ספורטן פתח תקווה חומר מסוכן

רגעי חרדה בספורטן פתח תקווה בנווה גן: דליפת חומר מסוכן הובילה לפינוי מתרחצים

בהלה הבוקר במתחם הבריכה המוכר בעיר: כוחות כבאות והצלה והיחידה לחומרים מסוכנים הוקפצו עקב דליפת חומצת מלח. כלל המבלים פונו, וגנים סמוכים קיבלו הנחיות בטיחות מחמירות. כעת נמסר: האירוע בשליטה מלאה.

בוקר מתוח עבר על המבלים בספורטן פתח תקווה בנווה גן ועל תושבי האזור. צוותי כבאות והצלה הוקפצו הבוקר למתחם בעקבות דיווח מדאיג על דליפת חומר מסוכן. האירוע התרחש במתחם הבריכה, שנפתחה לרחצת הקיץ רק בשבוע שעבר, והוביל לפינוי מהיר של כלל הנוכחים במקום.

היום (26.5) לפני כשעה התקבל במוקד כבאות והצלה דיווח על דליפה של חומצת מלח במתחם הספורטן. עם קבלת הקריאה, הוזנקו למקום לוחמי אש מתחנת פתח תקווה, יחד עם צוותים של היחידה המחוזית לטיפול בחומרים מסוכנים (חומ”ס).

עם הגעת הכוחות לזירה, הוחלט על פינוי מיידי של כלל המתרחצים מהבריכה ומסביבתה, כדי למנוע סכנת פגיעה נשימתית או כוויות כתוצאה ממגע עם החומר. בנוסף, בשל סמיכות המתחם למוסדות חינוך, ניתנו הנחיות מיוחדות לצוותי ההוראה בשני גני ילדים סמוכים. הגננות הונחו להשאיר את הילדים בתוך המבנים ולא להתקרב לאזור האירוע, כדי לשלול כל אפשרות של חשיפה לחומצה או לאדים הרעילים.

לוחמי האש והיחידה המחוזית לחומ”ס ביצעו בשטח פעולות ניטור מקצועיות כדי להעריך את היקף הדליפה ולוודא את מהות החומר. במקביל, בוצעו פעולות לאטימת מקור הדליפה ולפינוי בטוח של החומר שדלף.

מדוברות כבאות והצלה נמסר עדכון מרגיע לפיו נכון לרגע זה נעצרה דליפת החומר המסוכן לחלוטין. צוותי החומ”ס השלימו את הטיפול המיידי, והאירוע הוכרז כנמצא בשליטה מלאה. אין כרגע סכנה לתושבי האזור או לילדי הגנים הסמוכים, והשגרה צפויה לחזור לאזור בהדרגה לאחר סיום פעולות הזיכוי הסופיות של המתחם.

 

עוד ב-מהנעשה בעיר

לב ירקון פסגת אלון

שכונת “יוספטל” הותיקה תיקרא “פסגת אלון” ו”שכונת האצטדיון” החדשה תיקרא “לב ירקון”

מועצת העיר, בראשות ראש העיר רמי גרינברג, אישרה את שמותיהן של שתי שכונות שעתידות לשנות את פניה של פתח תקווה. שכונת יוספטל הוותיקה, שתעבור התחדשות עירונית מקיפה, תקרא מעתה “פסגת אלון”. במקביל, תוקם בצפון העיר שכונה חדשה ומודרנית בשם “לב ירקון”, שרחובותיה ייקראו על שמות נחלים.

המשך קריאה »
סערת לבוש צנוע מתנס כפר גנים פתח תקווה

“פתח תקווה גרסת מאה שערים?” – אימהות אולצו להתכסות בג’ימבורי בכפר גנים

מה שהתחיל כאחר צהריים שגרתי עם הילדים במתנ”ס השכונתי, הסתיים בחוויה משפילה עבור תושבות העיר, שפנו לעיתונאית מיכל פעילן ולאתר החדשות וואלה, שפרסמו את הסיפור ויצרו הד תקשורתי ארצי. התושבת יובל חסון: “זו שכונה מעורבת לכל דבר ואני משלמת ארנונה בדיוק כמוהם”.

המשך קריאה »
רן גואילי החממה

חיים חדשים ביקב ההיסטורי: נחנך מרכז הצעירים החממה ע”ש גיבור ישראל, רן גואילי

במעמד בכירי המשטרה וראש העיר, נחנך היום מרכז צעירים חדשני ומעוצב במבנה היקב ההיסטורי המשופץ ברחוב אוסישקין. המקום, שישמש כמתחם עבודה, למידה ופנאי לצעירי פתח תקווה, מנציח את זכרו של לוחם היס”מ רן גואילי ז”ל. כל הפרטים על המוקד התוסס החדש של מרכז העיר.

המשך קריאה »
יריד תעסוקה לנוער פתח תקווה

מחפשים עבודה לחופש הגדול? יריד התעסוקה המקוון של נוער פתח תקווה יוצא היום לדרך

מועצת הנוער העירונית ואגף חברה, נוער וצעירים בעיריית פתח תקווה השיקו יריד תעסוקה דיגיטלי מיוחד לקראת הקיץ עם מגוון משרות מעסקים גדולים במשק, כמו מקס סטוק, מימדיון, מקדונלד’ס ועוד. היריד מציע מגוון משרות לבני 15 ומעלה ויהיה פתוח לזמן מוגבל עד ה-2 ביוני. כל הפרטים ולינק להרשמה – בכתבה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]