האחים של ימנו זלקה

האחים של ימנו במסיבת עיתונאים בזירת הרצח: “איזה אסון נפל עלינו – ועוד ביום העצמאות” (וידאו)

משפחתו של ימנו זלקה ז”ל קיימה מסיבת עיתונאים כאובה בזירת הרצח מחוץ לסניף הפיצרייה בעיר. אחיו ואחותו דרשו צדק, בעוד עשרות מתושבי פתח תקווה הגיעו לחבק. נשיא המדינה יצחק הרצוג הגיע לנחם את המשפחה שיושבת שבעה ברחוב חפץ חיים 47. קטין נוסף, ה-9 במספר, נעצר גם הוא על ידי המשטרה

כאב, הלם וזעם עטפו היום (27.4) את זירת הרצח מחוץ לסניף “פיצה האט” בשכונת כפר גנים. בני משפחתו של ימנו בנימין זלקה (21), שנרצח באכזריות בערב יום העצמאות, התייצבו מול המצלמות במקום שבו איבדו את יקירם, וקראו למערכת אכיפת החוק למצות את הדין עם האחראים למעשה.

כזכור, ימנו זלקה ז”ל, צעיר אהוב, מדריך ב”בני עקיבא” ועובד מסור שביקש לסייע בפרנסת משפחתו, הותקף ונדקר למוות על ידי חבורת נערים לאחר שביקש מהם לחדול מריסוס ספריי שלג בתוך סניף הפיצרייה בו עבד כמנהל משמרת. על פי החשד, הנערים המתינו לו מחוץ למקום וביצעו בו לינץ’ אכזרי. 9 קטינים, ביניהם החשוד המרכזי בדקירה, כבר נעצרו על ידי חוקרי מחוז מרכז.

צפו בדברי האחים של ינקו (מתוך פייסבוק פתח תקווה NEWS שימוש כפוף לסעיף 27א')

“לא מצליחים להבין איזה אסון נפל עלינו”

מול קהל התושבים והמצלמות, אחיו של ימנו תיאר את דמותו של אחיו הצעיר ואת גודל הטרגדיה:

“אחי גדל טוב, היה בבני עקיבא, היה מדריך גם שם, שירת צבא. ובסוף מוצא את עצמו מת בצורה מאוד מזעזעת, אכזרית מאוד. אנחנו כואבים מאוד. קשה, קשה מאוד להכיל את זה. לא מצליחים להבין איזה אסון נפל עלינו. עוד ביום כזה, ביום העצמאות, שכל המדינה אמורה לשמוח בו.”

דבריו המצמררים של האח נקטעו כאשר מהקהל שנאסף במקום נשמעה זעקת הזדהות: “האסון הוא לא רק שלכם, של כל העם האסון.” האח המשיך ושיתף בכאב על בחירתו של ימנו באותו ערב גורלי:

“ומה הוא כבר עשה? יצא לעבוד עוד ביום העצמאות? הרי זה ברור לכולנו שכולנו הולכים לחגוג, במיוחד הצעירים של היום. אבל הוא בחר אחרת. אמר ‘אני הולך לעבוד’. אשכרה הלך לעבוד ולא חזר הביתה. מטורף. לא נתפס בכלל.”

“הוא הפך להיות הילד של כולם”

אחותו של ימנו, שיתפה עד כמה היה חשוב להם להגיע למקום למרות ימי האבל הקשים, ועל התחושה שעוטפת אותם מצד עם ישראל:

“בימים אלה אנחנו יושבים שבעה כמו שאתם יודעים. היה לנו מאוד, מאוד, מאוד חשוב לבוא לפה למרות השבעה. אנחנו גם, אבל אנחנו מאוד, מאוד מבינים שזה לא רק אח שלנו, האח הקטן והאהוב. הוא הפך להיות של כולם. הוא הפך להיות הילד של כולם. הוא הפך להיות הבן של כולם.”

נשיא המדינה הגיע לנחם

הטרגדיה הקשה שפקדה את משפחת זלקה נגעה בלבבות רבים ברחבי הארץ. נשיא המדינה, יצחק הרצוג, הגיע לביקור תנחומים בבית המשפחה, חיבק את ההורים וביקש לחזק אותם בשעתם הקשה ביותר מול האובדן הבלתי נתפס של בנם שחייו נגדעו באלימות חסרת פשר.

המשפחה האבלה יושבת שבעה ומקבלת מנחמים בכתובת: רחוב חפץ חיים 47, פתח תקווה. מערכת “פתח תקווה NEWS” משתתפת בצערה העמוק של משפחת זלקה ומחבקת אותם בשעתם הקשה. יהי זכרו ברוך.

עוד ב-חדשות אחרונות בפתח תקווה

עו"ד ניב עברי

מאולמות הכדורסל לאולמות בתי המשפט: עורך דין ניב עברי מטביע את חותמו בפתח תקווה

מי שזוכר אותו נלחם על הפרקט במדי מכבי ואליצור פתח תקווה, לא מופתע לראות אותו היום נלחם על זכויות לקוחותיו בבית המשפט. אחרי שירות ביטחוני משמעותי, שנים כחובש והתמודדות עם טרגדיה משפחתית קשה שהפכה למנוע של צדק – עו”ד ניב עברי, המתמחה בדיני מקרקעין וליטיגציה, מספר בראיון-פרופיל אישי: “אני לוקח את הצרות של הלקוחות איתי הביתה”

המשך קריאה »
דירות למכירה יד2 פתח תקווה

היקרות ביותר: דירות יד 2 למכירה במעל 3 מיליון ש”ח בפתח תקווה (אפריל 26)

עם הפסקת האש והחזרה לשגרה, שוק הנדל”ן בפתח תקווה חוזר לרתוח – ובמיוחד דירות יד ראשונה באיזורי הביקוש. מבדיקה מיוחדת שערכנו במאגר הדירות המוצעות כיום למכירה בפלטפורמת יד2, מתברר כי ישנה דרישה הולכת וגוברת לנכסי פרימיום בעיר. יצאנו לבדוק: מה תקבלו אם יש לכם תקציב של למעלה מ-3 מיליון שקלים?

המשך קריאה »
אולם זלקה פתח תקווה

פתח תקווה לא תשכח: היכל ספורט חדש בכפר גנים יוקם לזכרו של ימנו זלקה ז”ל

בתיאום עם משפחת זלקה, עיריית פתח תקווה תנציח את ימנו בנימין זלקה ז”ל, אשר נרצח באירוע שזעזע את העיר, באמצעות הקמת היכל ספורט בסמוך למקום הירצחו. טקס מעמד הנחת אבן הפינה ייערך ביום שישי הקרוב. ראש העיר, רמי גרינברג: “מתוך האובדן הקשה, אנחנו בוחרים להצמיח תקווה”.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading