תושבי אם המושבות: “הבטיחו לנו טבע במרחק נגיעה – וקיבלנו כביש 6 נתיבים” (וידאו)

מאז היוודע דבר התכנית של עיריית פתח תקווה ונתיבי איילון להתחיל כבר ביולי את פרויקט הענק של כביש סגולה-אם המושבות, הנושא הפך לשיחת היום, בעיקר ברחוב רבקה גובר (אם המושבות החדשה), שם מגדלי הדירות נושקים לכביש המתוכנן. “מאז שנודע לנו, אני לא ישנה בלילות”, אמרה לנו תושבת השכונה דנה שחרור שייקמן. “אנחנו נסבול שנים ארוכות. למה צריך את הכביש העצום הזה?” 

לפני שלוש וחצי שנים, בראיון וידאו בלעדי בפתח תקווה NEWS, ראש העיר רמי גרינברג חשף לראשונה בתקשורת את התכנית לחבר את איזור התעשייה סגולה לקריית אריה, באמצעות כביש שיעבור באם המושבות. תכנית זו כבר קיימת עשרות שנים, אבל ממש קרוב היא צפויה להתממש, מה שמעורר חשש רב בקרב תושבי המקום – כפי שפרסמנו (שוב ראשונים) ביום שני האחרון. הערב (28.5) קראו לנו התושבים לראות וגם לשמוע מה הם מרגישים.

צפו בתושבי המאבק נגד כביש סגולה-אם המושבות פתח תקווה (מתוך פייסבוק פתח תקווה NEWS)

“קניתי את הדירה בגלל הנוף, קניתי בגלל השכונה השקטה, השכונה השלווה, הקהילתית”, מספרת לנו דנה שחרור שייקמן, שרכשה דירה ברבקה גובר ב-2013. “מאז שנודע לי על התכנית, אני לא ישנה בלילות. אני חוששב שזה ישפיע לי על איכות החיים. קודם כל בגלל זיהום האוויר. זה הולך להשפיע מאוד על הבריאות שלי ושל המשפחה שלי ושל כל התושבים של השכונה. מי שגר בקו ראשון ומי שגר בתוך השכונה”.

השכנה של דנה, נטע צור פלג, מחזקת את דבריה: “אנחנו אמנם גרים בקומה גבוהה, אבל גם קומה גבוהה לא עוזרת מול שישה נתיבים של כביש בין עירוני עמוס בתנועה, שבכלל לא תגיע מהעיר. זה יהיה כביש שישמש את תושבי ראש העין והוד השרון – פחות אותנו. אבל הדבר שהכי מטריד אותה, שזה ממש קו אפס צמוד לבית הספר של הילדים שלנו”. כבישים הם לא פתרון לפקקים, כי כל כביש רק מגדיל את הביקוש לרכב פרטי וסופו להיסתם”.

ערן מרדכי, אף הוא תושב רבקה גובר, מוסיף: “נשמע לי לא הגיוני בשנת 2025 בכלל לבנות כביש כזה ולמה צריך כביש כזה עצום. אני לא מצליח להבין פיזית איך הולכים לדחוף פה שישה נתיבים. שנים שמטפחים פה את כל האזור ועכשיו בהחלטה הזאת, הולכים פשוט להחריב את השכונה. זו ההרגשה. אין מנוס מללכת לבית משפט וללכת הכי גבוה שאפשר, גם לבג”צ.

המחאות לא מגיעות רק מתושבי רחוב רבקה גובר, אלא גם מתושבים מאם המושבות הותיקה, שגם הם, לטענתם, יסבלו קשות מהכביש. “הבטיחו לנו טבע במרחק נגיעה בואו לירקון”, אמרה לנו שירה כלפון, כשהיא מצביעה על שלט, שהוצב על ידי העירייה. “רק אף אחד לא גילה לנו, שעוד דקה הולך להיות פה כביש סואן מהיר של 6-8 נתיבים. ממש על הבית הספר. אין אפילו רווח בכלל”.

השלט בכניסה לרחוב רבקה גובר - "טבע במרחק נגיעה"
השלט בכניסה לרחוב רבקה גובר - "טבע במרחק נגיעה"

מאז החל המאבק, חתמו כבר למעלה מ-1000 תושבים על עצומה אינטרנטית. חשוב לציין כי עיריית פתח תקווה מנסה להרגיע את התושבים ולתקשר את הנושא איתם, בין היתר על ידי מפגש שהיא מארגנת, שאמור להתקיים ביום שלישי הבא (3.6) בבית ספר אחד העם. לפי מידע שהגיע לפתח תקווה NEWS, בפגישה גם צפויים להיות נציגי נתיבי אילון, שיתנו הסבר מקצועי.

