אמיר הלר מקבוצת אלמוג על רקע תכנית פינוי בינוי בשכונת אחדות

פינוי-בינוי בשכונת אחדות מעלה הילוך: אושרה תכנית קבוצת אלמוג ל-227 יחידות דיור

מהקבוצה נמסר כי הוועדה המחוזית אישרה למתן תוקף את התכנית לפינוי מבנים ישנים והקמת חדשים  במפגש הרחובות יוספסברג, מיכל כץ ויצחק בן-צבי במזרח העיר. במסגרת התוכנית, יהרסו שלושה בניינים ישנים הכוללים 56 יח"ד ובמקומם ייבנו שני מגדלים בני 24 קומות. אמיר הלר, המשנה למנכ"ל: "אישור התכנית הוא צעד שיבטיח לתושבים ביטחון אישי וסביבת חיים מתקדמת ומודרנית" 

קבוצת אלמוג מדווחת על אישור תוכנית פינוי בינוי משמעותית בשכונת אחדות שבפתח תקווה: הוועדה המחוזית מרכז, בראשותו של מיכה גדרון, החליטה לתת תוקף לתוכנית ובכך סללה את הדרך להמשך קידומו המהיר של הפרויקט, שיהיה אחד מהבולטים בהתחדשות העירונית, שתעבור בשנים הקרובות על מזרח העיר פתח תקווה.

התכנית של יוספסברג-מיכל כץ-יצחק בן צבי בשכונת אחדות
התכנית של יוספסברג-מיכל כץ-יצחק בן צבי בשכונת אחדות

במקום 3 מבנים קטנים, 2 מגדלי מגורים ענקיים

במסגרת הפרויקט, יהרסו שלושה בניינים הכוללים 56 דירות במפגש הרחובות יוספסברג, מיכל כץ ובן-צבי, ובמקומם יוקמו שני מגדלי מגורים המתנשאים לגובה של 24 קומות שיכללו 227 יח"ד. עוד יוקם במסגרת הפרויקט שטח מסחרי בהיקף של כ-400 מ"ר בקומת הקרקע, ויוקצו משטח התוכנית שני מגרשים בשטח כולל של כדונם  לטובת בניית מבני ציבור.

לדברי המשנה למנכ"ל קבוצת אלמוג, אמיר הלר, אישור התכנית הוא נדבך נוסף בקידום ההתחדשות העירונית שעיריית פתח תקווה עושה במזרח העיר. "אני מברך את הדיירים שלנו שעבורם אישור התכנית הינו צעד גדול ומשמעותי לקראת דירתם החדשה, שתהא גדולה בטוחה ואיכותית וזהו צעד שיבטיח להם ביטחון אישי וסביבת חיים מתקדמת ומודרנית", מסר. "אנו מברכים על החלטת הוועדה המחוזית, לאשר תכנית פינוי בינוי חשובה זו".

הכיכר והשטח המסחרי שצפוי לקום בפרויקט בקרקע של אחד מהבניינים

לא רק מגורים, גם מרכז מסחרי וגן ילדים

אדריכל הפרויקט הוא דורון גולדווסר והיא קודמה בתיאום עם עיריית פתח תקווה ומנהלת כרמים של העירייה. הפרויקט יכלול בנוסף שטח ציבורי פתוח, חזית מסחרית הפונה לרחוב, כיכר גדולה וירוקה ושביל מעבר בין הרחובות. קבוצת אלמוג מדווחת כי מיד עם פרסום התכנית ברשומות, החברה תפעל להוצאת היתרי בניה בהקדם האפשרי.

"אנחנו מלווים את תכנית "יוספסברג-מיכל כץ-יצחק בן צבי" כבר תשע שנים", מספר האדריכל גולדווסר, שמשרדו נמצא סמוך לשטח הפרויקט, כך שהוא מכיר טוב את השטח ולא רק בגלל שמדובר במשרד ותיק הפועל משנת 1965 בעיר. "במשך השנים בוצעו בה מספר שינויים ומאז שרמי גרינברג נכנס לעירייה, היא קיבלה תנופה".

"מה שמייחד אותה זה שילוב של השטחים הציבוריים והמסחריים שלה יחד עם מבני המגורים. מדובר בסוג של מרכז מסחרי שכונתי עם מקומות ישיבה ובתי קפה". גולדווסר מוסיף כי תמהיל הדירות בפרויקט יהיה מגוון מאוד – מדירות קטנות עד דירות גדולות. ובנוסף, העירייה תפקיע חלק משטח הפרויקט לטובת שירותיים ציבוריים כמו גן ילדים, מעון יום ובית כנסת.

