אופנוע על גשר המיתרים פתח תקווה

חושבים לנסוע עם אופנוע על הגשרים בפתח תקווה? צפו לקנס טכנולוגי

האייטם הזה מופנה בעיקר לשליחים המרובים שמסתובבים בעיר, במיוחד בתקופה של בידודים ועבודה מהבית. מהעירייה נמסר כי היא מבצעת פיילוט טכנולוגיה שיאכוף נסיעה של רוכבי אופנועים על גשרי הולכי הרגל. על הגשרים יוצבו מצלמות במטרה לאתר את רוכבי האופנועים שנוסעים עליהם ובהתאם לכך, יישלח דו”ח לרוכב האופנוע. גרינברג: “צעד שיבטיח את בטחונם של הולכי הרגל”.

העירייה ממשיכה לפעול למען אכיפת הסדרי התנועה והתחבורה בעיר – והפעם היעד הוא האופנוענים. בעיר קיימים מספר גשרים רחבים המאפשרים באופן טכני לרוכבי אופנוע לנסוע עליהם. לפי אנשי העירייה, לאחרונה תופעה זאת גברה, בעיקר מתוך הרצון של שליחים לקצר את דרכם, על מנת להספיק מהר לשליחות הבאה ולהרוויח עוד כסף. 

גשר המיתרים בפתח תקווה
גשר המיתרים בפתח תקווה

מה עם "אין כניסה לאופנועים"?

תושבים מספרים גם הם כי לא אחת הם נתקלים בתופעה זו, שמהווה סכנה בטיחותית גדולה להולכי הרגל. במקרים מסוימים רוכבי האופנועים נוסעים במהירות, כאילו הם על הכביש, מה שמגביר את מימד הסכנה. לא ידוע עד עתה על תאונות בכלל ותאונות עם נפגעים בפרט, שנגרמו בעקבות התופעה.

מביקור שביצענו בגשר הולכי הרגל הגדול והמרכזי ביותר בפתח תקווה – גשר המיתרים על ז’בוטינסקי – עולה כי רוכב אופנוע יכול לעלות בנקל על הגשר (מהצד של הפארק). אין מחסום שמונע ממנו זאת וגם אין שלט “אין כניסה לאופנועים”, מה שקיים במקומות אחרים ה”מועדים לפורענות” מצד הרוכבים. היינו מצפים שלפני הטמעת טכנולוגיה מורכבת, יהיו במקום אלמנטים בסיסיים אלה.

גשר המיתרים בפתח תקווה
גשר המיתרים בפתח תקווה

טכנולוגיות לרווחת התושבים במקביל להגדלת הכנסות מקנסות

יש לציין כי גשר הולכי רגל מרכזי נוסף אמור להיבנות על רחוב גיסין העמודה בין צמתי הרחובות ראשון לציון והרב מלכה והחשש הוא שגם עליו ירכבו אופנועים. הפיילוט הזה מצטרף למיזמים טכנולוגיים נוספים שיוזמת העירייה כמו 400 המצלמות המחוברות למשל”ט לצרכי אכיפה של הפרות כמו השלכת פסולת וכן טכנולוגיה המאפשרת לזהות מפגעי רעש חריגים, כמו אופנועים רועשים במיוחד. 

ראש העיר רמי גרינברג מסר כי במסגרת שיפור הנגישות עבור הולכי הרגל, העירייה מבצעת בשנים האחרונות מגוון עבודות תשתית ופיתוח. “אנחנו מקדמים מגוון פעולות לרווחת תושבי העיר, כמו קידום גשרי הולכי רגל, שיבטיחו את ביטחונם של העוברים בדרך. בתוך כך, נקדם גם פיילוט, שיאפשר לאכוף נסיעה של אופנועים על גשרים המיועדים להולכי רגל”.

פתח תקווה בשקיעה
פתח תקווה עם השקיעה מגשר המיתרים
גשר הולכי רגיל מיתרים פתח תקווה
גשר הולכי רגיל מיתרים פתח תקווה

עוד ב-טכנולוגיה

אינטואיט INTUIT

מכה להייטק המקומי: ענקית התוכנה Intuit מפטרת עובדים ממרכז הפיתוח בפ”ת

מגמת הצמצומים בהייטק מגיעה שוב אלינו לעיר: חברת אינטואיט (Intuit) הודיעה על פיטורים של כ-3,000 עובדים ברחבי העולם, המהווים כ-17% מכוח האדם שלה. הקיצוץ המסיבי יורגש גם במרכז הפיתוח הישראלי של החברה הממוקם ברחוב הפסגות בקרית אריה בעיר, בו מועסקים למעלה מ-500 עובדים. המנכ”ל: “המהלך נועד לחדד את המיקוד שלנו בבינה המלאכותית”.

המשך קריאה »
הצצה למתחם אירועים מיינדספייס

הצצה למתחם האירועים החדש של מיינדספייס ב-HOPETOWN בפ”ת (וידאו)

רשת חללי העבודה הבינלאומית “מיינדספייס” מתרחבת בעיר: החודש (מאי) תפתח החברה מתחם חדש לאירועים וכנסים בפארק HOPE TOWN בפתח תקווה. פתיחת המתחם מתבצעת כחלק מהפעלת הסניף המשותף של הרשת עם חברת “רוגובין” וחברת “ש.י.ר שלמה נדל”ן”, אשר נחנך בתחילת השנה בהשקעה כוללת של כ־15 מיליון שקלים.

המשך קריאה »
אינטל פתח תקווה

מהכיתה להייטק: עשרות מורים הגיעו לקמפוס אינטל בפתח תקווה כדי ללמוד איך בונים את דור העתיד

במסגרת שבוע המצוינות הישראלית, אירחה ענקית הטכנולוגיה הפתח תקוואית בקמפוס בקרית אריה כ-50 נשות ואנשי חינוך מכל הארץ לסדנאות מעשיות של הרכבת מחשבים, פיתוח קוד ובינה מלאכותית. המטרה: להעביר את הידע והכלים לאלפי תלמידים

המשך קריאה »
משרדי קבוצת אמן פתח תקווה

קבוצת Aman (אמן) תקיים בפתח תקווה האקתון בינה מלאכותית: ‘AI For Life’

הקבוצה, יחד עם חברת הבת, איטרניטי, תארח במשרדיה ברחוב שמשון בעיר, כ-50 סטודנטים מצטיינים למדעי המחשב מאוניברסיטת אריאל, שיציגו בתחרות פתרונות חדשניים לאתגרים קליניים וניהוליים, שהגיעו מבית החולים קפלן, מקבוצת כללית. ההאקתון, שיתקיים ב-5 וב-6 במאי, יתמקד בפיתוח כלי בינה מלאכותית (AI) לשיפור איכות הטיפול, בטיחות המטופל ויעילות עבודת הצוותים הרפואיים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]