חומוס אליהו פתח תקווה - מבט מבחוץ

צפו: חומוס אליהו פתח תקווה נפתח ב"דאן טאון" ומחכה לאלפי עובדים ב-ב.ס.ר סיטי

הרשת, שמונה יותר מ-70 סניפים, מיקמה את הסניף החדש שלה בצנטרום העסקי של פתח תקווה בלוקיישן אסטרטגי. מאות אלפי שקלים הושקעו בחומוסייה, שמנסה למתג את עצמה יותר כמסעדה. כרגע בתקופת הרצה, אבל מצפים בכליון עיניים לחודשים הבאים בהם המתחם יתאכלס במאות בעלי עסקים ובעלי עסקים ואורחיהם. בעלי הסניף: "מחכים להמונים שיבואו לטעום את החומוס שלנו".

מתחם האוכל והקניות "דאן טאון" בב.ס.ר סיטי מתמרק לקראת פתיחת כל החנויות והמסעדות. כשקפצנו לבקר, גילינו שאחת מהמנות הראשונות שיוצאות מהמתחם, היא "חומוס אליהו", רשת החומוסיות הגדולה (והבעלים אף אומרים – "בעולם"), שהיא למעשה המוסד הקולינארי הראשון שנפתח ב"דאן טאון", שאמור להכיל עוד מסעדות רבות, שצפויות להאכיל את העובדים הרעבים והמבקרים במתחם.

צפו בביקור ביום הפתיחה של חומוס אליהו פתח תקווה

80 מ"ר, 35 סועדים בו זמנית

גודלו של הסניף, בו הושקעו לדברי הזכיינים, אלעד שטרית ומתן פירו, מאות אלפי שקלים, הוא כ-80 מ"ר בפנים ועוד מקום בחוץ, שאמור להכיל כ-15 שולחנות. ב"חמוס אליהו" פתח תקווה מציינים שהמסעדה יכולה להכיל כ-35 סועדים בו זמנית. כלומר, אם תהיה תפוסה מלאה של המסעדה בכל יום (ולכך הם מצפים כשייבנו הבניינים) – זה אומר מאות סועדים ביום. 

ב"חומוס אליהו" כמובן בונים על ההזמנות באונליין (עוד מעט סוגרים עם תן ביס + וולט), לכל המפונקים שלא יהיה להם כוח לרדת מהמשרדים למטה, או כאלה שעובדים רחוק. להערכתם, כשהמסעדה תתבסס, חצי מההזמנות יהיו באונליין או טייקאווי. הם גם בונים על אוכלוסייה שתגיע לאכול חומוס שלא קשורה למתחם ב.ס.ר סיטי – כמו אלה מגולדן טאוורס שממול.

האטרקציה: הסלטים של חומוס אליהו

התחילו ביוקנעם והגיעו לפתח תקווה

כשביקרנו במקום, בדיוק סעדו שרוליק פינטו ואייל טל, מנהלי הרשת. הם סירבו להתראיין, אבל נראו שמחים ומאושרים לקראת ההשקה ואופטימיים מאוד לקראת ה"בוסט" שהולך להיות. הזמנה עסקית חומוס פול גרגרים ואפשר (בפה מלא), להגיד שהמנות בהחלט עמדו בסטנדרט ואף יותר והן חיפו על קצת קשיים בהזמנות ובמלצרות. (סולחים, חבלי לידה). בהקשר הזה, ציין שטרית כי למרות שהם בתקופת הרצה, "אנחנו קוראים לכל מי שרוצה לעבוד אצלנו – מלצרים, טבחים, מנהלי משמרות ועוד – להגיע להתרשמות".

למי שלא מכיר את ההסטוריה, נספר שהרשת נפתחה על ידי הבעלים "אליהו" (כך הוא ממותג באתר האינטרנט של הרשת) בשנת 2008 ביוקנעם, בדרך למסע אחר החומוס המושלם. החומוסייה הצליחה מאוד ולאחר עשור וחצי הפכה לרשת שמונה כ-70 סניפים בכל רחבי הארץ. ברשת מתגאים בחומרי הגלם המשובחים ובתוספת הטחינה הייחודית של אליהו, שמן זית ישראלי – מקומי  ותבלינים ארומטיים שנשמרו בסוד.

עוד מקור לגאווה, לפי מנהלי הרשת, הם הסלטים, שלא רואים בכל חומוסייה מבחינת המגוון העשיר. אגב, אותם סלטים, נמכרים במבצע של 3 סלטים ב-50- שקלים בימי שישי: חומוס, טחינה, סחוג ירוק, חציל בטחינה, סלט פלפלים חריפים, סלק וגזר. שעות הפתיחה בימי חול הם 10:00 עד 19:00 ובימי שישי מ-9:00 עד 16:00. בשבת – סגורים. 

מתן פירו - מבעלי הרשת
מתן פירו - מבעלי הרשת
אייל טל מימין ושרוליק פינטו משמאל - מנהלי הרשת
אייל טל מימין ושרוליק פינטו משמאל - מנהלי הרשת

עוד ב-אוכל ובילויים

כ-16,000 תושבים הגיעו לפסטיבל הקינוחים הראשון של פתח תקווה ביד לבנים (וידאו)

האירוע הסתיים אתמול בהצלחה עם הופעתה של הזמרת יסמין מועלם, מהכוכבות העולות של המוסיקה הישראלית. כבר בשעה 19:30 החלו הראשונים מהקהל להגיע ועמדו בתור הארוך שהשתרך כמעט עד רחוב ארלוזורוב. התור התקדם במהירות וכולם נכנסו לפני ההופעה של מועלם, שהחלה ב-21:30. הפסטיבל החל כבר שלשום עם הופעה של כוכבת הילדים ניבה קשת ולאחר מכן הזמר מוש בן ארי.

המשך קריאה »
מריונלה פתח תקווה

מריונלה (MARIONELLA) האיטלקית נפתחה אתמול בפתח תקווה בהשקעה של 6.5 מיליון ש"ח

עם שטח של 350 מ"ר (לא כולל החצר והדשא), שיכול להכיל כמעט 150 סועדים בו זמנית, בעלי המסעדה בהחלט נותנים כאן הצהרת כוונות ומעלים את רף התחרות של המסעדות האיטלקיות של פתח תקווה. המקום החדש, במתחם המסחרי של הסיבים 18, מחליף את הסניף האחרון ששרד מרשת ספגטים. יחד עם עיצוב יוקרתי ושף בעל שם – במריונלה בטוחים שיש להם קלף מנצח (וכשר). התפריט עם המחירים – בפנים

המשך קריאה »
קובי אשרת היכל התרבות פתח תקווה

צפו: אולם מלא צופים בהיכל התרבות פתח תקווה בערב יום הולדת 80 לקובי אשרת (וידאו)

כ-800 פתח תקוואים הגיעו לערב הוקרה, שהתקיים לכבודו של המלחין עם הרזומה הכי חזק בתולדות המוסיקה בישראל. אומנים רבים כיבדו את אושרת בשירים שהולחנו על ידו לאורך השנים, ביניהם: ריקי גל, בן ארצי, נתן דטנר, חלב ודבש עם לאה לופטין ועוד רבים וטובים. הערב אורגן על ידי אגף התרבות של עיריית פתח תקווה, בראשות אריה ימיני. אושרת: "אני מרגיש בן 40". צפו בראיונות מאחורי הקלעים.

המשך קריאה »
מיקי שמו קונדיטורייה שמו פתח תקווה

בקרוב: סניף חדש של "קונדיטוריית שמו" ייפתח בעופר הקניון הגדול פתח תקווה

בעוד כחודשיים תתווסף לחובבי הבצק והמאפים, עוד אופציה קולינארית – והפעם מבית הייצור של מיקי שמו, אחד מהשף-קונדיטורים המוכרים בישראל, שיפתח את הסניף ה-14 שלו במקום הכי מסחרי בעיר – הקניון הגדול. לדברי הרשת, בסניף החדש, שגודלו יהיה 30 מ"ר, יושקעו כ-700 אלף ש"ח עם עיצוב מוקפד של סטודיו MU. "מעכשיו גם בפתח תקווה יוכלו ליהנות ממגוון המוצרים שלנו", אומרים בשמו.

המשך קריאה »