שוב פעם זה קורה – הפעם לא בגלל חוק הגיוס, אלא בגלל דרישת הרשויות לנתח משעות הצהרים היום (20.1), החלה הפגנת חרדים, ששיבשו את התנועה בכניסה לעיר בצומת גהה וכביש 4, מחלף אלוף שדה עד מחלף אם המושבות לשני הכיוונים. לאחר שהוחלט להשהות את ההחלטה על הניתוח, החרדים פיזרו את ההפגנה וכביש 4 נפתח מחדש לתנועה. נהג: “הם לא עובדים – אז לא אכפת להם מהאנשים שכן”.
שני התינוקות שמתו הם ליה גולובנציץ בת השלושה חודשים, ואהרון (ארי) כץ בן החצי שנה. ממצאי החקירה הראשונים מעלים חשד, לפי סימנים פיזיים, כי אחד התינוקות נפטר פרק זמן משמעותי לפני הגעת הכוחות. 53 תינוקות פונו לבתי חולים בירושלים.הפרקליטות ביקשה לנתח את הגופות כדי לברר את סיבת המוות, אך בג”צ הפך את ההחלטה – ולא תבוצע נתיחה שאחרי המוות.
צפו בפקקי הענק (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)
אחת ההערכות הייתה שמדובר מזגן שפעל על חימום בחדר קטן וסגור, מה שגרם להתייבשות ומוות. נציג המשטרה העיד על תנאים קשים במקום. חרדים רבים הפגינו נגד הנתיחה בצומת גהה וחסמו את כביש 4 – עד שהתקבלה ההודעה על החלטת בג”צ. אחד מהנהגים עמו שוחחנו תוך כדי הפקק אמר: “החרדים לא עובדים – אז לא אכפת להם מהאנשים שכן. כל שבוע אנחנו בסיוט של פקקים בגללם”.
תגובת המשטרה: “משטרת ישראל רואה בזכות המחאה כאבן יסוד במדינה דמוקרטית ומאפשרת מחאות כל עוד הן מתקיימות במסגרת החוק, יחד עם זאת המשטרה לא תאפשר הפרות סדר מכל סוג או פגיעה בחופש התנועה וכל התנהגות העלולה לסכן את שלומו של הציבור”