אמיר הלר, משנה למנכ"ל קבוצת אלמוג. צילום: איציק שוקל

"לפרויקט יש חשיבות לאומית"

שכונת אחדות נחשבת לאחת מהשכונות הותיקות של פתח תקווה ונמצאת בסמיכות לשכונות שעריה וכפר גנים ב', השכונה ממוקמת בחלקה הדרום מערבי של העיר, בקרבה לכביש 471 המחבר אותה לעורקי תחבורה ראשיים נוספים ביניהם כביש 4 וכביש 6. תוכנית יוספסברג היא חלק מתכנית עירונית כוללת, שגם אמורה לתת מענה בנושאי תחבורה, שטחי ציבור ומוסדות ציבור. על פי "תכנית אחדות", חלק מהמבנים בשכונה מיועדים לפינוי-בינוי וחלקם מיועדים להתחדשות במסגרת תמ"א 38.

הוועדה ציינה בהחלטתה כי ל"התחדשות העירונית חשיבות לאומית בעיבוי המרקם העירוני, חיזוק העיר הן בהיבט של מתן פתרונות דיור איכותי לתושבים ובמקביל חיזוק התשתיות העירוניות כגון: תחבורה ציבורית יעילה ומתן מענה למבני ציבור נוספים. מנגד מאפשרת ההתחדשות במרקם הקיים, שמירה על השטחים הפתוחים העוטפים את העיר ומספקים אפשרויות לבילוי ופנאי לתושבים".

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

ממשיכה מגמה ירוקה בקריית אריה פ"ת: "אינטרגרין" זכו שוב בתו תקן איכות הסביבה יוקרתי

שנה בלבד לאחר שבית 'אינטרגרין 1' זכה בהסמכה היוקרתית, גם המבנה השלישי במתחם העסקים בפתח תקווה מצטרף להישג. הנתונים חושפים: ביצועים גבוהים משמעותית מהממוצע המקומי באיכות האוויר וחיסכון באנרגיה – שמקרבים את העיר לסטנדרט של מגדלי היוקרה בתל אביב.

המשך קריאה »
הריסה קטה גרופ אבו רביע 2-4

הריסה מס' 28 של קטה גרופ בפתח תקווה: שני בניינים ותיקים נהרסו בעין גנים (וידאו)

היסטוריה בשכונת עין גנים: מבנים מסוכנים וישנים משנות ה-70 הכוללים כ-20 דירות פינו את מקומם לטובת שני מגדלים מודרניים בני 10 קומות עם 74 דירות. איכלוס הפרויקט צפוי בשנת 2030. עוז קטה: "מרגש במיוחד, גדלנו פה וראינו את המבנים האלה בדרך לבית הספר".

המשך קריאה »
התחדשות עירונית עזרא ונחמיה 1-5 פתח תקווה עמישב - הווה מול עתיד

כרמים: פרויקט פינוי-בינוי עזרא ונחמיה 1-5 בעמישב פתח תקווה יהרס בתחילת 2027

צעד משמעותי לפרויקט ההתחדשות העירונית במזרח העיר: חברת "אלמוגים", שרכשה את הפרויקט מחברת "בינו נדל"ן", התבשרה על קבלת היתר הריסה, חפירה ודיפון למתחם. 48 דירות ישנות יפנו את מקומן ל-3 מגדלים מודרניים עם 175 יחידות דיור. היעד לתחילת העבודות בשטח: בעוד כחצי שנה

המשך קריאה »
צחי רזאל אביעד ממן עינב עצמון

עצמון ל"בזמן הנכון": "ניצור פארק ענק בין פסגת אלון (יוספטל) לשכונת צמרת" (וידאו)

אדריכלית עינב עצמון, ראש מינהלת 'כרמים' להתחדשות עירונית, התארחה בפודקאסט הפיננסים והנדל"ן המקומי וחשפה תוכניות עתידיות לעיר. לצד ההבטחה לפארק רחב ידיים, התייחסה עצמון בכנות לעיכובים במיזמי פינוי-בינוי, ופירטה על פתרונות הביניים שמציעה העירייה לתושבים, בהם הפיילוט בשכונת יוספטל – ששינתה את שמה ל"פסגת אלון".

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading