פחות משבוע מאז פורסם על המורה לאנגלית הפתח תקוואית, שקיימה יחסי מין עם תלמידים מבית הספר השש-שנתי בה לימדה, יום (25.8) מתפרסם על מורה נוסף, גם הוא לאנגלית ומחטבית ביניים בעיר, שנעצר בחשד לביצוע עבירות מין חמורות, כולל אונס ומעשה סדום, בתלמידתו במשך שלוש שנים, מאז שהייתה בת ה-12, בבית הספר ובמקומות נוספים וטען: “רומן בהסכמה”.
הותר לפרסום שמו של המורה אוראל שרון מפתח תקווה, שהובא היום להארכת מעצר, במעמד כלי תקשורת רבים, שנכחו במקום. הוא חשוד באונס תלמידה, שלדבריה המפגשים התקיימו במקומות שונים, בהם בית הספר, פארקים בראש העין ונסיעות ברכבו של המורה. התלמידה שיתפה את חוקרי המשטרה בחששותיה מפני הגשת תלונה מוקדמת נגדו, מה שגרם לכך שהמעשים התמשכו תקופה ארוכה.

לטענת המשטרה, שרון ניצל את מעמדו כמורה לביצוע העבירות במשך תקופה ממושכת. שרון, מצדו, טען להגנתו כי התקיים “רומן בהסכמה” בינו לבין התלמידה, וסנגורו הכחיש את העבירות המיוחסות לו. בני משפחתו, שליוו אותו לדיון בבית המשפט, טענו כי מדובר ב”המצאה ועלילה”. היום הובא שרון לדיון להארכת מעצר בבית משפט השלום בפתח תקווה.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בשבעה ימים לצורך המשך פעולות חקירה, תוך שהדגיש את חומרת המקרה. אלא שבית המשפט החליט להאריך את מעצרו בארבעה ימים בלבד. במסגרת החקירה תפסה המשטרה את הטלפון הנייד והמחשבים של החשוד, שנלקחו לבדיקה. לפי המשטרה, החוקרים בודקים גם חשד למעורבותו של שרון במקרים נוספים.
אורית סוליציאנו, מנכ”לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית, אמרה בתגובה למקרים: “החשדות החמורים האלו פוגעים באופן עמוק באמון בין התלמידים וההורים למערכת החינוך. העובדה שניצול כזה יכול להימשך שנים מעלה את השאלה היכן היו שומרי הסף”.





