יניב גרטי (משמאל) עם ילדי פתח תקווה בביתא ספר

“הכיפה הגאודזית”: שיתוף פעולה ייחודי בין אינטל פתח תקווה לעירייה ב”ביתא ספר”

מנכ”ל אינטל ישראל, יניב גרטי (בתמונה: משמאל), הגיע למרכז החדשנות החינוכי ברח’ שפירא לחנוך פרויקט קהילתי של ענקית הטכנולוגיה. מדובר בסביבה פיזית-טכנולוגית, בדמות כיפה, שבה מעצבים בני הנוער חוויות בהקשרים קהילתיים-חברתיים מגוונים. מטרת הפרויקט: לחזק חוסן קהילתי, להגביר מוטיבציה פנימית ללמידה ולייצר תחושת מסוגלות, לפיה כל תלמיד יכול להצליח.

בשיתוף פעולה יוצא דופן בין מתנדבי אינטל, שמרכז הפיתוח הענק שלה יושב בפתח תקווה, לצוות החדשנות של העירייה ו”ביתא ספר” – המרחב לחדשות חינוכית ברח’ שיפרא, הוקמה כיפה גאודזית (כיפה המורכבת ממוטות משולשים), בה אמורה להתרחש התנסות בלמידה חדשנית וסוחפת המערבת את כל החושים, בה התלמידים פעילים, מתכננים, חוקרים, בונים, לומדים ומלמדים.

המטרה של שיתוף פעולה זה, היא לגרום לשינוי בתהליך הלמידה והיא כוללת מחשב עם יכולות עיבוד גראפי מקצועיות המבוסס על שבב אינטל, מערכת הקרנה אינטראקטיבית וממשקים נוספים כגון בקר (שלט משחקים), מצלמת “ריל-סנס” חיישני מגע ועוד. המערכת הטכנולוגית תאפשר למשתמשים ליצור ולשלב תוכן ממקורות מגוונים – צילום, איור, וידאו, אנימציה, צילום 360 וסאונד. המשתתפים למעשה, יוכלו לשלוט באופן ההקרנה של התוכן על גבי הכיפה בזמן אמיתי.

הפרויקט הקהילתי הוא חלק ממודל המעורבות של אינטל בשם “מחדשים ביחד חוסן”, שמטרתו להוות אבן שואבת לתהליכי חדשנות פורצי דרך הנוגעים לאיכות החיים בפתח תקווה. הוא כולל שיתוף פעולה ייחודי בין המתנדבים הטכנולוגים של אינטל, צוות החדשנות של של העירייה ומרחב ביתא ספר, השלוחה של הבית לחדשנות בעיר, ואחת ממטרותיו היא לקדם תושבות פעילה בקרב מגוון גילים.

יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל, עם בני נוער בכיפה הגאודזית במתחם החדשות החינוכית "ביתא ספר"
יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל, עם בני נוער בכיפה הגאודזית במתחם החדשות החינוכית "ביתא ספר". (צילומים: יונה קפלן)

הפרויקט מספק דוגמה מצוינת לחשיבות של פתיחת מרחבי חשיבה משותפים לתושבים, אנשי ונשות הייטק ותעשייה, תלמידות ותלמידים וכדומה. “חזונה של אינטל הוא ליצור טכנולוגיה שמשנה את העולם ומסייעת לאנושות. אנו מאמינים כי כדי אחת הדרכים להשגת החזון היא יצירת פעילות ענפה למען וביחד עם הקהילה העושה שימוש בטכנולוגיה ככלי המאפשר לנו לגעת בחייהם של אנשים וליצור עבורם חוויות חדשניות”, אמר מנכ”ל אינטל ישראל, יניב גרטי, שביקר במקום. 

עוד ציין גרטי כי מבקש למסור תודה רבה לראש העיר רמי גרינברג ולצוות עיריית פתח תקווה על שיתוף הפעולה ארוך השנים, שמצדו הוסיף כי “פתח תקווה גאה להיות שותפה בתוכנית הכיפה הגאודזית הטכנולוגית. אנו מקדמים למידה חדשנית וחקר בכל מוסדות החינוך בעיר ושמחים על שיתוף הפעולה החשוב עם אינטל, המאפשר לתלמידים ולתלמידות לרכוש כישורים טכנולוגיים ודיגיטליים במסגרת הבית לחדשנות”.

לדברי רחל אלון, יועצת ראש העיר לשוויון מגדרי: “שיתוף הפעולה הארוך סביב פיתוחים וחדשנות יצר אצל כולנו הרחבה של תחושת המסוגלות והתיישב בבסיס תפיסת העולם שיצרנו- EduPassion, דרכה אנו למדים שמעבר לעיוורון ישנו שדה רחב של אפשרות.” לדברי התלמיד אדם, אחד ממשתפי הפרויקט: “לקחת חלק בפרויקט זה בעצם לעשות משהו שמעשיר את העולם שלנו בכלים, ידע וחברים ולהתעסק בנושאים מסקרנים מאוד.”

הפרויקט הקהילתי בפתח תקווה נבחר כפיילוט גלובלי של אינטל העולמית במסגרת החסות שנותן הארגון העולמי למשחקים האולימפיים, לרבות משחקי החורף והמשחקים הפראלימפיים. אינטל מאמינה כי פרויקטים קהילתיים מעבירים לקהילה את הערכים של התנועה האולימפית ומחזקים יכולות כגון שבירת שיאי היכולת האנושית, חוסן, גיוון, הכלה, הוגנות ושוויון בהזדמנויות.

עוד ב-טכנולוגיה

אינטואיט INTUIT

מכה להייטק המקומי: ענקית התוכנה Intuit מפטרת עובדים ממרכז הפיתוח בפ”ת

מגמת הצמצומים בהייטק מגיעה שוב אלינו לעיר: חברת אינטואיט (Intuit) הודיעה על פיטורים של כ-3,000 עובדים ברחבי העולם, המהווים כ-17% מכוח האדם שלה. הקיצוץ המסיבי יורגש גם במרכז הפיתוח הישראלי של החברה הממוקם ברחוב הפסגות בקרית אריה בעיר, בו מועסקים למעלה מ-500 עובדים. המנכ”ל: “המהלך נועד לחדד את המיקוד שלנו בבינה המלאכותית”.

המשך קריאה »
הצצה למתחם אירועים מיינדספייס

הצצה למתחם האירועים החדש של מיינדספייס ב-HOPETOWN בפ”ת (וידאו)

רשת חללי העבודה הבינלאומית “מיינדספייס” מתרחבת בעיר: החודש (מאי) תפתח החברה מתחם חדש לאירועים וכנסים בפארק HOPE TOWN בפתח תקווה. פתיחת המתחם מתבצעת כחלק מהפעלת הסניף המשותף של הרשת עם חברת “רוגובין” וחברת “ש.י.ר שלמה נדל”ן”, אשר נחנך בתחילת השנה בהשקעה כוללת של כ־15 מיליון שקלים.

המשך קריאה »
אינטל פתח תקווה

מהכיתה להייטק: עשרות מורים הגיעו לקמפוס אינטל בפתח תקווה כדי ללמוד איך בונים את דור העתיד

במסגרת שבוע המצוינות הישראלית, אירחה ענקית הטכנולוגיה הפתח תקוואית בקמפוס בקרית אריה כ-50 נשות ואנשי חינוך מכל הארץ לסדנאות מעשיות של הרכבת מחשבים, פיתוח קוד ובינה מלאכותית. המטרה: להעביר את הידע והכלים לאלפי תלמידים

המשך קריאה »
משרדי קבוצת אמן פתח תקווה

קבוצת Aman (אמן) תקיים בפתח תקווה האקתון בינה מלאכותית: ‘AI For Life’

הקבוצה, יחד עם חברת הבת, איטרניטי, תארח במשרדיה ברחוב שמשון בעיר, כ-50 סטודנטים מצטיינים למדעי המחשב מאוניברסיטת אריאל, שיציגו בתחרות פתרונות חדשניים לאתגרים קליניים וניהוליים, שהגיעו מבית החולים קפלן, מקבוצת כללית. ההאקתון, שיתקיים ב-5 וב-6 במאי, יתמקד בפיתוח כלי בינה מלאכותית (AI) לשיפור איכות הטיפול, בטיחות המטופל ויעילות עבודת הצוותים הרפואיים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]