זעזוע בעיר: נפטר מפצעיו הצעיר עובד "פיצה האט" בכפר גנים פ"ת בערב העצמאות

טרגדיה בפתח תקווה: עובד הפיצרייה שביקש בנימוס מקבוצת נערים לחדול מלהתיז ספריי שלג בתוך העסק – שילם על כך בחייו. ראש העיר רמי גרינברג בהודעה נוקבת למשפחות: "דברו עם הילדים, האחריות היא משותפת לכולנו".


עצב כבד יורד על העיר עם פרסום הבשורה המרה: הצעיר בן ה-21 שנדקר באורח אנוש במהלך חגיגות יום העצמאות בסניף "פיצה האט" בשכונת כפר גנים, נפטר מפצעיו. האירוע הקשה מותיר את תושבי העיר בהלם ובכאב רב אל מול אובדן חיים כה מיותר ואכזרי.


על פי פרטי המקרה המזעזעים, הצעיר, שעבד לפרנסתו בפיצרייה, פנה לקבוצת נערים וביקש מהם בנימוס שלא להתיז ספריי בתוך המקום. בתגובה לבקשתו, התפתחה במקום תקרית אלימה שבמהלכה הוא נדקר באכזריות. למרות המאמצים הרפואיים, הוא כאמור נכנע לפצעיו. המשטרה ממשיכה במאמצים ללכוד את התוקפים המעורבים ברצח ולהעמידם לדין.


"אין באלימות גבורה, רק הרס"


בעקבות המקרה הטראגי, פרסם ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, הודעת תנחומים כואבת ופנה לציבור בקריאה לעריכת חשבון נפש קהילתי.
"אין מילים לתאר את עוצמת הזעזוע והכאב על אובדן חיים צעירים בנסיבות כה קשות ואכזריות," מסר ראש העיר, רמי גרינברג. "מדובר בבחור צעיר שעבד לפרנסתו… זהו אירוע בלתי נתפס, שממחיש עד כמה האלימות עלולה להסלים ברגע אחד ולגבות את המחיר הכבד ביותר. הנערים שתקפו ורצחו ייתפסו על ידי המשטרה ויועמדו לדין. אין בכך נחמה, אך יש בכך מחויבות ברורה לצדק."


בהמשך דבריו, פנה גרינברג במסר ישיר ונוקב לבני הנוער ולהוריהם:
לבני הנוער: "הימנעו מאלימות! אין בה גבורה, רק הרס. רגע אחד של כעס עלול להרוס חיים שלמים – של הקורבן, של המשפחה, וגם של התוקפים עצמם."
להורים: "דברו עם הילדים. היו מעורבים, התעניינו, בדקו היכן הם מבלים ועם מי, במיוחד בשעות הלילה. האחריות היא משותפת לכולנו."


עיריית פתח תקווה מסרה כי היא מפעילה מגוון רחב של אמצעים חינוכיים, הסברתיים ואכיפתיים במטרה למגר את האלימות בעיר, ותגביר את מאמציה בעקבות האירוע. עם זאת, בעירייה מבהירים כי אין די בפעולות אלו בלבד, וישנו צורך קריטי לפעול בשיתוף פעולה בכלל המערכות ולקיים שיח פתוח עם בני הנוער בבית ובמסגרות החינוכיות.
"זהו רגע של חשבון נפש. חובה עלינו לפעול יחד כדי למנוע את המקרה הבא. אני משתתף בצער המשפחה בשעתה הקשה. נמשיך ללוות אותה ככל שיידרש," סיכם ראש העיר, וצירף כרגיל את מספר הנייד האישי שלו לפניות התושבים בנושא: 054-6733156.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד ב-פלילים

אלכסנדר גרנובסקי

13.5 שנות מאסר לאלכסנדר גרנובסקי מפ"ת על ריגול למען איראן וביצוע פעולות חבלה

בית המשפט המחוזי מרכז בלוד גזר היום (רביעי) 13.5 שנות מאסר בפועל על אלכסנדר גרנובסקי, תושב פתח תקווה, שהורשע בשורת עבירות ביטחוניות חמורות, בהן מגע עם סוכן חוץ, מסירת ידיעה לאויב, ריבוי עבירות של השחתת פני מקרקעין והצתה. גרנובסקי הודה והורשע בכל סעיפי האישום שייחסה לו פרקליטות מחוז מרכז.

המשך קריאה »
ארבע ועשרים פתח תקווה - מוצרי עישון

שוד לילי בצאת החג: שודדים פרצו לחנות מוצרי העישון "ארבע עשרים" ברוטשילד פתח תקווה

לא היה שקט הלילה במרכז של מרכז פתח תקווה: שודדים פרצו בשעות הקטנות של הלילה לחנות מוצרי העישון "ארבע ועשרים" (420) הממוקמת ברחוב רוטשילד 57 בעיר. האירוע התרחש בסביבות השעה 02:00 בלילה, מיד בצאת החג. למרות האזעקה שהופעלה, השודדים הצליחו לשדוד שלל רב ולעשות נזק.

המשך קריאה »
השחתת סניף תנועת נוער פתח תקווה

מעשה קונדס עולה ביוקר: 7,000 ש"ח קנס להורי קטין שהשחית סניף תנועת נוער בפ"ת

הנער אותר לאחר שפגע במבנה בעיר, ובעקבות הליך משפטי שניהלה עיריית פתח תקווה נאלצה משפחתו לשלם אלפי שקלים כפיצוי לקופה הציבורית. בעירייה מבהירים כי ימשיכו בתביעות אזרחיות נגד הורי משחיתים: "מי שפוגע ברכוש של כולנו – ישלם".

המשך קריאה »

כתב אישום בגין דקירה הוגש נגד קטינים שהשתתפו במסיבת טבע בפתח תקווה

יחידת התביעות של משטרת מחוז מרכז הגישה היום כתב אישום נגד קטין בגין דקירת נער אחר במהלך מסיבה בעיר. החקירה בנושא נפתחה לפני כשבוע על ידי שוטרי תחנת פתח תקווה, מיד עם קבלת הדיווח על אירוע האלימות. מהחקירה עולה כי במהלך המסיבה התפתחה תגרה בין מספר קטינים שבילו במקום. בשיאה של הקטטה, דקר החשוד קטין אחר, אשר נזקק בעקבות כך לקבלת טיפול רפואי.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading