לאחר שהודיע כי אירוע הענק המרכזי מבוטל בעקבות היערכות המשטרה, ראש העיר רמי גרינברג מעדכן כי ייתכן שינוי של הרגע האחרון. בינתיים, התוכנית המקורית כוללת במות קטנות ואירוע צעירים, בזמן שבגבעתיים חוגגים עם סוללת כוכבים.
חגיגות יום העצמאות בפתח תקווה ממשיכות לייצר כותרות. למרות ההודעה המקורית כי לא יתקיים אירוע עצמאות גדול ומרכזי בעיר (למרות הסרת המגבלות שאפשרה זאת), נרשמת כעת התפתחות שעשויה לשנות את התמונה.
תפנית של הרגע האחרון?
כזכור, מוקדם יותר הסביר ראש העיר רמי גרינברג בראיון ל-mako את ביטול במת הענק ואמר: “המשטרה לא ערוכה לאירועי ענק בהתראה קצרה”. אולם כעת, בעקבות מאמצים נוספים, גרינברג משגר מסר אופטימי יותר ומעדכן על ניסיון אחרון להרים אירוע מרכזי:
“המשטרה בהחלט משתדלת לתת מענה, ועכשיו הנושא נבדק מול הספקים והאומנים. נעדכן בהמשך במידה ויהיה שינוי.”
מה מתוכנן נכון לעכשיו בפתח תקווה?
כל עוד לא התקבלה החלטה אחרת מול הספקים, העירייה ממשיכה בהיערכות למודל המבוזר שעליו דיווחנו כאן קודם לכן:
במות קהילתיות: מוקדי חגיגות ובמות קטנות יפוזרו ברחבי השכונות השונות כדי לספק בידור קרוב לבית באווירה קהילתית.
אירוע צעירים: אירוע ייעודי לנוער ולצעירי העיר, שבו צפויים להופיע בין היתר האמנים אופק אדנק וליעד מאיר.
הדשא של השכן: חגיגות ענק בגבעתיים
חוסר הוודאות סביב האירוע המרכזי בפתח תקווה בולט במיוחד לעומת ההיערכות בערים אחרות באזור, שמיהרו לנצל את הסרת המגבלות. בגבעתיים, לדוגמה, אישרו אירוע עצמאות מרכזי וענק, אליו תגיע סוללת אמנים מהשורה הראשונה, ובהם:
ליאור נרקיס
יסמין מועלם
שלום חנוך
יובל רפאל
כעת, כל שנותר לתושבי פתח תקווה הוא להמתין לעדכון הסופי של העירייה – האם המאמצים של הרגע האחרון יישאו פרי ונזכה לראות במת ענק בעיר, או שהחגיגות יישארו במתכונת השכונתית והמצומצמת. אנחנו ב”פתח תקווה NEWS” נמשיך לעקוב ולדווח.


