עיריית פתח תקווה נענתה למצוקת התושבים בשכונה במזרח העיר וניידה היום (20.6, שישי) את הממ"ד והציבה אותו ברחוב מיכל לייב כץ. בשבוע האחרון, מאז פרצה המלחמה, תושבי השכונה הוזעקו למעלה מ-20 פעמים למקלט הציבורי – כשעבור חלקם, הוא נמצא במרחק הגעה של מעל דקה וחצי מזמן ההתראה. הממ"ד הנייד אמור להקל על מצבם. אתמול, סופרטל וקטה יזמות תרמו מצרכים, מזגן ומקרר.
על תנאי המקלט הקשים של תושבי שכונת אחדות-שערייה ברחובות יאנוש קורצ'אק ומיכל לייב כץ דיווחנו לכם בתחילת השבוע, כשהתושבים הביעו את זעמם כלפי העירייה מול המצלמות. הטענות היו סביב התנאים הלא נוחים של מחנק, סירחון ולכלוך, אבל עיקרן היה כלפי הצפיפות שנוצרת כי אין מספיק מקלטים בשכונה. עכשיו, הממ"ד הנייד, אמור לתת מענה מסוים, אך זה לא הפתרון המלא.
הממ"ד הנייד יכול לאכלס רק כ-10 אנשים והוא עדיין מרוחק עבור חלק מתושבי השכונה. "אנחנו מודים לעירייה, אך המיגונית קטנה ולא נותנת לנו את המענה שאנחנו צריכים. ביקשנו מראש העיר שישים בגן משחקים מיגונית וגם בחניית האוטובוסים במיכל לייב כץ 87", מסרה רויטל מנצור, מ-ועד השכונה.