הרבה בזכות עזרה של ראש העיר רמי גרינברג, מנהל מחלקת הספורט בעירייה, משה רנד, יושב ראש ההתאחדות, שינו זוארץ ומחאת הורים לילדות ונערות, שבסך הכל רצו לשחק כדורגל בפתח תקווה – חתם היום תמיר חופי על שחרור למכבי של כל שחקניות הכדורגל שהיו רשומות תחתיו בהפועל עד עכשיו, כחודשיים מפרוץ הפרשה.
כזכור, כ-30 ילדות ונערות נמצאו בין הפטיש לסדן, לאחר שקבוצת הכדורגל נשים של הפועל פתח תקווה התפרקה ועברה למכבי חולון, זאת בעקבות חילוקי דעות בין תמיר חופי, בעל העמותה שהחזיקה את הקבוצה, לעיריית פתח תקווה, שתמכה כספית במחלקה. בסוף העונה שעברה ביקשה עירייה מחופי כי יעזוב את מתחם האימונים שהוקצה לקבוצה באצטדיון “שלמה ביטוח”.
צפו בשחקניות מכבי פתח תקווה מוחות נגד תמיר חופי שסירבב לשחררן (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)
@ptnews.tiktok מחאת שחקניות הכדורגל של מכבי פתח תקוהו עולה שלב בעקבות אי שחרורן על ידי הבעלים לשעבר של הפועל פתח תקווה שרצה להעבירן להפועל חולון #פתחתקווה #הפועלפתחתקווה #עירייתפתחתקווה #כדורגלנשים #מכביפתחתקווה #תמירחופי ♬ סאונד מקורי - פתח תקווה NEWS
בעקבות כך, החליט חופי לסגור את הקבוצה ולקחת את השחקניות שהתאמנו אצלו, למכבי חולון, שעברה לבעלותו. החלטה זו עוררה זעם רב בקרב הבנות והוריהן, שרובם גרים באזור פתח תקווה והסביבה וממש לא רצו לעבור לשחק ולהתאמן בחולון. חופי דרש תשלום עבור השחרור, אך גם כשזה הוצע לו, הוא לא מיהר לחתום.
ההתנהלות של חופי גרמה להורים ולשחקניות לנסוע למשחק של חולון במטרה למחות נגדו ולעורר תשומת לב תקשורתית לעניין. זה אכן קרה, במיוחד לאחר פריצה מתוקשרת למגרש, שהגיעה עד לתקשורת הספורט הארצית. המחאה בסופו של דבר עשתה את שלה ואתמול (5.11), התקבל סוף סוף השחרור המיוחל – שכולל את כל שחקניות המחלקה.

כעת הן יכולות לשחק באופן חוקי ובצורה מלאה תחת מחלקת הנוער של מכבי פתח תקווה, שמתכננת בשנים הקרובות להעמיד קבוצת נשים וצמרת הכדורגל הישראלי. ומה קורה בהפועל? שם כרגע אין כדורגל נשים, למרות שיש תוכניות להחיות מחדש את המחלקה.





