פיצוץ שביעי בתוך חודשיים בפתח תקווה – והמשטרה עדיין שותקת. בלילה שבין שישי לשבת החריד פיצוץ עז את אזור בית החולים שניידר, לאחר שמטען חבלה הושלך לעבר בניין מגורים וגרם לנזק כבד. למרות שמדובר במקרה השביעי של זריקת מטענים ורימונים בעיר בתקופה האחרונה, המשטרה בחרה שלא לדווח לציבור ועד כה לא ביצעה אף מעצר. התמונות הגיעו למערכת על ידי גולשים
גל האלימות והטרור הפלילי בפתח תקווה מסרב לגווע, ונראה כי רחובות העיר בדרך לאיבוד שליטה. בלילה שבין שישי לשבת, התרחש אירוע חמור נוסף כאשר מטען חבלה הושלך לעבר בניין מגורים הממוקם בסמוך לבית החולים לילדים "שניידר". מעוצמת הפיצוץ העז נגרם נזק כבד מאוד לכניסת הבניין ולמכוניות שחנו בחניה בחוץ. למרבה המזל, כנראה היה זה רק "פיצוץ אזהרה" – ואף אחד לא נפגע.
תושבים באזור דיווחו על רעש מחריש אוזניים שהעיר אותם משנתם בבהלה, ורק בדרך נס האירוע הסתיים ללא נפגעים בנפש. זמן קצר לאחר הפיצוץ, זרמו לזירה כוחות משטרה גדולים אשר סגרו את האזור והחלו באיסוף ממצאים וראיות בניסיון להתחקות אחר עקבותיהם של משליכי המטען.
אולם, התנהלות המשטרה בעקבות האירוע מעוררת סימני שאלה. לפי אתר MAKO, למרות שמדובר בפיצוץ מטען חבלה בלב עיר, בסמוך למוסד רפואי רגיש, במשטרה לא טרחו לדווח לציבור על אודות האירוע החמור. במקום להוציא הודעת הרגעה או עדכון שקוף לתושבים המודאגים, בחרו במשטרה לשמור על דממה תקשורתית. נכון לשעה זו, טרם נעצרו חשודים במעשה.

סטטיסטיקה מדאיגה: 7 מקרים בחודשיים
האירוע בסוף השבוע אינו מקרה בודד, אלא חלק ממגמה מסוכנת ומטרידה ביותר. מתברר כי זהו המקרה השביעי של השלכת מטעני חבלה ורימוני רסס לעבר בתים ובנייני מגורים בפתח תקווה במהלך החודשיים האחרונים בלבד.
מדובר בהסלמה חמורה במאבקים של גורמים עברייניים, אשר גובים מחיר כבד מתחושת הביטחון הבסיסית של תושבי העיר, שמוצאים את עצמם בעל כורחם בקו האש. הנתון המקומם ביותר שעולה מן השטח הוא שעד כה, חרף כל המאמצים המודיעיניים והחקירתיים, לא נעצרו חשודים באף אחד משבעת המקרים הללו.
חוסר ההצלחה בפענוח המקרים הקודמים, בשילוב עם העמימות התקשורתית סביב המקרה הנוכחי, מותירים את תושבי פתח תקווה עם תחושה קשה של הפקרות וחשש כבד לקראת "הפיצוץ הבא".





