים, השילוב בין טכנולוגיה, מקצועיות, יזמות ומיומנויות טכניות הוא לא העתיד – הוא כבר ההווה. מכונאיות, מומחיות טכניות, מהנדסות, מנהלות ויזמיות – לכולנו יש מקום להשפיע, לשנות ולהוביל את הענף קדימה".

רחל אלון יועצת ראש העיר לשוויון מגדרי, פיתוח וחדשנות, מנכ״לית הבית לחדשנות, אמרה באירוע: ״שינוי ותהליך נוצרים רק מתוך אמונה ורצון אמיתי לחולל את השינוי. אנחנו בפתח תקווה מאמינים בתהליכים, בשינויים ובחיבורים. יצרנו בפתח תקווה מנגנון בשם ״חיבורים״ המחבר בין עסקים, תעסוקה וחינוך, ופותח דלתות לנשים, אנשים ובני נוער להיחשף לעולמות חדשים ולהזדמנויות בתחומים שונים. כולי תקווה שהכנס יקדם את המהפכה שכבר החלה של נשים בעולמות הרכב".

עוד ב-רכב ותחבורה

מכון שטיפת מכוניות באבלס IWASH

רשת שטיפת המכוניות "בבלס איי וואש" (Bubbles iWash) פתחה סניף ביצירה פ"ת

רשת שטיפת הרכבים בשירות עצמי חנכה את הסניף ה-20 שלה בארץ ברחוב היצירה 12 (במקום תחנת הדלק SEVEN שנסגרה), עם קונספט שעוד לא קיים בעיר: שטיפה אוטומטית לחלוטין, בלי עובדים ופתוחה 24 שעות, 7 ימים בשבוע. המתחם, הוא בין הבודדים ברשת שכולל שתי עמדות שטיפה. הרשת: "רוצים לשנות את כללי המשחק בתחום שטיפת הרכב".

המשך קריאה »
רחוב משה סנה פתח תקווה

רחוב משה סנה פתח תקווה ייחסם ליומיים עקב פירוק עגורן בפרויקט של קטה גרופ

תושבי השכונה הביעו כעס ברשתות החברתיות, לאחר שנודע כי הרחוב ייסגר לתנועה ב-6 וב-7 לחודש (ראשון ושני שבוע הבא) לצורך עבודות פירוק עגורן. משמעות החסימה היא ניתוק תחבורתי של מאות רכבים ואלפי תושבים העירייה: החסימה נדרשת מטעמי בטיחות. עשינו מאמצים לצמצם את האי-נוחות.

המשך קריאה »
תאונת אוטובוס שערייה

הסתיים בנס: אוטובוס סטה לטיילת בכביש 40 פ"ת והתנגש בחומה, שלושה פצועים קל

תאונת דרכים חריגה התרחשה היום (28.8) בכביש 40, בקטע שבין צומת סירקין למחלף שעריה, במעורבות אוטובוס נוסעים ורכב פרטי. מסיבה שטרם התבררה, האוטובוס סטה ממסלולו, עלה על טיילת הולכי הרגל המקבילה לכביש, והמשיך בנסיעתו עד שנבלם בעוצמה בחומה סמוכה.

המשך קריאה »
תאונת דרכים פתח תקווה

הולך רגל כבן 70 נפגע מרכב ברחוב ארלוזורוב פתח תקווה – מצבו קשה

הולך הרגל נפגע באורח קשה מרכב חולף ברחוב חיים ארלוזורוב 7 בעיר. צוותי הרפואה של איחוד הצלה העניקו לו טיפול ראשוני בזירה והוא פונה לבית החולים בילינסון הסמוך עם חבלות ראש. נהג המכונית עוקב לחקירה

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading