פארק גאון הירקון - פתח תקווה

פארק "גאון הירקון" פתח תקווה מקודם לשלב התכנון: 5.2 ק"מ בהשקעה של 11 מיליון ש"ח

העירייה דיווחה היום כי היא החלה בתכנון הפארק, שיהווה חלק מרצף "פארק הירקון פתח תקווה", שישתרע על פני כ-10,000 דונמים לאורך הירקון וצפוי להתחבר עם שכונת אם המושבות. לפי העירייה, מחצית ההשקעה תגוייס על ידי "הקרן לשמירה על שטחים פתוחים" של רשות מקרקעי ישראל. השטח נמצא מדרום לכביש 5, בין בית העלמין ירקון לאפיק הירקון. 

אם חשבתם שה"פארק הגדול" (פארק אוחיון), תמיד יהיה הפארק הגדול של פתח תקווה, דמיינו 2030, אז, אם הכל יילך לפני התכנון, האופציה לפיקניק וטיול אופניים תהיה פארק הירקון פתח תקווה, שאמור לכלול מגוון של אפשרויות פנאי ובילוי כמו נקודות תצפית, מדשאות, גשרים, מסעדות, מגרשי ומוקדי ספורט ואפילו (אולי…) פארק שעשועים. צעד פיתוחי ראשון בתכנית, היא ההכרזה של העירייה, כי החל תכנון פארק "גאון הירקון", שיהווה רק חלק מהתכנית הכוללת.

הדמיה של פארק גאון הירקון פתח תקווה (משרד מורן פיתוח וייעוץ)
הדמיה של פארק גאון הירקון פתח תקווה (משרד מורן פיתוח וייעוץ)

כמו פארק הירקון תל אביב?

לפני מה שנמסר, עיריית פתח תקווה ,בשיתוף רשות הטבע והגנים וחברה קדישא תל אביב + פתח תקווה, , מקדמת בימים אלו את פרוייקט "גאון הירקון", בהשקעה כוללת של כ-11 מיליון ₪, שמחציתה צפויה להיות מגויסת על ידי הקרן לשמירת שטחים פתוחים, של רמ"י.

התיכנון המפורט צפוי לכלול את הפארק, שעתיד לקום בשטח שמדרום לכביש 5, בין בית העלמין ירקון לאפיק הירקון, במקטע בן 5.2 ק"מ, שמצטרף לרצף עתידי של פארקים, שצפויים להיות מפותחים במרחב הירקון בצפון פתח תקוה.  

לפי התכנון, יבוצע שיקום לבריכות חורף והנגשתם לציבור (כמו בפארק הירקון תל אביב), יבוצע שיקום נופי וכן יוקמו שבילי אופניים והליכה. בנוסף נמסר כי השטח הפתוח בסביבת הנחל, ינוצל לשיפור תפקוד מסדרון הניקוז של אזור מורד נחל הירקון באירועי הצפה חריגים. פארק "גאון הירקון", עתיד להתחבר לבריכת החורף שקיימת היום מצפון לשכונת הדר המושבות (אם המושבות) וכאמור יהיה חלק מפארק מטרופוליני ענק, שישתרע על פני 10,000 דונם לאורך הירקון.

פארק הירקון פתח תקווה
תכנית פארק הירקון פתח תקווה

"המטרה למשוך מבקרים רבים וחובבי טבע

"נחל הירקון מהווה פנינת טבע ייחודית בתוך סביבה אורבנית ולכן קיימת חשיבות רבה לפתח את סביבת הנחל ולהנגישו לציבור הרחב", מסר ראש העיר, רמי גרינברג. "במסגרת זו, אנחנו מקדמים את פרוייקט גאון הירקון, המצטרף לשורה של פרוייקטים שמקודמים באזור, כמו פיתוח הפארק המטרופוליני והנחלים הסמוכים, בריכת החורף, שבילים ומבואות. פרוייקטים אלו יהוו מוקדי בילוי ופנאי משמעותיים וימשכו מבקרים רבים וחובבי טבע".

בדצמבר 2021 דיווחנו לכם כי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה פתח תקווה אישרה את "התוכנית המפורטת למרחב ירקון פ"ת". לפי התכנית, מתוך כלל השטח יוקדשו 1,250 דונם לטובת פארק עירוני שיכלול שטח לנופש, 1,066 דונם לגן לאומי, 107 דונם לספורט, 642 דונם לשטח חקלאי מיוחד, וכן 639 דונם לפיתוח למגורים ותעסוקה.

עוד ב-מהנעשה בעיר

אטרקציות לחופש הגדול

מצילים את סוף אוגוסט: 5 אטרקציות ממוזגות בפתח תקווה לסיום החופש הגדול

החום בחוץ שובר שיאים, הקייטנות הסתיימו מזמן והילדים מטפסים על הקירות? רגע לפני שחוזרים לשגרת הלימודים, ריכזנו עבורכם את המדריך המלא לסוף החופש הגדול בעיר. 5 מקומות סגורים, ממוזגים ומלאים בפעילויות שיעזרו לכם להעביר את הימים שנותרו בכיף ובלי לנסוע רחוק.

המשך קריאה »
אברי גלעד פתח תקווה

"חטאתי לפניכם": אברי גלעד מתנצל בפני תושבי פ"ת אחרי שצחק על העיר בישראל היום

בשבוע שעבר עורר איש התקשורת את זעם התושבים כשבטורו שלח ישראלים שמתנהגים בברבריות בחו"ל "לעבור לגור בפתח תקווה". אתמול הוא פרסם הבהרה, התנצל על הפגיעה והצהיר: "סתם צירוף מילים שמתיישב יפה בפה, שום דבר נגד העיר".

המשך קריאה »
שוק איכרים פתח תקווה

יש חקלאות בעיר: "הגבעה" – שוק איכרים שבועי חדש ייפתח ברח' ארלוזורוב פתח תקווה

במקום שבו הקימו חלוצי גבעת השלושה את ביתם ועבדו את האדמה, ייפתח ב־27 באוגוסט שוק איכרים חדש במתחם בית קפה השלושה וסטודיו נעים (גבעת התצפיתניות). לדברי העירייה, השוק יחבר בין חקלאים ויצרנים ישראלים לתושבי העיר, ויהפוך את התמיכה בחקלאות כחול-לבן לחלק בלתי נפרד מחיי הקהילה.

המשך קריאה »
שריפה במתחם ביג פתח תקווה

צפו: השריפה בביג פתח תקווה טרם כובתה. העירייה: ממליצים לסגור חלונות (וידאו)

מה שהתחיל בשעות הצהריים המאוחרות של השבת, מסתמן כאירוע שילווה את פתח תקווה אל תוך הלילה. השריפה שפרצה בחניון התת-קרקעי באתר הבנייה של מתחם "ביג" החדש טרם כובתה כליל, והעשן הכבד המיתמר מעל אזור העסקים הביא את כוחות החירום להחמיר משמעותית את ההנחיות לציבור.

האירוע, שהחל כאמור עם חסימה חלקית בלבד של כביש ז'בוטינסקי, החריף בשעות הערב. העשן הסמיך, שמקורו בפלסטיק וצינורות שעלו באש במעבה החניון, הוביל לחסימה הרמטית של עורקי התנועה הראשיים בעיר.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading