אות האישה 2026 פתח תקווה

כבוד נשי: אלו הן 9 הנשים שיקבלו את "אות האישה המובילה לשנת 2026" בפתח תקווה

הטקס, שתוכנן לחודש מרץ ונדחה בשל המלחמה, ייערך ב-7 בספטמבר בהיכל התרבות העירוני. הכירו את תשע הנשים שמובילות עשייה יוצאת דופן, משפיעות על החברה וסוללות את הדרך לאחרות בעיר.

לאחר דחייה בעקבות מלחמת "חרבות ברזל", עיריית פתח תקווה תקיים סוף סוף את טקס "אות האישה המובילה לשנת 2026". הטקס, שהיה אמור לחתום את אירועי "פתח תקווה שווה – חודש האישה" בחודש מרץ האחרון, יתקיים ביום שני, 7.9.26, בהיכל התרבות העירוני במעמד ראש העיר, רמי גרינברג.

האות היוקרתי מוענק לנשים תושבות פתח תקווה על עשייה פורצת דרך, מנהיגות והשראה. לקראת הטקס, פנתה העירייה לציבור הרחב בבקשה להמליץ על המועמדות. תהליך הבחירה נוהל על ידי משרד יועצת רה"ע לשוויון מגדרי, פיתוח וחדשנות, בראשה עומדת רחל אלון. ועדה מיוחדת שבחנה את ההמלצות הרבות, בחרה לבסוף בתשע נשים שעשייתן מהווה מגדלור של נתינה, קהילתיות ועוצמה.

 

אות האישה פתח תקווה

ואלו הן הנשים המובילות של פתח תקווה לשנת 2026:

  • אורטל אקסלרוד – מנהיגה פורצת דרך בזירה הביטחונית, הציבורית והחברתית. אורטל הייתה הקצינה הראשונה במערכת "כיפת ברזל" ושותפה להקמת הסוללות הראשונות. היא ממשיכה בשירות מילואים פעיל, ובעיר יזמה את רעיון הקמת המכינה הקדם־צבאית והובילה את קהילת היזמים הצעירים “הרשת”.

  • גנית לבסקי – הקימה ומנהלת בהתנדבות את "קהילת הצליאק בפתח תקווה". גנית יצרה בית, מקור ידע ותמיכה למאות משפחות בעיר, תוך קידום אירועים ללא גלוטן ופעילות ענפה מול העירייה ובתי העסק כדי לשנות את התודעה ולהנגיש מענה בטוח.

  • הלנה דבוש ויפית לוי – שתי נשים עוצמתיות שיזמו ומנהלות יחד את קהילת “לביאות נווה גן”. הלנה ויפית יצרו מרחב תמיכה ועשייה לאלפי נשים. בשגרה ובמיוחד בחירום, הן מובילות יוזמות קהילתיות, מסייעות למשפחות, חיילים ומפונים, ומוכיחות את כוחה העצום של קהילה נשית מלוכדת.

  • כוכבי וייס – לאחר אובדן בנה, חיים עמוס ז”ל, בחרה כוכבי להפוך את הכאב למקור של נתינה ותקווה. יחד עם בעלה הקימה את בית הכנסת “ניגוני חיים”, המהווה מרכז רוחני וחברתי לכ־150 משפחות, וממנו היא מובילה עשייה קהילתית של חסד ושייכות.

  • מור דקל – משפטנית, אשת חינוך ומומחית למדיניות ציבורית. מור מובילה מאבקים ארציים לקידום בטיחות הגיל הרך. עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, יזמה את “חמ”ל התינוקות”, פרויקט שזכה לתעודת הוקרה מנשיא המדינה, והיא ממשיכה לפעול לקידום מדיניות מיטיבה עבור משפחות.

  • מורן ליגטי משה – מנהיגה חינוכית וקהילתית המשמשת כיו”ר הנהגת ההורים בבית הספר "עין גנים". מורן בונה קהילה מחוברת ומאוחדת, מובילה יוזמות התנדבותיות וערכיות, ומחזקת את תחושת הערבות ההדדית בין התלמידים, המשפחות והצוות החינוכי.

  • נילי חן־אבידן – הפנים שמאחורי קהילת הפייסבוק “יוצאים לבלות בפתח תקווה”, המונה כ־20 אלף תושבים. נילי, המנהלת את הקהילה בהתנדבות, פועלת ללא הרף להנגשת חיי התרבות והפנאי בעיר, מקדמת פרויקטים עירוניים ומשמשת כשגרירה של גאווה מקומית ברשתות החברתיות.

  • סא"ל (במיל') ענת אברהם – קצינה בכירה במילואים ואם חד הורית המגלמת שליחות ומנהיגות שקטה. עם פרוץ המלחמה התגייסה ענת למערך הליווי והתמיכה במשפחות החטופים, תוך מסירות וזמינות 24/7, כל זאת כהמשך טבעי לעשייתה החברתית ארוכת השנים.

ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, מסר:

“תשע הנשים שיקבלו השנה את אות האישה המובילה הן דוגמה מעוררת השראה לעוצמה, יוזמה, מנהיגות ונתינה. כל אחת מהן בחרה לא רק לעשות למען עצמה, אלא להשפיע, להוביל ולפעול למען החברה והקהילה. אני גאה בנשים המופלאות הללו ובכל הנשים בפתח תקווה שפועלות, יוזמות, מובילות ומשנות את המציאות סביבן. העיר פתח תקווה תמשיך לקדם שוויון הזדמנויות, מנהיגות נשית ועשייה משמעותית בכל תחומי החיים.”

ראש העיר הוסיף תודות לרחל אלון, יועצת רה"ע לשוויון מגדרי, פיתוח וחדשנות, על הובלת המהלך, וכן לצוות הוועדה ולכל העושים במלאכה.

הערב החגיגי, שיופק על ידי אגף אירועים תרבות ופנאי, צפוי להיחתם במופע מרגש של הזמרות נורית גלרון ושירי מימון, שיחתום ערב שכולו הצדעה לכוח הנשי בעיר.

הזוכות לפי ה-א'-ב'

אורטל אקסלרוד
אורטל אקסלרוד
הלנה דבוש ויפית לוי
כוכבה וייס
כוכבה וייס
מור דקל
מור דקל
מורן ליגטי משה
מורן ליגטי משה
נילי חן אבידן
סא"ל (במיל') ענת אברהם
סא"ל (במיל') ענת אברהם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד ב-מהנעשה בעיר

אקי בן שחר

לאן מצביעה פ"ת? למה העיר נוטה לליכוד ומה עשוי לקרות בבחירות הקרובות‏ (סקר בפנים)

סקר הגולשים של פתח תקווה NEWS אינו מדגם מייצג, ולכן אין טעם לנסות לנבא באמצעותו את תוצאות הבחירות. אבל הוא כן מעלה שאלה מעניינת הרבה יותר לקראת הבחירות הקרובות: למה פתח תקווה נחשבת כבר שנים לעיר שבה לליכוד ולימין יש בסיס כוח משמעותי?‏

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading