פסולת אלקטרונית בפתח תקווה

זורקים את הטלוויזיה לפח? העירייה משתפת פעולה עם מ.א.י לפינוי פסולת אלקטרונית

התופעה של מקררים, מסכים, מחשבים, תנורים, מכונות כביסה ושלל מוצרי חשמל, שמחליפים אותם בדגם משופר יותר, ניצבים על המדרכות ומחכים לאיסוף האשפה, מוכרת בכל שכונות פתח תקווה. לפעמים הם מונחים שם זמן רב, עד שבאים לאסוף אותם. מעבר לזיהום, מדובר גם במפגע בטיחותי. היום התבשרנו על כך שהעירייה תשתף פעולה עם תאגיד מחזור האלקטרוני מ.א.י על מנת לשפר את המצב. 

 
תחום מיחזור האשפה בישראל נמצא בהתקדמות בשנים האחרונות: יש יותר מודעות בנושא, יש פחים המיועדים למחזור בכל חדר אשפה ואפילו מכולות פיקדון בקבוקים במרכזי הקניות. למרות זאת, עדיין מיחזור הפסולת האלקטרונית, הוא אחד האתגרים המשמעותיים ביותר העומדים לנגד עינייה של שמירה על סביבה ירוקה במדינה. במיוחד בהקשר של הפרדת הפסולת והשמירה על איכות הסביבה.

פתח תקווה News

בשנים האחרונות, עיריית פתח תקווה מקדמת באופן נרחב את המיחזור והפרדת הפסולת, ובתקופה האחרונה החלה גם לקדם את מיחזור והפסלות האלקטרונית. העירייה חתמה על הסכם עם תאגיד מיחזור אלקטרוניקה מ.א.י – העוסק באיסוף פסולת אלקטרונית וטיפול בה לאחר מכן. בהסכם החברה תהיה אחראית על איסוף פסולת אלקטרונית שנאספה בעיר. 

בשנת 2014, חוק הפסולת האלקטרונית בישראל נכנס לתוקפו. מטרת החוק הייתה לקבוע הסדרים בעניין טיפול סביבתי בציוד חשמלי אלקטרוני, כמו מצברים וסוללות. החוק נותן אפשרות לציבור להפריד את הפסולת ולהשליך לתשתית המתאימה. עד היום, 60% מהרשויות בישראל התקשרו עם תאגיד מחזור לצורך מימון הסדרי הפרדה לפסולת האלקטרונית.

פסולת חשמלית ופסולת אלקטרונית, מורכבות בדרך כלל מנורות וסוללות הכוללת מתכות כבדות, פלסטיק, גזים, שמנים ועוד. חומרים הנחשבים למזהים ביותר במידה ויגיעו לטיפול לא סביבתי, או לשרפה בשטחים פתוחים. המתכות הכבדות והשמנים הנפלטים מהם יכולים לזלוג לקרקע ולמקורות מים ולזהמם, ובעת שריפה של הפסולת על כל מרכיביה נוצר זיהום אוויר חמור. על כן פסולת זו מחייבת טיפול מיוחד.


מראש העיר רמי גרינברג נמסר "פסולת אלקטרונית היא רק 2% מהפסולת הביתית שלנו, אך מהווה 70% מגורם הזיהום של המים, האוויר והיבשה". הוא מוסיף כי "הטיפול בפסולת אלקטרונית מחייב טיפול אחר מיחזור פסולת רגילה ומתכלה ולכן יצרנו קשר עם תאגיד מ.א. י המתמחה בנושא ומספקת מענה הולם. במקרים מסוימים נאספת הפסולת מהבית ובמקרים אחרים היא נאספת ממתחמי האיסוף. פסולת אלקטרונית היא כאמור גורם מזהם משמעותי וכולי תקווה כי כעת נמצא הפתרון לטיפול במפגע משמעותי זה".

מיקומי האיסוף למוצרי אלקטרוניקה קטנים ובינוניים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד ב-מהנעשה בעיר

מיכל רוזין פתח תקווה

מיכל רוזין בכיכר גורן פתח תקווה: "גולן הציל אנשים בנובה בזמן שקרעי ברח מהדרום"

חברת הכנסת לשעבר, תושבת נווה עוז, שוריינה במקום ה-8 ברשימת הדמוקרטים. בראיון לפתח תקווה ניוז היא אומרת שהיא שומעת ממצביעי נתניהו לשעבר שהם לא יגיעו לקלפי. לעצרת תומכי המפלגה בעיר הגיעו רק כמה עשרות תושבים

המשך קריאה »

סוגרים לכם פינה לחג: 10 אופציות לבילוי בפתח תקווה בחול המועד סוכות

מתחם אקסטרים ענק בפארק הגדול, מתחם יצירה חינמי בעופר הקניון הגדול, הפנינג בקניון ספיר, פסטיבל סוכות בעמי ב.ס.ר סיטי ועשרות הצגות וסדנאות במרכזים הקהילתיים של מקפ"ת. ריכזנו 10 אופציות לבילוי בפתח תקווה בחול המועד – בלי לצאת מהעיר.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading