פארק הירקון פתח תקווה - בריכת החורף סמוך לאם המושבות

מקדמים את פארק הירקון פתח תקווה. בקרוב: עבודות פיתוח להקמת מתחמי כניסה

הכניסות יוקמו באיזור צומת הרחובות ראשון לציון-בן חור ובסמוך לבריכת החורף, בה מתבצעים כיום עבודות תחזוקה ושדרוג. מטרת העירייה היא לאפשר גישה נוחה לבריכה ולשבילי אגן הירקון – כבר עוד 4 חודשים – המועד המשוער לסיום העבודות. גרינברג: “התכנית תעלה את הדימוי העירוני של פתח תקווה”.

אם עד היום, האופציה היחידה לבילוי פארק ויציאה מהמולה העירונית, הייתה הפארק הגדול של פתח תקווה, הרי שבעוד מספר שנים, אמורה לקום חלופה אטרקטיבית הרבה יותר. כפי שדיווחנו לפני מספר שבועות, הועדה המקומית אישרה לאחרונה את תכנית “פארק הירקון פתח תקווה” – תכנית דגל של העירייה, המעוניינת לקדם את הבילוי והפנאי של התושבים, לצד ההתפתחות העירונית המואצת.

השטח שממערב לכביש 40 - עליו אמור להיבנות פארק הירקון פתח תקווה

סיום העבודות - תוך 4 חודשים

התכנית הגרנדיוזית, צפויה לעבור עוד הרבה קשיים ומכשולים בדרך שיהיה לנו ריאה ירוקה לא פחות אטרקטיבית מזו שבתל אביב, אבל היום העירייה דיווחה כי כבר בחודש הקרוב יתחילו עבודות הפיתוח, שיאפשרו להיכנס בצורה נוחה לאיזור של מה שאמור להיות הפארק העתידי. הכניסות יוקמו בצומת הרחובות ראשון לציון-אליהו בן חור בשכונת אם המושבות וכן בסמוך לבריכת החורף. 

בכל כניסה מתוכננים פרגולת כניסה, רחבה מרוצפת וספסלי ישיבה שיאפשרו התכנסות למבקרים ולמטיילים. העירייה צפויה לנטוע עצי ארץ ישראל ובוסתן ולהקים שלטי הסברה מפורטים על מערך השבילים ונקודות העניין שבדרך. 

בנוסף, לטובת מטיילי האופניים (ויש רבים כאלה בעיר), יוצבו מתקנים לקשירת ותיקון אופניים. העירייה עם צפויה להקים בכניסות נקודות של שתיית מים וכן מתחמי חניה לרכבים של המטיילים. נמסר כי העבודות יחלו בעוד כחודש וימשכו כ- 4 חודשים.

שלט המודיע על הקמת חניון תחנת רכבת סגולה, שהפארק אמור לעבור בסמוך לה

יהיה לונה פארק פתח תקווה?

תכנית פארק הירקון פתח תקווה כוללת שטח של כ-6000 דונמים על תוואי גדות נחל הירקון, שמתחיל בחוף הים בתל אביב, עד לדרך אם המושבות. אם הכל יילך לפי התכנית, בעוד שנים מספר, בילוי בפארק הירקון התל אביבי, תהיה אולי אופציה פחות אטרקטיבית לתושבי העיר, שיעדיפו את פארק הירקון פתח תקווה, שאמור לכלול מגוון של אפשרויות פנאי ובילוי כמו נקודות תצפית, מדשאות, גשרים, מסעדות, מגרשי ומוקדי ספורט ואפילו (אולי…) פארק שעשועים. 

“העירייה מתכננת תוספת משמעותית של שטחים ירוקים לנופש ופנאי לרווחת תושבי העיר”, מסר ראש העיר רמי גרינברג. “תכנית פארק הירקון תעלה את הדימוי העירוני ותאפשר ריאה ירוקה בהיקף משמעותי. שטחים פתוחים במרחב העירוני תורמים להקלה ולמרגוע ואנו ממשיכים לקדם את התכנית ביתר שאת מול הגורמים הרלוונטיים לרווחת התושבים כבר בשנים הקרובות.”

עוד ב-מהנעשה בעיר

אנה נבות, רמי גרינברג, מימונה, צדוק בן משה

גרינברג, נבות ובן משה חגגו ב”מימונה על גלגלים” ובבתי המרוקאים של פתח תקווה

עם משאיות מקושטות שעברו בין השכונות, מוזיקה אותנטית ואלפי מופלטות, תושבי פתח תקווה חגגו את מימונה 2026 ביוזמה מקורית במיוחד. השנה, השמחה הייתה מתוקה מתמיד, וסימנה לא רק את סיום חג הפסח – אלא גם את הפסקת האש במלחמת ישראל-איראן 2 (מבצע שאגת הארי) והחזרה המבורכת לשגרה לעסקים וללימודים.

המשך קריאה »
אופירה אבירם צדוק בן משה

צדוק בן משה בפודקאסט: “לא מתכוון להחליף את גרינברג. הסיוט שלי שיקרה לו משהו” (וידאו)

בצל המלחמה והאזעקות, סגן ראש העיר התארח שלשום (25.3) באולפני SPEAKERS לפודקאסט של פתח תקווה NEWS לשיחה מקיפה ופתוחה עם הפודקאסטרית אופירה אבירם וסיפר על תחושותיו כתושב העיר ונציג ציבור. “המלחמה יוצרת אחדות בין התושבים, אבל אני רואה גם שיח מתלהם. תעצרו, תנשמו, תגיבו רק בטוב. תפסיקו עם ההכפשות. אנחנו צריכים שלום לא רק עם מדינות אחרות, אלא בעיקר שלום בינינו לבין עצמנו.”

המשך קריאה »
בית המתנדב פתח תקווה

עיריית פתח תקווה מתגייסת: עשרות ארגזי מזון נארזו לנזקקים בבית המתנדב (וידאו)

בין שלוש האזעקות היום (5.3) העירייה יצאה במבצע לחלוקת עשרות ארגזי מזון למען תושבי העיר הנזקקים, בדגש על אלה שאין להם עורף משפחתי או מערכת תמיכה. החלוקה המאורגנת התקיימה ב’בית המתנדב’, הממוקם ברחוב ז’בוטינסקי 2, אליו הגיע ראש העיר רמי גרינברג שעזר בהתנדבות. המבצע נועד לספק סיוע מיידי וכן להעביר מסר של חום ותמיכה לאותם תושבים המתמודדים עם קשיים.

המשך קריאה »

הפנינג יום המשפחה למען בעלי חיים יתקיים ביום שישי בקהילון פתח תקווה

החברה לפיתוח פתח תקווה בשיתוף עמותת S.O.S חיות, עיריית פתח תקווה וקהילון נווה גן מזמינים את הציבור להפנינג אימוץ חגיגי לכל המשפחה.
קהילון נווה גן, הינו מרכז מסחרי – קהילתי, שנבנה בשנת 2024 עבור תושבי שכונת נווה גן. בקומת הקרקע ניתן למצוא 7 חנויות מגוונות בעלי רשתות מוכרות בייקרי, סלולר, ירקנייה, מיני מרקט, צעצועים ומתוקים, פיצוחייה ופיצרייה.
בקומה העליונה ניתן למצוא חוגים המופעלים ע”י חברת מקפ”ת ובית כנסת.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading