KFC פתח תקווה - תורים לא נגמרים

צפו: KFC פתח תקווה 20 יום מהפתיחה – עומסים בתורים, אבל ברשת מרגיעים

כשביקרנו באירוע הפתיחה ב-20.7, זה היה קצה הקרחון. בשבת הראשונה מכוניות חנו בדאבל פארקינג ועל המדרכה, כשמאות לקוחות צבאו את המקום. גם בביקור שביצענו בשישי האחרון בצהרים, היה קשה לראות את הרצפה. היו לקוחות שחיכו עם בטן מקרקרת להזמנה יותר מרבע שעה. מ-KFC נמסר: "מבקשים להתאזר בסבלנות ובאורך רוח בהגעה לסניף בפתח תקווה".

המקום הקולינרי הכי לוהט בפתח תקווה, סוגר מחר שלושה שבועות מההשקה של הסניף ביכין סנטר וההייפ ההתחלתי סביבו עדיין לא נגמר. למערכת פתח תקווה NEWS הגיעו עשרות פניות של תושבים, שהתעניינו בעיקר בלחץ שבמקום, חיפשו טלפון להזמנות (עוד אין) ושאלו אם האוכל כשר (הוא לא). במקביל, הסניף קיבל ביקורת אוכל רעה באתר TIMEOT, שלא הזיזה ללקוחות, שממשיכים להגיע בהמוניהם.

צפו בביקור (יום שישי, 5.8)

"רושם ראשוני לא טוב"

כשאנחנו אומרים בהמוניהם, אנחנו מתכוונים לפיקים בהם מגיעים 1500 לקוחות ביום ו-100 בשעה. כשאנחנו הגענו (יום שישי האחרון בצהרים), צבאו את המקום כ-70 איש בו זמנית. חלקם כבר בלסו את הבאקטים עם העופות הקרנצ'יים, אבל רובם פשוט המתינו להזמנות, בסוג של חוסר ידיעה כי (במקרה, או שלא), גם מסך ההזמנות לא עמד בעומס ופשוט לא עבד.

המקום שקק בעיקר בני נוער ומשפחות וקשה שלא היה להבחין, שאותות העומס ניכרים על פניהם של העובדים הרבים, שאיישו את המשמרת ולא הפסיקו לטפל בהזמנות. "נסענו לפ"ת כדי לאכול KFC ומצאנו רק חפיפניקיות ישראלית בדלי", זאת הייתה הכותרת במגזין התל אביבי TIMEOUT, במאמר ביקורת, שהתפרסם שבוע מהפתיחה ולא נתן יותר מדי הנחות לסניף החדש. 

קשה לומר שראינו "חפיפניקיות", אבל בהחלט עומסים, שלא רגילים אליהם במקומות האוכל של פתח תקווה. גילינו לקוחות עצבניים, אבל גם סלחניים. "הרושם הראשוני לא טוב", אמר לנו לקוח, שהמתין לארוחה שלו. "תורים גדולים, חסרים מוצרים במחשב דרכו מבצעים את ההזמנה וגם אין מסך שמציג פה מה קורה, אבל נטעם ונאכל – זה המבחן האמיתי".

מסך ההזמנות הגדול (משמאל) היה חושך - KFC פתח תקווה
מסך ההזמנות הגדול (משמאל) היה חושך - KFC פתח תקווה

וכמובן - מחפשים עובדים

העובדה שהסניף פתוח רק בשבת, מוסיפה הרבה לבאזז של המקום, בעיר שרוב המסעדות והמזללות בה סגורים ביום המנוחה. ברשת שבים ומגישים כי האוכל אינו כשר ("מכינים עם את אותו מתכון מקורי מחו"ל") ושבינתיים אין טלפון להזמנות ולא עושים משלוחים, כל עוד המקום עדיין נמצא בהרצה.

מהביקור במקום עולה כי אחת מהסיבות לעומס הוא שהעובדים (שכולם כמובן, חדשים), עדיין לא מספיק מיומנים ומהירים בהכנת והוצאת המנות, למרות שהם עובדים קשה ועושים ככל יכולתם. ברשת לא מתרגשים יותר מדי מהביקורות השליליות שהמקום קיבל ב-Google My Business (ראו למטה).

אחד מהעובדים (לפני צבא), הודה כי הוא כבר עבד במזללות, אבל מעולם לא עמד בעומס כזה. יחד עם זאת ציין כי התנאים והשכר (30 ש"ח לשעה), גבוהים משמעותית מאלה שמקבלים במקומות אחרים כמו "מקדונלדס" הוא "דומינוס פיצה". 

ברשת מספרים כי הם כל הזמן מחפשים עובדים מיומנים (מגיל 16) ומבקשים ממחפשי עבודה ליצור איתם קשר ולהגיש מועמדות. גם KFC, כמו עסקי אוכל אחרים, סובלים ממצוקה של כוח אדם, שנגרמת גם מתופעת "פוסט קורונה" ומהעובדה שרבים מעדיפים לעבוד ב"וולט" במקום למלצר ולהרוויח יותר. 

  "כפי שקורה בכל פתיחת מסעדת KFC חדשה", נמסר מהרשת. "גם בסניף ביכין סנטר פתח תקווה, אנו עדים לביקוש רב והתעניינות רבה סביב הסניף החדש והתפריט הכולל את המתכון והטעם המקוריים של KFC. אנו מבקשים מכל קהל לקוחותינו מפתח תקווה וגוש דן להתאזר בסבלנות ובאורך רוח בהגעה לסניף".

KFC פתח תקווה - מזמינים ומחכים

ביקורות מ-Google My Business (לינק לביקורת על השם)

עידו גולן:
טעים, נקי, אין חוסר במנות, שירות מהיר, סניף גדול, מקום נגיש.

רם משען:
איום ונורא, יכול להיות שרק בסניף הזה או בפוקס נפלתי על יום רע שלהם .
נתחיל בהזמנה
לוח ההזמנות אחד לא עבד,
שמזמינים הרבה מאוד שאלות.
מוציאים את המיץ עד שמגיעים לתשלום הסופי. משלמים שני שקלים על רטבים, אני הוספתי רוטב ברביקיו ורוטב שום, שניהם פשוט לא טעימים. קטשופ ומיונז מגיעים ללא תשלום נוסף.
לעיקר: העוף היה מלוח בצורה נוראית לא רק שלי. רוב העוף לא היה קרנצ'י . המנהל הוסיף לי פצוי על העוף המלוח עוד עוף מלוח. בקיצור הסניף בפתח תקווה נמחק אצלי .

נמרוד זיגלמן:
בלאגן. מקום שפשוט כולו בלאגן אחד גדול. ממתינים 10 לעמדות ההזמנה שלא כולן עובדות ולא עובדות טוב. משלמים בסוף יותר ממה שצריך. 20 דקות המתנה להזמנה. ארוחה מגיעה קרה, לא כמו שהזמנו, מגש מגיע ללא רטבים, ללא מלח וללא מפיות. הצוות אדיב. לא מגיע להם , אבל המקום באמת על הפנים כעת.

KFC פתח תקווה - על המפה

עוד ב-אוכל ובילויים

כ-16,000 תושבים הגיעו לפסטיבל הקינוחים הראשון של פתח תקווה ביד לבנים (וידאו)

האירוע הסתיים אתמול בהצלחה עם הופעתה של הזמרת יסמין מועלם, מהכוכבות העולות של המוסיקה הישראלית. כבר בשעה 19:30 החלו הראשונים מהקהל להגיע ועמדו בתור הארוך שהשתרך כמעט עד רחוב ארלוזורוב. התור התקדם במהירות וכולם נכנסו לפני ההופעה של מועלם, שהחלה ב-21:30. הפסטיבל החל כבר שלשום עם הופעה של כוכבת הילדים ניבה קשת ולאחר מכן הזמר מוש בן ארי.

המשך קריאה »
מריונלה פתח תקווה

מריונלה (MARIONELLA) האיטלקית נפתחה אתמול בפתח תקווה בהשקעה של 6.5 מיליון ש"ח

עם שטח של 350 מ"ר (לא כולל החצר והדשא), שיכול להכיל כמעט 150 סועדים בו זמנית, בעלי המסעדה בהחלט נותנים כאן הצהרת כוונות ומעלים את רף התחרות של המסעדות האיטלקיות של פתח תקווה. המקום החדש, במתחם המסחרי של הסיבים 18, מחליף את הסניף האחרון ששרד מרשת ספגטים. יחד עם עיצוב יוקרתי ושף בעל שם – במריונלה בטוחים שיש להם קלף מנצח (וכשר). התפריט עם המחירים – בפנים

המשך קריאה »
קובי אשרת היכל התרבות פתח תקווה

צפו: אולם מלא צופים בהיכל התרבות פתח תקווה בערב יום הולדת 80 לקובי אשרת (וידאו)

כ-800 פתח תקוואים הגיעו לערב הוקרה, שהתקיים לכבודו של המלחין עם הרזומה הכי חזק בתולדות המוסיקה בישראל. אומנים רבים כיבדו את אושרת בשירים שהולחנו על ידו לאורך השנים, ביניהם: ריקי גל, בן ארצי, נתן דטנר, חלב ודבש עם לאה לופטין ועוד רבים וטובים. הערב אורגן על ידי אגף התרבות של עיריית פתח תקווה, בראשות אריה ימיני. אושרת: "אני מרגיש בן 40". צפו בראיונות מאחורי הקלעים.

המשך קריאה »
מיקי שמו קונדיטורייה שמו פתח תקווה

בקרוב: סניף חדש של "קונדיטוריית שמו" ייפתח בעופר הקניון הגדול פתח תקווה

בעוד כחודשיים תתווסף לחובבי הבצק והמאפים, עוד אופציה קולינארית – והפעם מבית הייצור של מיקי שמו, אחד מהשף-קונדיטורים המוכרים בישראל, שיפתח את הסניף ה-14 שלו במקום הכי מסחרי בעיר – הקניון הגדול. לדברי הרשת, בסניף החדש, שגודלו יהיה 30 מ"ר, יושקעו כ-700 אלף ש"ח עם עיצוב מוקפד של סטודיו MU. "מעכשיו גם בפתח תקווה יוכלו ליהנות ממגוון המוצרים שלנו", אומרים בשמו.

המשך קריאה »