"ההשמצות כלפי ראש העיר - פוגעות במאבק"

לא מצאנו בקרב תושבי השכונה הרבה תומכים לפרויקט הכביש, אך היו כאלה שביקשו למתן את הביקורת כלפי העירייה. “ההשמצות האישיות כלפי ראש העיר אינן מועילות למאבק – להפך”, אומר שרון קסלר, תושב השכונה. “הן מחלישות את הלגיטימיות שלנו ופוגעות באפשרות לקיים שיח אמיתי עם מי, שבסופו של דבר, יכול להיות שותף לשינוי”.

“חשוב לזכור: ראש העיר לא יזם את התוכנית – מדובר בתוכנית ישנה מאוד, בת יותר מ-30 שנה, שאושרה הרבה לפני כהונתו. מעבר לכך, בבחירות האחרונות ראש העיר קיבל תמיכה חסרת תקדים, כמעט 90% מהקולות – זה מצביע על כך שהוא יודע להקשיב לתושבים, ומבין היטב את החשיבות של רתימת הציבור למהלכים עירוניים”.

קסלר הוסיף: במקום להיאבק בו – בואו נרתום אותו. בואו נדבר אליו בשפה של שיתוף, של רצון לשפר, של אהבה לעיר. רק כך נוכל לייצר שינוי אמיתי. כולנו באותה סירה – בואו נשמור על אחדות, על שפה ראוי, לולא ניהול מלחמות מיותרות. ביחד – אנחנו חזקים יותר”

עוד ב-רכב ותחבורה

מטרו פארק 456 ג'ילי פתח תקווה

מותג הרכבים החשמליים ג’ילי (Geely) יפתח בקרוב אולם תצוגה במטרו פארק פ”ת (וידאו)

תנופת האכלוס במתחם העסקים המבוקש בקריית אריה נמשכת: סוכנות ג’ילי בפתח תקווה חתמה על חוזה שכירות לשנה עם אופציה להארכה במתחם “מטרו פארק” שבבעלות איש הנדל”ן אורן תומא, מחברת אורן תומא ייזום והשקעות נדל”ן. במסגרת ההסכם, תשכור הסוכנות שטח של 115 מ”ר לטובת הקמת אולם התצוגה הראשון של ג’ילי בפתח תקווה. חברת אורן תומא ייזום והשקעות נדל”ן תהיה אחראית על תהליך ההקמה וההתאמה של אולם התצוגה מ-א’ ועד ת’.

המשך קריאה »
העבודות בתחנה המרכזית החדשה של פתח תקווה החלו כבר לפני יותר משנה

סוף עידן בפתח תקווה: תחנת האוטובוסים המרכזית המיתולוגית סוגרת את שעריה

לאחר כ-70 שנות פעילות, התחנה המרכזית ברחוב אורלוב, שהוקמה בשנת 1957, תסיים היום (31.5) את תפקידה. המקום, שהיווה במשך עשורים את “הלב הפועם” של העיר ושער כניסה מרכזי אליה, נסגר כחלק ממהלך נרחב של מעבר למערכות תחבורה מודרניות וחכמות יותר.

המשך קריאה »
תאונה בכביש 4 פתח תקווה

סמוך לדרך אם המושבות פתח תקווה: שני כלי רכב צנחו ממשאית הובלה בעקבות תאונה

גם אתם נתקעתם בפקקים בכביש 4? זו הסיבה. אירוע חריג בכביש 4 סמוך לאיזור התעשייה קרית אריה בעיר: התנגשות בין רכב פרטי למוביל רכבים, הסתיימה בנפילת מכוניות אל מרכז הכביש. במזל, זה הסתיים רק בנהגת רכב פרטי, שנפצעה באורח קל. כוחות “הצלה פתח תקווה” ומד”א במקום. עומסי תנועה כבדים עדיין מורגשים באזור ומומלץ לבחור בדרכים חילופיות.

המשך קריאה »
יום הולדת רמי גרינברג

סערה בוואטסאפ: בקשה לברכת יום הולדת לראש העיר הציתה זעמם של פעילי התחבורה בשבת בפ”ת

מה שהתחיל כבוקר חגיגי לכבוד יום הולדת לראש העיר, רמי גרינברג, הפך במהרה לזירת התגוששות סוערת באחת מקבוצות הוואטסאפ האקטיביות בעיר. חבר מועצת העיר, אלישיב עמיצור (המוכר גם כבעלי “בית קפה הדר גנים”), שיתף הבוקר (שני) הודעת ברכה חמה לראש העיר בקבוצת “תושבים למען תחבורה ציבורית בשבת”, אך גילה מהר מאוד שהעיתוי והפלטפורמה היו, בלשון המעטה, נפיצים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]