ד"ר שמואל חרלפ

ד"ר שמואל חרל"פ, שתרם 180 מיליון ש"ח לבית חולים בילינסון פ"ת, הלך לעולמו

איש העסקים והפילנתרופ ד"ר שמואל חרל"פ הלך לעולמו בגיל 82. רק בשנה שעברה העניקו הוא ורעייתו ענת תרומת עתק היסטורית של 180 מיליון דולר להקמת "מגדל התקווה" בבית החולים בילינסון בפתח תקווה. בהנהלת בית החולים סופדים: "אדם שהאמין שמצוינות רפואית היא נכס של החברה כולה".

מערכת הבריאות בכלל, והעיר פתח תקווה בפרט, מרכינות ראש. איש העסקים, יו"ר קבוצת כלמוביל והפילנתרופ ד"ר שמואל חרל"פ, הלך היום (רביעי) לעולמו והוא בן 82. בבית החולים בילינסון שבעיר קיבלו את הבשורה המרה בצער רב, ונפרדו מהאיש שחתום על התרומה הגדולה ביותר שניתנה אי פעם למערכת הבריאות בישראל.

 

בילינסון פתח תקווה מבתי החולים הטובים בעולם

הזניק את "מגדל התקווה" 



הקשר ההדוק של חרל"פ לבילינסון ולעיר פתח תקווה הגיע לשיא היסטורי בשנה שעברה. ד"ר חרל"פ ורעייתו ענת בחרו להעניק לבית החולים תרומה יוצאת דופן בסך 180 מיליון דולר. התרומה חסרת התקדים נועדה להבטיח את הקמתו של "מגדל התקווה" – המרכז החדש והמתקדם לרפואת הלב והמוח, הממוקם בבילינסון ונמצא בימים אלה ממש לקראת פתיחתו הרשמית.

המגדל החדשני עתיד לשנות את פני הרפואה באזור ולכלול 300 מיטות אשפוז וטיפול נמרץ. תחת קורת גג אחת ירוכזו מערכי הקרדיולוגיה, הנוירולוגיה, הנוירוכירורגיה וניתוחי הלב והחזה, שיאובזרו בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעולם לטיפול ולמחקר. בהנהלת בילינסון מדגישים כי המגדל ירחיב באופן משמעותי את יכולתו של בית החולים להעניק טיפולים מצילי חיים לתושבי האזור ולמטופלים מכל רחבי הארץ.

 

פתח תקווה NEWS - בילינסון
"מרכז המוח והלב" המתקדם ביותר בישראל

בחר ב"תקווה" וסירב להנצחת שמו

למרות היקפה העצום של התרומה, הפגינו בני הזוג חרל"פ צניעות יוצאת דופן ובחרו שלא להנציח את שמם על חזית הבניין. תחת זאת, הם העדיפו את השם "מגדל התקווה". בבילינסון מסבירים כי השם מבטא את החזון והשליחות של הזוג חרל"פ – להקים מרכז רפואי שיהיה פתוח לכל אדם, ללא הבדל דת, גזע, מגזר או מוצא.

מבית החולים בילינסון נמסר היום: "אנו נזכור את ד"ר שמואל חרל"פ לא רק כאחד מגדולי התורמים בתולדות מערכת הבריאות בישראל, אלא כאדם שהאמין שמצוינות רפואית, מדע וחדשנות הם נכסים של החברה כולה. הוא האמין שגם בתקופות מורכבות – יש לבחור בתקווה ולהשקיע בעתיד. מגדל התקווה שנבנה בזכותו ובזכות ענת, ימשיך את דרכו ויעניק תקווה, טיפול וחיים לדורות של מטופלים".

מהאקדמיה ועד לפסגת עולם העסקים והפילנתרופיה

ד"ר חרל"פ, יליד 1944, שירת בסיירת גולני והשלים תארים מתקדמים באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת הרווארד, ואף שימש כמרצה למדע המדינה. בשנת 1982 מונה ליו"ר כלמוביל, החברה שהקים אביו, ותחת הנהגתו הפכה הקבוצה לאימפריית רכב (יבואנית מיצובישי, יונדאי ועוד). בנוסף, נודע חרל"פ כמשקיע חכם במיוחד בחברות הייטק, כשהבולטת שבהן היא חברת "מובילאיי" שנמכרה לאינטל באקזיט ענק.

לצד ההצלחה העסקית, תרומתו לחברה הישראלית הייתה ענפה. מעבר לתרומת הענק לבילינסון, לאחר אירועי ה-7 באוקטובר תרמו בני הזוג חרל"פ 120 רכבים חדשים לחברי הקיבוצים ניר עוז, נחל עוז, בארי וכפר עזה שאיבדו את רכושם, וכן 10 מיליון דולר למכון ויצמן למדע.

מהנהלת בית החולים בילינסון ומאגודת ידידי המרכז הרפואי רבין נמסר לסיום: "אנו משתתפים בצערם העמוק של ענת, הילדים גוני ואסף וכל בני המשפחה. יהי זכרו ברוך".

מובילאיי פתח תקווה ב HOPWTOWN
מובילאיי פתח תקווה ב HOPWTOWN

עוד חדש בפתח תקווה

ד"ר שמואל חרלפ

ד"ר שמואל חרל"פ, שתרם 180 מיליון ש"ח לבית חולים בילינסון פ"ת, הלך לעולמו

איש העסקים והפילנתרופ ד"ר שמואל חרל"פ הלך לעולמו בגיל 82. רק בשנה שעברה העניקו הוא ורעייתו ענת תרומת עתק היסטורית של 180 מיליון דולר להקמת "מגדל התקווה" בבית החולים בילינסון בפתח תקווה. בהנהלת בית החולים סופדים: "אדם שהאמין שמצוינות רפואית היא נכס של החברה כולה"

המשך קריאה »
חוף ים בפתח תקווה

היסטוריה בפתח תקווה: חוף הים מגיע למרכז העיר. צפו בסרטון עם מוכר הארטיקים (וידאו)

תושבי פתח תקווה חלמתם על חוף ים, חול ומטקות קרוב לבית? ליום אחד זה יקרה. בצעד מפתיע, מרענן וראשון מסוגו, חוף הים מגיע היישר אל לב העיר פתח תקווה. הטיזר למהלך יוצא הדופן הגיע היום (19.8), כשהעירייה שחררה סרטון הומוריסטי וויראלי. בסרטון, ראש העיר רמי גרינברג נצפה כשהוא חושק במיוחד בארטיק "תותי פרוטי" צונן.

המשך קריאה »
ריב שכנות בפתח תקווה

"את מאיימת עליי עם נשק": ריב שכנות חריג ברחוב מחנה יהודה בפתח תקווה (וידאו)

סכסוך שכנים ארוך ומתמשך הסלים אתמול (18.8) לאירוע אלים במיוחד, כאשר תושבת העיר שלפה דמוי נשק וריססה גז פלפל בפניה של שכנתה בפתח המעלית. הקורבן פונתה לבית החולים עם כוויות ומצבה קל.

אירוע חריג ומטריד התרחש בשעות האחרונות בבניין מגורים ברחוב מחנה יהודה 1 בפתח תקווה. מה שהחל כעוד היתקלות במסגרת סכסוך שכנים ארוך ומוכר, הסתיים בפינוי לבית החולים ובחשד לעבירות אלימות.

המשך קריאה »
מדיקל פארק

פרויקט "מדיקל פארק" (לשעבר MEDICTY) פתח תקווה ליד בילינסון נכנס לשיווק

3.5 שנים מאז שפרסמנו לראשונה על הפרויקט, הוסר לאחרונה השלט הענק שבישר על הקמתו של מתחם "מד סיטי". כעת, כשהמתחם ממותג מחדש כ-Medical Park מבית ב.ס.ר וקבוצת דור ומנוהל הנדסית על ידי חברת "רושו הנדסה יזמות", נודע לנו כי יש כבר התעניינות בקרב שוכרים פוטנציאליים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading