יהודה כפיר ומכבי פ"ת נשים

מהפכה בכדורגל הנשים של פתח תקווה? מחלקת הנוער של מכבי פתח תקווה הקימה מחלקת נשים

ההרשמה והמיונים למחלקה הצעירה של כדורגל הנשים במכבי, נמצאים בחודשי הקיץ בעיצומם ומעוררים עניין רב, בעיקר בקרב אלה שחולמות להיות ה"מנור סולומון" הבאה. במכבי שואפים לשכפל את ההצלחה של מחלקת הנוער הגברית, שבשנתיים האחרונות זכתה באליפות וגביע ומנפקת באופן סדרתי שחקנים מקצועיים. כפיר, מנהל המחלקה: " פלטפורמה מקצועית להתפתח, לחלום ולהגשים – בדיוק כמו הבנים".

כדורגל הנשים בפתח תקווה מקבל לקראת עונת 25/26 טוויסט מעניין, כשבמכבי פתח תקווה, החליטו לקחת את השליטה בענף בעיר מהפועל ולהתחיל לבנות מחלקה עם בנות מוכשרות, שיצעידו את קבוצות הילדות והנערות קדימה ויהוו שלד לקבוצת בוגרות, שתהיה משמעותית בליגת העל, ממנה הקבוצה נפקדת מזה תקופה ארוכה. כיום, קבוצה כזאת בעיר יש רק להפועל, שנקראת "הפועל עירוני פתח תקווה".

אלא שקבוצת כדורגל הנשים של הפועל התפצלה הקיץ: הבנות עד גיל 15 עברו לרשות מחלקת הנוער של הפועל 'מבנה' פתח תקווה ואילו השחקניות הבוגרות בנות ה-15 פלוס, יישארו כרגע תחת חסותו של תמיר חופי, יעזבו את מתחם האימונים במושבה ויעברו להתאמן בחולון – כשבכלל לא ידוע אם הן תופענה כהפועל פתח תקווה בעונה הבאה בליגת העל.

יהודה כפיר מימין ומשמאל יחד עם מושיקו אברהמי
יהודה כפיר מימין ומשמאל יחד עם מושיקו אברהמי

הסיטואציה בהפועל, הפכה את פרויקט הנשים של מחלקת הנוער במכבי, למעניין יותר, כשלפתח תקווה NEWS נודע כי יש לא מעט בנות, שהחליטו לעבור מהפועל למכבי. "מועדון הכדורגל מכבי פתח תקוה יוצא ביוזמה חדשה שמטרתה לחזק ולקדם את מחלקת הבנות של המועדון", אמר לפתח תקווה NEWS יהודה כפיר, שינהל את כדורגל הנשים במכבי".

"כחלק ממגמה ארצית ובינלאומית של התפתחות כדורגל הנשים, המועדון שם לעצמו למטרה להעניק לבנות ולנערות פלטפורמה מקצועית להתפתח, לחלום ולהגשים – בדיוק כמו הבנים. השחקניות יקבלו הזדמנות אמיתית לצמוח, לשחק, להתפתח – ולהיות חלק ממשפחת הכדורגל של מחלקת הנוער המובילה בישראל".

מה זה אומר בפועל?

"במסגרת המהלך, יוקמו קבוצות חדשות, יושקעו משאבים בצוותי אימון, מתקנים ובניית תכנית מקצועית מותאמת. המועדון יפעל לחיבור בנות מכל רחבי העיר לענף הספורט האהוב. זוהי לא רק השקעה בספורט – אלא אמירה חזקה: הגיע הזמן שלבנות תהיה במה. המהלך נועד לקדם שוויון הזדמנויות בספורט, לאפשר לבנות מסלול מקצועי בענף כדורגל הנשים ולבנות דור חדש של שחקניות מצטיינות כחול-לבן".

מה המטרה?

"להפוך את מחלקת הבנות של מכבי פתח תקוה לאחת מהמובילות והמשפיעות בישראל, תוך יצירת מסלול מקצועי, ערכי וחינוכי לשחקניות מגיל צעיר. המחלקה שואפת להצמיח דור של שחקניות מוכשרות שיקחו חלק פעיל בנבחרות ישראל. השמים הם הגבול וכמובן שהקמת קבוצת בוגרות היא גם על הפרק".

יש תחרות עם כדורגל הנשים בהפועל?

"אנחנו לא באים להתחרות עם אף אחד, השם של מחלקת הנוער שלנו הולך לפנינו ולא בכדי, יש לנו מאמנים מקצוענים, הון אנושי הכי טוב בארץ. הבנות שלנו יקבלו מעטפת מקצועית כיאה למחלקת נוער מהטופ בכדורגל הישראלי".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד ב-ספורט

בהפועל 'מבנה' פ"ת מבטיחים חוויה משפחתית לקראת המשחק בשבת מול ר"ג. 20 ש"ח לכרטיס לחברי עמותה

אחרי שבעה הפסדים רצופים והירידה למקום האחרון בטבלה, הפועל 'מבנה' פתח תקווה חוזרת הביתה: בשבת הקרובה (7.11) בשעה 15:00 תארח הקבוצה את הפועל רמת גן באצטדיון שלמה ביטוח, במשחק שבמועדון מגדירים כבעל חשיבות גדולה להמשך העונה.

המשך קריאה »
ניב יהושע

חגג במושבה: האקס ניב יהושע כבש צמד בתבוסה של מכבי פתח תקווה להפועל באר שבע 5:2

מכבי פתח תקוה ספגה הערב (ראשון) הפסד 2:5 להפועל באר שבע באצטדיון שלמה ביטוח, במחזור התשיעי של ליגת העל, ואת המכה הכואבת ביותר הנחית דווקא בן בית. ניב יהושע, שגדל במועדון מגיל 12 ונמכר בקיץ לאלופה, כבש צמד מול קבוצתו לשעבר. שער נוסף שלו נפסל ומנע שלושער בבדיקת VAR.

המשך קריאה »
12 שחקנים על המגרש הפועל פתח תקווה

אכזרי: הפועל מבנה פתח תקווה חטפה הפסד טכני בעקבות פרשת "השחקן ה-12" נגד נתניה וירדה מתחת לקו האדום

בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל קבע ביום רביעי הפסד טכני 3:0 להפועל מבנה פתח תקווה במשחק מול מכבי נתניה, שהסתיים על הדשא בתיקו 1:1. הסיבה: בדקות הסיום נכחו על כר הדשא 12 שחקנים של המלאבסים בו זמנית. במועדון כבר הודיעו כי יערערו לבית הדין העליון של ההתאחדות.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading