פתח תקווה - חניון תחנת רכבת סגולה החדש

הודעה לנוסעים: הסתיימה בנייתו של חניון בן 300 מקומות בתחנת הרכבת סגולה

בשורה משמחת לקהל הנוסעים של תחנת הרכבת בסגולה. התחנה השלימה את הבנייה וההכשרה של חניון חדש בסמוך לתחנה, ובקרוב יהיו עוד 300 מקומות חנייה לרווחת הנוסעים. דבר זה אינו סוף פסוק, ובימים אלה עובדים על הרחבה של עוד 200 מקומות חנייה המתוכננים לתקופה הקרובה. מביקור במקום היום (18:00), עולה כי התפוסה של החניות נמוכה מהצפוי ודרכי גישה בעייתיים.

החניון ימשיך להיות ללא עלות, כמו שהיה בעבר ויכלול מקומות חנייה חדשים. כמו כן, חלק ממקומות חנייה אלה יהיו מונגשים ומיועדים לטובת נוסעים בעלי מוגבלויות. חוץ מהרחבת החניון, רכבת ישראל הוסיפה לתחנה מסוף תחבורה ציבורית מתקדם, המתוכנן להיפתח כבר בשבועות הקרובים. בנוסף, בוצעו עבודות שדרוג של הסדרי התנועה בסביבת התחנה והחניון החדש.

צפו בביקור בחניון תחנת הרכבת סגולה בפתח תקווה (15.6)

מהעירייה נמסר כי השדרוג התבקש, היות ובתחנה עוברים למעלה מ-100 אלף נוסעים בחודש. בעירייה תולים תקוות בכך כי תושבי פתח תקווה יוותרו על יציאה מהעיר עם הרכב הפרטי ויעדיפו להשאירו בחנייה החדשה ולקחת רכבת – ובכך להקל על עומסי התנועה בכניסות וביציאות של העיר. 

הרחבת החניון היא חלק מרצף השינויים והחידושים, אשר בוצעו בתחנה בתקופה האחרונה. בין היתר, נבנה אולם נוסעים חדש מקורה וממוזג, בוצע ריצוף לתחנה, הותקנו שירותים חדשים, מערכות התאורה, מיזוג ועוד.

מביקור שכתבנו ביצע במקום, עולה כי החנייה הייתה ריקה (בשעה 18:00 לערך, שעה שהיינו מצפים לתפוסה יותר מלאה של חונים החוזרים מהעבודה), זאת למרות שיש אליה דרך גישה. יכול להיות שתושבי פתח תקווה עדיין מעדיפים את המכונית הפרטית, או מעדיפים לעבוד מהבית? כנראה ששתי התשובות נכונות. בנוסף, ניכר כי עוד לא מעט עבודה על דרכי הגישה מהחנייה לתחנה

“אחרי תהליך ארוך, אני שמח מאוד שפרויקט הקמת החניון המוסדר נמצא לקראת שלבי סיום מתקדמים”, מסר ראש העיר, רמי גרינברג. “אני מודה לרכבת ישראל ולכלל הגורמים בעירייה, שלקחו חלק בקידום הפרויקט החשוב הזה. העירייה תמשיך לפעול בכל האמצעים והדרכים העומדים לרשותה כדי שהתחבורה הציבורית בעיר תהיה נוחה ויעילה לכלל התושבים והמשתמשים.”

צפו בגלריית תמונות מהביקור במקום (15.6) - לחצו להגדלה

תחנת רכבת סגולה על המפה

עוד ב-רכב ותחבורה

הרכבת הקלה סמוך לב.ס.ר סיטי פתח תקווה

בשורה לעובדים בתל אביב ורמת גן: מחמישי הרכבת הקלה בפ”ת תפעל באופן מלא

תושבי פתח תקווה והסביבה, שרגילים להגיע לעבודה עם הרכבת הקלה – יכולים לחייך: הקו האדום של הרכבת הקלה חוזר לפעול לכל אורכו. בהתאם להנחיית שרת התחבורה, ובתיאום מלא עם פיקוד העורף. משרד התחבורה, נת”ע וחברת תבל הודיעו על מתווה ייחודי: מיד אחרי החג, הרכבת הקלה תחזור לפעול לכל אורכה. התחנות התת-קרקעיות יהיו פתוחות 24/7 לטובת חירום, וישמשו במהלך הלילה כמתחמי לינה.

המשך קריאה »
הרכבת הקלה עוקפת את הפקקים בציר ז'בוטינסקי - חבל שהיא עדיין ריקה מנוסעים

משבוע הבא הרכבת הקלה בפתח תקווה תחזור לפעול בצורה חלקית מאוד

משרד התחבורה, בתיאום עם פיקוד העורף, החליט לאחר שלושה שבועות של מלחמה להחזיר ביום שני (23.3) את הרכבת הקלה בעיר לפעול רק בחלקים העיליים שלה, בין התחנה המרכזית הישנה לתחנת שנקר. התחנות התת-קרקעיות ימשיכו לשמש כמחסות ציבוריים נגישים לציבור הרחב. במקביל, נמשכת עבודת מטה מקצועית וסדורה לבחינת פתרונות שיאפשרו בהמשך הפעלה גם במקטעים התת-קרקעיים.

המשך קריאה »
תאונות דרכים בפתח תקווה

על הבוקר: שתי תאונות דרכים בברון הירש ובגיסין פתח תקווה. פצועים קשה וקל

שתי תאונות דרכים התרחשו בשעות האחרונות היום (17.3) ברחבי העיר. באירוע הקשה מבין השניים, גבר כבן 60 פונה לבית החולים עם פגיעת ראש לאחר שנפגע מאוטובוס ברחוב הברון הירש במרכז העיר ליד השוק. מאוחר יותר, התרחשה תאונה בין שני כלי רכב אירעה ברחוב גיסין, סמוך לצומת “חצי חינם”, פינת רחוב ראשון לציון – שם אישה כבת 25 נפצעה קל ופונתה גם היא לבילינסון.

המשך קריאה »

שוב זה קורה: תאונת דרכים בזמן האזעקה. פצוע קשה הובהל לבילינסון פ”ת

תאונת דרכים התרחשה היום (ראשון) בכביש 5, בסמוך למחלף ברקן, מספר קילומטרים מפתח תקווה, במהלך האזעקה שנשמעה באזור. התאונה, בה היו מעורבים משאית ורכב פרטי, הובילה לפציעתו הקשה של גבר כבן 40. כזכור, בסוף השבוע האחרון קרה מקרה דומה, שהסתיים בפציעתה הקשה של בת 40, שנפגעה מרכב בזמן אזעקה – הפעם במנהרה בכביש 6.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading