מבני מגורים בפתח תקווה - משלמים פחות ארנונה

“מתנה” לסוף שנה: סופית – עיריית פתח תקווה תזכה כל בית אב בעיר ב-160 ש”ח בארנונה

בית המשפט כפה את ההחזר על מספר רשויות בעקבות פערים חישוביים שנעשו בשנים קודמות. העירייה הודיעה אתמול כי היא אכן תבצע את ההחזר בחיוב הקרוב (דצמבר) ועבור אלה המשלמים את מסי הארנונה שנה מראש, הם יקבלו את הזיכוי בחיוב לשנת 2023. הזיכוי יחול על כל בית אב בעיר (כמובן לא כולל משרדים) וההחזר הכולל נאמד בכ-15 מיליון ש”ח. 

המהלך, עליו דיווחנו כבר לפני חצי שנה, נכפה על הרשויות בעקבות תביעה ייצוגית שהוגשה לבית המשפט, שבחן את הטענות וקבע כי באותן שנים, אופן חישוב הארנונה היה שגוי ועל כן על הרשויות לשיב לתושבים את הכסף שנגבה מהם. במקביל, העירייה ביקשה ממשרד הפנים להפחית את שיעור העלייה בארנונה ב-1.37 אחוזים,  כפי שתוכנן על ידי המדינה. 

בינתיים, כפי שמציינים בעירייה, בקשתה ממתינה לאישור משרד הפנים. ראש העירייה, רמי גרינברג, התייחס להחזר והפחתת הארנונה ומסר כי: “פעולות אלו מתאפשרות, לאור ההתנהלות הכלכלית בה נקטנו בשנים האחרונות”. הוא הוסיף כי העירייה פעלה  לייעול המערכת העירונית. “הקצאנו תקציבים מוגדלים לשדרוג העיר ואיכות החיים בה. נמשיך את מגמת הצמיחה וההתחדשות ביתר שאת”.

העסקים משלמים, התושבים נהנים

יש לציין כי אחת מהסיבות לכך שלגרינברג מתאפשר להוריד את הארנונה לתושבים ובמקביל להמשיך לפתח ולטפח את העיר, היא הגידול המאסיבי בפעילות העסקית בעיר. כנס העסקים של עיריית פתח תקווה, אותו סיקרנו לפני מספר חודשים, סיפק נתונים מרשימים על ההתפתחות העסקית של העיר, לפיהם עד 2030 צפויים להתווסף אלפי משלמי ארנונה עסקית מהכיסים של בעלי עסקים קטנים (חנויות ומסעדות) ועד חברות ענק כמו אינטל וסייברארק בהווה ועזריאלי ופוקס בעתיד, המחזיקות בבניינים שלמים, חלקם רבי קומות. 

עם הכוונה להוריד את תשלומי הארנונה למגורים, לא יהיה זה מפתיע לגלות כי לעיריית פתח תקווה ישנו תמריץ להביא כמה שיותר עסקים לתחומה, שכן אלו הם בעצם מקור ההכנסה העיקרי שלה. מנגד, התושבים החדשים שיתווספו לתחומה, יצרכו את שירותיה ויגדילו את הוצאותיה. האסטרטגיה הזו כנראה תמשיך להוכיח את עצמה גם בשנים הבאות, כמו שקרה בתקופת הקורונה, בה העירייה סיימה מאוזנת, ובמקביל השירותים לתושבים עלו בפרמטרים רבים.

עוד ב-מהנעשה בעיר

עצמאות 2026

עדכון: האם בכל זאת יתקיים אירוע עצמאות מרכזי בפתח תקווה? גרינברג: “הנושא נבדק”

לאחר שהודיע כי אירוע הענק המרכזי מבוטל בעקבות היערכות המשטרה, ראש העיר רמי גרינברג מעדכן כי ייתכן שינוי של הרגע האחרון. בינתיים, התוכנית המקורית כוללת במות קטנות ואירוע צעירים.
חגיגות יום העצמאות בפתח תקווה ממשיכות לייצר כותרות. למרות ההודעה המקורית כי לא יתקיים אירוע עצמאות גדול ומרכזי בעיר (למרות הסרת המגבלות שאפשרה זאת), נרשמת כעת התפתחות שעשויה לשנות את התמונה.

המשך קריאה »
עצמאות 2026 רמי גרינברג פתח תקווה

למרות הסרת המגבלות, לא יתקיים אירוע עצמאות גדול בפ”ת. גרינברג: המשטרה לא ערוכה

התושבים (וגם האומנים, כמובן), שציפו לחגיגות ענק ביום ההולדת ה-78 למדינה, ייאלצו להסתפק השנה במתכונת מצומצמת עם אומנים מהשורה השנייה, בשעה שערים כמו גבעתיים מרימות אירוע מרכזי ענק עם סוללת כוכבים. בעיריית פתח תקווה מבהירים כי יתקיימו כמתוכנן אירועים מצומצמים בשכונות. ראש העיר רמי גרינברג מפיל את זה על המשטרה: לא ערוכה לאירועי ענק בהתראה קצרה”.

המשך קריאה »
יום העצמאות 2025 פתח תקווה

אירוע העצמאות המרכזי מבוטל: העירייה פרסמה את הלו”ז המלא לאירועי יום הזיכרון ויום העצמאות 2026 בפתח תקווה

למרות הפסקת האש ובעקבות המשך הירי מלבנון – פיקוד העורף אינו מאפשר התקהלויות גדולות – ושוב לא יהיה אירוע עצמאות מרכזי פתח תקווה. לפיכך, העירייה החליטה לפזר את החגיגות בעשרות מוקדים (בעיקר שכונתיים), על מנת לתת מענה ראוי, למי שרוצה לחגוג. בין האומנים שיופיעו: דניאל סלומון, דודו זכאי, אוהד סלומון, דילן דרור, אופק אדנק – ועוד רבים (אבל בלי שמות מפוצצים)

המשך קריאה »
אנה נבות, רמי גרינברג, מימונה, צדוק בן משה

גרינברג, נבות ובן משה חגגו ב”מימונה על גלגלים” ובבתי המרוקאים של פתח תקווה

עם משאיות מקושטות שעברו בין השכונות, מוזיקה אותנטית ואלפי מופלטות, תושבי פתח תקווה חגגו את מימונה 2026 ביוזמה מקורית במיוחד. השנה, השמחה הייתה מתוקה מתמיד, וסימנה לא רק את סיום חג הפסח – אלא גם את הפסקת האש במלחמת ישראל-איראן 2 (מבצע שאגת הארי) והחזרה המבורכת לשגרה לעסקים וללימודים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading