חברת הנדל”ו הפתח תקוואית שמפעילה כ-20 פרויקטים בעיר החליטה להפוך את הכאב לעשייה. תמונותיו של בנימין ז”ל, שנרצח על ידי נערים בערב יום העצמאות האחרון מחוץ לסניף פיצה האט בכפר גנים, נתלו על גדרות אתרי הבנייה, והעובדים זכו לחלוקת פיצות מרגשת מהמקום בו עבד, במטרה להפיץ מסר של סובלנות וקריאה ברורה: די לאלימות.
כמו רבים במדינה, גם (ובמיוחד) תושבי פתח תקווה עדיין כואבים ומזועזעים מרצח ימנו זלקה. מתוך הכאב העמוק הזה, החליטה קטה גרופ, שבעליה ורבים מעובדיה הם תושבי פתח תקווה – לקחת חלק פעיל בהנצחת זכרו, במטרה להפיץ את האור, שהותיר אחריו ולצאת בקריאה חברתית נוקבת וברורה נגד אלימות.
בתיאום ובאישור מלא של משפחת זלקה, הפכה קטה גרופ את המרחב הציבורי המקיף את הפרויקטים שלה למיצג של סובלנות וזיכרון. לאורך גדרות אתרי הבנייה ברחבי העיר נתלו שלטים עם תמונתו של ימנו, לצד המשפט שכל כך אפיין את דרכו: “תהנו מהחיים ואל תשכחו לחייך”. המטרה במהלך היא להבטיח שכל מי שחולף ברחוב יעצור לרגע, יקבל תזכורת לבחור בסובלנות ובטוב, וייחשף לחיוכו כובש הלב.
המחווה המרגשת לא הסתיימה רק בשילוט. אתמול, כחלק מפעולות ההנצחה בשטח, הגיעו נציגי קטה גרופ לאתרי הבנייה השונים בעיר וחילקו לעובדים פיצות. הפיצות לא הוזמנו באקראי, אלא הגיעו במיוחד מהמקום בו ימנו עבד ואותו כל כך אהב. כל מגש פיצה נשא סטיקרים מיוחדים עם המשפט שלו והחיוך הבלתי נשכח, במטרה לחבר את כלל העובדים והתושבים לאור המיוחד שהפיץ בחייו.
מטעם קטה גרופ נמסר:
“משפחת זלקה היקרה, הלב של כולנו איתכם. נמשיך לעשות ככל יכולתנו כדי להדהד את החיוך של בנימין ושזכרו לא ימוש מאיתנו. יהי זכרו ברוך.”





