נבחרת סטודנטים ממכללת "אמית" פתח תקווה גרפה את המקום הראשון בהאקתון הארצי "נלחמים למען לוחמים", ביוזמת רשת אמית וארגון נכי צה"ל. המיזם הזוכה היא פיתוח עצמאי שלהם: ווסט התראה חכם לכלבי שירות, שנועד לתמוך בלוחמים המתמודדים עם פוסט טראומה. ההשתתפות בפרויקט החלה כאשר הסטודנטים יצרו קשר עם לוחמת מג"ב הסובלת מהלם קרב ונעזרת בכלב שירות באופן יומיומי.
כבוד לעיר: סטודנטים מהעיר זכו בתחרות למען פצועי צה"ל, בעקבות וסט חכם לכלב שירות, אותו פיתחו. מתוך ההיכרות המעמיקה עם לוחמת המג"ב, פיתחו הסטודנטים ווסט ייחודי לכלב השירות שלה – הכולל רצועת LED בולטת שמופעלת על ידי שלט קטן. בעת מצוקה או התקף חרדה, הלוחמת מפעילה את הנורות כדי לאותת לסביבה שהכלב נמצא במשימת סיוע ושאין להפריע.
הווסט עוצב כך שיהיה קל, נוח, עמיד ומתאים לשימוש שוטף. בגירסאות עתידיות מתוכננים גם חיישנים שיזהו מצוקה באופן אוטומטי ומסך שיציג טקסט בשפות שונות – כדי להרחיב את ההנגשה וההשפעה. לדברי הסטונדטים, מאחורי הפיתוח עמדה הבנה עמוקה של מצבי חירום רגשיים: כאשר אדם חווה התקף חרדה, הכלב הוא לעיתים נקודת האחיזה היחידה.
הווסט שומר על המרחב הזה ומסייע לסביבה להבין – ברגע – שהאדם זקוק לשקט ולהתחשבות. "זהו מוצר שנולד מתוך כאב – אבל מעניק תקווה", מסבירים היוזמים. במהלך השנה, השקיעו הסטודנטים שעות רבות בפרויקט. הם נפגשו מדי שבוע עם מנחי רשת אמית – מתן ותאיר – תכננו, כתבו, שרטטו, תכנתו והתרגשו – עד שהגיעו לרגע הזכייה.
מתן, תלמיד ומנחה בקבוצה, סיפר: "הם למדו איך בונים פרויקט אמיתי שמבוסס על צורך אנושי עמוק. הם חוו תהליך משמעותי, אישי ומקצועי". שיאו של התהליך היה באירוע ההאקתון בבית הלוחם בירושלים. הפרויקטים הוצגו בפני פצועי צה"ל, אנשי תעשייה, בכירים מהרשת, חבר הכנסת חילי טרופר וד"ר אמנון אלדר, מנכ"ל רשת אמית. הסטודנטים עמדו נרגשים וגאים מול הקהל והציגו את פרי עמלם – רעיון שהפך למציאות.
נהוראי פרץ, אחד הסטודנטים, שיתף: "אנשים עם פוסט טראומה לא רק נאבקים במה שמתחולל בתוכם – אלא גם בחוסר ההבנה של הסביבה. רצינו ליצור פתרון שמבהיר את הצורך במרחב, בלי להסביר, בלי להיאבק. רק סימן ברור: תנו מקום לריפוי. העבודה הקשה השתלמה – הצגנו את המוצר מול אנשי מפתח, עלינו לבמה והנפנו את הגביע. זה היה רגע שלא נשכח".
ברק דניאל, מנהל מכללת אמית פתח תקווה, סיכם: "מעבר להצלחה ולזכייה, הרגעים המרגשים באמת היו במפגשים עם הפצועים – כשהבנו שיש לנו אפשרות אמיתית לשנות מציאות. אני מצדיע לסטודנטים על ההתמסרות, הבגרות והרצון להשפיע. אתם העתיד של המדינה". ד"ר אמנון אלדר, מנכ"ל רשת אמית, הוסיף: "היזמות הזו היא לא רק פרויקט חינוכי – אלא ביטוי עמוק לציונות מעשית וערכית".
גם ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, הביע גאווה: "המיזם הזה משלב ערכים של נתינה והתחשבות יחד עם חדשנות וטכנולוגיה. נבחרת הסטודנטים ממכללת אמית פתח תקווה הוכיחה שאפשר ליצור תוצרים חדשניים שמקדמים ערכים אנושיים. המקום הראשון בהחלט הגיע להם – יישר כוח!".