מי רצח את ימנו זלקה?

“רצח באדישות. דקר בעוצמה במפשעה”. כתבי אישום הוגשו נגד 16 ברצח זלקה בפתח תקווה

 נערים נאשמים בפרשת רצח ימנו זלקה ז”ל, לאחר שסיים משמרת בסניף פיצה האט בקניון הכיכר, כפר גנים ג’ פתח תקווה.  נאשם אחד בן 15 מואשם ברצח באדישות, ו-15 אחרים בחבלה בכוונה מחמירה. מהמשפחה זועמת: “הפרקליטות בחרה בצד העבריינים”.  משפחתו של הקורבן זועמת על סעיפי האישום: “הטענה שאין ראיות לתכנון מוקדם היא ביזיון”.

התפתחות בפרשת הרצח שזעזע את פתח תקווה: פרקליטות מחוז מרכז הגישה הבוקר (ראשון) לבית המשפט המחוזי בלוד כתבי אישום נגד 16 נערים בגין מעורבותם בתקרית האלימה שהובילה למותו של ימנו בנימין זלקה ז”ל (21), בערב יום העצמאות. על פי כתבי האישום, אחד הנערים, בן 15 בלבד, מואשם ב”רצח באדישות”, לאחר שתועד דוקר את זלקה במפשעה בסכין חדה.

15 הנערים האחרים מואשמים בחבלה בכוונה מחמירה, כאשר חלקם נאשמים גם בשיבוש הליכי משפט, איומים ותקיפה. הפרקליטות מבקשת להאריך את מעצרם של כל 16 הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.

מנגד, עו”ד עומר אדירי, המייצג את הנאשם המרכזי, דחה את טענות המשפחה לתכנון מוקדם: “כתב האישום מלמד שמדובר היה באירוע ספונטני וממש לא אירוע מתוכנן. אנחנו נלמד את חומרי החקירה וניתן את התגובה לבית המשפט”.

ימנו זלקה
הלווית ימנו זלקה

ערב החג שהפך לזירת לינץ’

מכתב האישום עולה תמונה קשה של אלימות אכזרית. תחילתו של האירוע כאשר חבורת הנערים יצאה לחגיגות העצמאות והחלה להתיז תרסיס שלג לעבר בנות ברחוב. אחת מהן נמלטה אל תוך סניף הפיצרייה בפתח תקווה כדי לחפש מחסה, והנערים נכנסו בעקבותיה, תוך שהם מרססים שלג ומלכלכים את המקום. ימנו זלקה ועובדים נוספים בסניף העירו לנערים וביקשו מהם לעזוב.

לאחר חילופי דברים וקללות מחוץ לסניף, הקבוצה התרחקה, אך כעבור כשעתיים התחדש העימות. על פי האישום, אחד הנערים דחף את זלקה באלימות והפיל אותו ארצה. בשלב זה החלה התנפלות המונית שכללה אגרופים, בעיטות והטיחות של מכלי השלג בראשו ובגבו. במהלך ההתנפלות, ניגש הנער המרכזי עם סכין שלופה ודקר את ימנו בעוצמה במפשעה.

הנערים נמלטו מהזירה והותירו את זלקה מתבוסס בדמו, מבלי להזעיק עזרה רפואית. הוא פונה במצב אנוש לבית החולים “בילינסון”, שם נקבע מותו למחרת. מכתב האישום עולה עוד כי הדוקר אמר קודם לכן לחבריו כי זלקה “פגע בכבודו”, איים ש”יסגור עמו חשבון” והוסיף כי הוא “מוכן לשבת על זה בבית סוהר”.

 

האחים של ימנו זלקה
האחים של ימנו זלקה

זעם ותסכול במשפחת הקורבן

החלטת הפרקליטות להאשים את הדוקר המרכזי בעבירה של “רצח באדישות” – עבירה שאינה מחייבת מאסר עולם אלא קובעת אותו כעונש מרבי בלבד הנתון לשיקול דעת בית המשפט – עוררה זעם רב בקרב משפחתו של ימנו ז”ל, שציפתה לאישום של רצח בנסיבות מחמירות.

“הפרקליטות בחרה הבוקר בצד של העבריינים”, מסרה המשפחה. “במקום להבין את גודל השעה ולהגיש כתבי אישום עם אישומים חסרי תקדים שימנעו את הרצח הבא, הם בחרו להקל ולהוציא בזול את הרוצחים של ימנו. הטענה שאין מספיק ראיות היא ביזיון. יש כל כך הרבה ראיות שמוכיחות תכנון, ביצוע וכוונת תחילה לרצח. אך בזמן שכולם רואים את המציאות בצורה ברורה – הפרקליטות בוחרת להיות עיוורת”. אחותו של ימנו, ירוס, זעקה בבית המשפט: “איבדנו את אח שלנו הקטן… כל מי שהשתתף באמבוש עליו הוא רוצח”.

תגובות

מפרקליטות מחוז מרכז נמסר בתגובה: “הפרקליטות רואה בחומרה רבה את האירוע ואת תוצאותיו הקשות. נגד הקטינים הוגשו לבית המשפט המחוזי כתבי אישום בעבירות חמורות. מסוכנותם זועקת, לאחר שתקפו בפראות ובאכזריות את זלקה ז”ל. בגין עבירת רצח באדישות, לבית המשפט סמכות להטיל על הדוקר עונש מאסר עולם, ואנו נפעל כמיטב יכולתנו למיצוי הדין עמם”.

עוד ב-פלילים

פיצוץ בפתח תקווה

גל הפשיעה לא עוצר: פצוע בינוני מירי ברחוב שאול המלך בפתח תקווה

אירוע פלילי רביעי בתוך חודש אחד בלבד מרעיד את פתח תקווה. כוחות ההצלה הוזעקו באישון לילה לרחוב שאול המלך בעקבות דיווח על ירי, ופינו גבר בשנות ה-40 לחייו לבית החולים בילינסון כשהוא סובל מפציעה חודרת.

המשך קריאה »
הסרת לוט ימנו סלקה

כחודשיים לאחר הרצח המזעזע: הוסר הלוט מעל שלט ההנצחה לזכרו של ימנו ז”ל בפתח תקווה

“עלינו לעקור את האלימות מתוכנו”: בטקס מרגש וכואב, נחשף גלעד הזיכרון במקום בו נגדעו חייו של ימנו ז”ל, מול סניף פיצה האט בקניון הכיכר בכפר גנים ג’ המשפחה והנוכחים בקריאה מהלב לחשבון נפש חברתי: “לזכרו, ולמען עתיד ילדינו”

המשך קריאה »
יבגני יורדנוב

יבגני יורדנוב, מאמן מתעמלות בפתח תקווה, חשוד כי ביצע עבירות מין בקטינות

הותר לפרסום כי המאמן בן ה-51, תושב קרית אונו, שאימן התעמלות מכשירים במסגרת נבחרת ההתעמלות של מכבי מקפ”ת פתח תקווה, שפעלה תחת ניהולה של אשתו, כרמית גיאת יורדנוב, נעצר לאחרונה בחשד כי ביצע עבירות מין קשות בשתיים מחניכותיו לאורך שנים, תוך ניצול יחסי מרות. אחת המתעמלות טוענת כי הפגיעות החלו כבר כשהייתה בת 12 ונמשכו לאורך עשור שלם. עורכת דינו: “עלילה נפשעת”.

המשך קריאה »
מורה פתח תקווה

רק עבודות שירות למורה מפתח תקווה שהורשע במעשים מגונים בתלמידותיו מבית הספר

ההורים לא יאהבו לשמוע: מורה שהטריד מינית תלמידות בתיכון לא יישלח לכלא. שנתיים לאחר שהוגש כתב אישום חמור נגד מורה מוכר בעיר, גזר עליו בית המשפט המחוזי עבודות שירות בלבד, לאחר שהואשם בביצוע שורה של מעשים מגונים בשלוש מתלמידותיו הקטינות (בנות 15 ו-16) – זאת בעקבות הסדר טיעון ששינה את סעיפי האישום, והליך שיקום אינטנסיבי, שלטענת ההגנה, עבר הנאשם.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]