לין פאר מאור אלישע בר אוטמזגין שלום ניסים;

"לין פאר הפלילה אותם": הוארך מעצר הדוגמנית ו-3 החשודים הנוספים ברצח בפתח תקווה

בית משפט השלום בפתח תקווה האריך עד ליום חמישי הקרוב (13.11) את מעצרה של פאר הפתח תקוואית ושל שלושת החשודים הנוספים במעורבות ברצח שלום ניסים בפתח תקווה. פאר, יחד עם דוד קריכילי, מאור אלישע ובר אוטמזגין, חשודים כי רצחו יחד את ניסים לפני כחודש בדירתה של הדוגמנית. "הם התנפלו על ניסים עם כניסתו לדירה, תקפו ודקרו אותו", אמרה פאר לחוקרים.

התפתחות בחקירת הרצח שמזעזעת את המדינה ואת פתח תקווה בפרט. הדוגמנית לין פאר מפלילה את שלושת חבריה החשודים גם הם. אלה שהמשטרה חושדת כי היא פאר הייתה זו שהזמינה את ניסים לדירתה ברחוב סוקולוב, במטרה שהשלושה יפגעו בו. הארבעה כרגע נתונים עדיין במעצר – זאת לאחר הארכת מעצר חמישית, מאז אותו לילה סוער (15.10), בו ניסים נפל/נדחף/קפץ אל מותו מהמרפסת בקומה השניה.

המשטרה חוקרת את ארבעת החשודים המרכזיים, לין פאר, דוד קריכילי, מאור אלישע ובר אוטמיזגין, בניסיון להבין: מי ומה גרם לשלום ניסים לרצות לקפוץ מהקומה השנייה בדירתה של פאר כדי לנסות להציל את חייו. לא עוד מי דחף, החשד הזה כבר נשלל, אלא מה בדיוק הוביל את המנוח לניסיון הבריחה שנגמר במוות.על פי גורמים במשטרה, קריכילי תקף את המנוח רגעים לפני שנפל מהמרפסת לאחר שהוזמן לדירה של פאר.

על פי פרום באתר וואלה, חוקרי המשטרה מעריכים כי מדובר היה במפגש שלא נועד ל"ערב כיפי", כפי שטענו החשודים, אלא במפגש מתוכנן שנולד מסכסוך כספי ישן בין קריכילי למנוח, בסכום של כ-60 אלף שקלים. מנגד, פאר מסרה בחקירתה כי הייתה נתונה לחשש מניסים והנוכחות של השלושה האחרים בדירה הייתה מתוך רצון למצוא תמיכה והגנה. במהלך הדיון עלה כי בין קריכילי לניסים התקיים חוב כספי שנשמר לאורך שנים.

מאור אלישע בר אוטמזגין
מאור אלישע בר אוטמזגין

גורם חקירה מסר לוואלה כי "על פי התכתובות שנמצאו, קריכילי הגיע לדירה על מנת לפגוע במנוח". בידי המשטרה ראיות מדאיגות נוספות, הודעות וואטסאפ בין קריכילי לבר אוטמיזגין שבהן נכתב "בוא נעשה לו את זה". על פי ההערכה, מדובר בשיח שהתקיים שעות לפני האירוע.קריכילי הודה בחקירתו כי הוא זה שריסס גז מדמיע בדירה "כדי למנוע אלימות", לדבריו. אלא שלפי ממצאי החקירה, מדובר ברגע שבו האירוע יצא משליטה.

המשטרה חושדת כי קריכילי, אלישע ואוטמיזגין תקפו את ניסים, דקרו אותו 2 דקירות שפצעו את רגלו הימנית וריססו לעברו גז מדמיע, עד שיצא למרפסת ונפל אל מותו. "בן אדם רצה להציל את חייו ועשה מה שעשה", אמר התובע בדיון. בנוסף, מדוח הנתיחה של המנוח עולה כי ניסים מת כתוצאה מנפילה ולא מדחיפה. המשטרה קבעה באופן ברור: "נשלל החשד שמישהו דחף את המנוח למותו".

שלום ניסים

פאר סיפרה לחוקרים כי ניסים צפה בה שולחת לו בקשת חברות ואמר לה: "מצוין, אני מכיר אותו. תביאי אותו, הוא חייב לי כסף". מסלול ההיכרות הזה הפך למפגש גורלי. פאר וקריכילי שמרו על קשר, וב-14 באוקטובר קבעו להיפגש בביתה. פאר טענה כי ניסתה לזמן את ניסים עוד באותו ערב, אך הוא הגיע רק בבוקר. לפי גורמי החקירה, אין אינדיקציה לכך שפאר הייתה תחת השפעת סמים באירוע, אך בדירתה נמצאו חומרים החשודים כסמים. במשטרה

אומרים כי "פאר משלימה חלקית את גרסאות החשודים האחרים", אך לא נמצאה אינדיקציה שהיא דחפה את המנוח או תקפה אותו.עו"ד קובי בן שעיה, שמייצג את פאר, טען בדיון: "זו בחורה צעירה, אם לילד שלא רואה אותה כבר שבועות. היא לא תכננה ולא פגעה באיש. היא ביקשה עזרה, לא הייתה חלק מהתכנון. היא סובלת ונמצאת במעצר לחינם והיא זועקת את חפותה".

השופט שדן בבקשת הארכת המעצר סיכם את הדיון בעניינה של פאר: "נכון הדבר כי מאז הדיון הקודם ועד עתה לא ניתן להצביע על התגברות החשד הסביר, אולם החשד הקיים עד עתה די בו כדי להצדיק את המעצר". הוא הורה להאריך את מעצרה של פאר עד ל-13 בנובמבר, ואת מעצרם של שלושת החשודים האחרים בשישה ימים נוספים.

עוד ב-פלילים

אונס הנערה בפתח תקווה

אישום חמור: תושב פתח תקווה (22) נאשם באינוס צעירה שהכיר בעת שטיילה עם כלבה

אימה במרכז העיר: הפרקליטות הגישה כתב אישום חמור נגד עדיאל אליהו מיכאל כהן. לפי האישום, הנאשם עקב אחרי הצעירה, התחזה לניצול מסיבת הנובה כדי לרכוש את אמונה, התפרץ לדירתה וביצע בה מעשי סדום ואינוס.

המשך קריאה »
מעשה מגונה בתלמידה פתח תקווה

חדשות 13: מורה לספורט מפתח תקווה נאשם במעשה מגונה בתלמידה – והמשיך ללמד (וידאו)

הורים בבית ספר יסודי בעיר גילו בדרך הקשה כי מורה לספורט ומחנך במוסד הלימודי נאשם בביצוע מעשים מגונים בקטינה בת 13. על אף שהתלונה נגדו הוגשה כבר בשנת 2022, המורה המשיך בעבודתו עם ילדים כרגיל. בתחילת החודש הוגש כתב אישום חמור נגדו למרות האישומים החמורים והגשת כתב האישום, המורה המשיך להגיע לבית הספר וללמד את ילדי העיר כרגיל.

המשך קריאה »
טרור פלילי בפתח תקווה

7 בום!: מטען חבלה התפוצץ בליל שבת – מטרים מבי"ח שניידר פתח תקווה

פיצוץ שביעי בתוך חודשיים בפתח תקווה – והמשטרה עדיין שותקת. בלילה שבין שישי לשבת החריד פיצוץ עז את אזור בית החולים שניידר, לאחר שמטען חבלה הושלך לעבר בניין מגורים וגרם לנזק כבד. למרות שמדובר במקרה השביעי של זריקת מטענים ורימונים בעיר בתקופה האחרונה, המשטרה בחרה שלא לדווח לציבור ועד כה לא ביצעה אף מעצר.

המשך קריאה »
חטיפה בפתח תקווה

צפו דרמה ברחוב המפלסים פתח תקווה: ניסיון חטיפה של ילדה בת 11 (וידאו)

תושייה של ילדה גיבורה וערנות של נהגים שחלפו במקום מנעו אתמול (1.7.26) אסון סמוך לאצטדיון בפתח תקווה. גבר בשנות ה-40 לחייו הרים את הילדה וניסה להימלט עמה, אך זעקותיה הזעיקו את המשטרה. החשוד נעצר ולאחר מכן אף תקף אשת צוות רפואי.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading