יום העצמאות נווה גן פתח תקווה

כ-500 תושבים חגגו ב”נשף פורים-יום העצמאות” בנווה גן פ”ת. מי הגיע? (גלריה)

למרות דחיית נשף הפורים המסורתי בעקבות המלחמה, “לביאות נווה גן” לא ויתרו. כ-500 חוגגים הגיעו לנשף פורים-עצמאות מיוחד בהפקתן של יפית חיים לוי והלנה דבוש, ובשיתוף עוזר ראש העיר, שי שטארק. ראש העיר, רמי גרינברג, הגיע לברך את המשתתפים באירוע שהוכיח – “את הקהילה שלנו אי אפשר לעצור”, כפי שאמרו המארגנות.

כבר שנה חמישית ברציפות שנשף הפורים של קבוצת “לביאות נווה גן” נחשב לאחת מהמסורות הבולטות והאהובות בפתח תקווה, אירוע שמושך אליו מאות חוגגים, ביניהם אנשי ציבור ותושבים  מהשכונה ומכל רחבי העיר. אולם השנה, בצל המלחמה והתקופה המורכבת שעוברת על המדינה, נאלצו המארגנות לדחות את האירוע המיוחל.

אך כידוע, לביאות לא מרימות ידיים. הנשף, שהיה אמור להתקיים במקור בחודש אדר, קיבל תפנית יצירתית, פטריוטית ומרגשת, וחזר השבוע בגדול כחגיגת פורים-עצמאות משולבת באולם הספורט ברחוב עוזי חיטמן שבשכונת נווה גן.

מאחורי ההפקה המושקעת והמורכבת עומדות מנהלות הקבוצה, ה”לביאות” יפית חיים לוי והלנה דבוש, שפעלו ללא לאות כדי להרים אירוע שייתן הפוגה, נחמה והרבה שמחה לתושבים. אליהן חבר שי שטארק, עוזר ראש העיר, שסייע רבות בשיתוף פעולה עירוני כדי להוציא את החזון אל הפועל ולשמח את הקהילה.

אורח הכבוד בערב היה ראש העיר, רמי גרינברג, שהגיע לברך את מאות החוגגים. ראש העיר שיבח את עוצמתה של הקהילה בשכונת נווה גן ובכלל העיר, וציין את החשיבות שבשמירה על המורל ועל המסורות המקומיות דווקא בימים אלו.

כ-500 משתתפים ומשתתפות גדשו את אולם הספורט, רבים מהם הגיעו עטויים בתחפושות ססגוניות ומושקעות. החיבור בין שמחת הפורים לגאוות יום העצמאות יצר תמהיל מיוחד במינו. האווירה במקום הייתה מחשמלת, מלאה באנרגיות חיוביות ותחושה עמוקה של אחדות.

הלנה דבוש, ממארגנות הארוע וניהול קהילת נווה גן, שיתפה בהתרגשות: “היה לנו חשוב לא לוותר על המסורת שלנו, גם אם היא נדחתה. ה’לביאות’ הן כוח מניע של נתינה ושמחה, ולראות את האולם מלא ב-500 איש מחייכים זה הניצחון האמיתי שלנו. השילוב של פורים ועצמאות השנה סימל יותר מכל את הרוח הישראלית שלא נשברת”.

שותפתה, יפית חיים לוי, ממארגנות האירוע ומנהלת קהילת לביאות נווה גן, הוסיפה: “האנרגיות באולם היו פשוט מדהימות. הקהילה שלנו חיכתה לרגע הזה חודשים ארוכים, והיה מרגש לראות אנשים מכל רחבי העיר מגיעים לחגוג איתנו. תודה לכל מי שלקח חלק, לשי שטארק על הסיוע הצמוד ולראש העיר על התמיכה והברכות. אנחנו כבר עם הפנים לשנה הבאה”.

 

האירוע המוצלח בנווה גן הוכיח שוב את כוחה של היוזמה הקהילתית בפתח תקווה, ואת היכולת המופלאה של תושבי העיר לחגוג את החיים ולהישאר מאוחדים, גם בתקופות המאתגרות ביותר.

גלריה - מי הגיע לאירוע?

עוד ב-אוכל ובילויים

יוסי שטרית עומר לוי הקניון הגדול פתח תקווה

השף יוסי שטרית ויוצרת התוכן עומר לוי פותחים בעופר הקניון הגדול פ”ת פופ-אפ “צ’יפס קייק”

האם צ’יפס, בהרט ועוגת גבינה יכולים ללכת יחד? שיתוף פעולה מסקרן בין השף המוערך לכוכבת הרשת מגיע אלינו לפתח תקווה ומבטיח חוויה קולינרית ואינסטגרמית בלתי נשכחת. כל הפרטים על הפופ-אפ שיפעל בעופר הקניון הגדול למשך שלושה ימים בלבד.

המשך קריאה »
לה קרנה פתח תקווה

מסעדת לה קרנה פתח תקווה: סיכום ביקורות הלקוחות האחרונות בפרופיל בגוגל

מסעדת ההמבורגרים “לה קרנה” (La Carne) ביצעה לאחרונה קפיצת מדרגה משמעותית. המוסד הקולינרי המוכר, שפעל במשך כעשור במרכז העיר (רחוב חיים עוזר) במתכונת של פאסט-פוד ו-Grab & Go, עבר למשכן חדש במתחם העסקים והבילויים עמי ב.ס.ר. סיטי והפך להיות אחת מהמסעדות השוקקים בעיר. מה אומרות הביקורות האחרונות בגוגל?

המשך קריאה »
שגב דיינר פתח תקווה

שגב דיינר פתח תקווה: חלום קולינרי נגיש או “בלאגן אחד גדול”? סיכום הביקורות האחרונות (אפריל 2026)

מסעדת “שגב דיינר” (SEGEV DINER) במתחם “שופ טיים” (תוצרת הארץ 2), הביאה לפתח תקווה הבטחה נוצצת: מסעדת בשרים כשרה מבית השף משה שגב, המשלבת אווירה של פיין דיינינג עם מחירי דיינר נגישים. העיצוב המוקפד והתמחור שבו רוב העיקריות לא חוצות את רף ה-100 שקלים, יצרו סקרנות שיא בעיר.

המשך קריאה »
צחי גלילה צביקה פיק

מועדון גולה פ”ת היה מפוצץ בערב מחווה לשירי צביקה פיק של צחי גלילה ולהקתו (וידאו)

מועדון “הגולה – מתחם תרבות ופנאי” בכפר אברהם לבש אמש (30.4) חג בערב סוחף ומיוחד, כאשר הזמר הפתח תקוואי ולהקתו עלו על הבמה למופע מחווה לזכרו של מלך הפופ הישראלי, המאסטרו, שהלך לעולמו ב-14 באוגוסט 2022 והותיר אחריו מורשת מוזיקלית מפוארת.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading