שכונת המגורים בתכנית פארק הירקון (גאון הירקון) פתח תקווה

פרויקט פארק הירקון פתח תקווה בסכנה? רמ"י דורשת את הזכויות על שכונת המגורים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

אם דמיינתם שב-2030 כבר יוכלו הפתח תקוואים לבלות בפארק ענק ומושקע לפחות ברמה של התל אביבים, אז בעקבות הדרישה החדשה של הרשות למקרקע ישראל, יש חשש שהפרויקט יתעכב, אם לא, חס וחלילה יבוטל. שטח המגורים צפוי לכלול את שכונת הפארק, עם לא פחות מ-2800 יחידות דיור, שכבר אושרו בוועדה המקומית. הבעלים הפרטיים של הקרקעות לא מוכנים לוותר ויאבקו על זכויותיהם בכל ההליכים.

לפני חמישה חודשים (ינואר, 2023) דיווחנו לכם כאן על תחילת שלב התכנון של פארק "גאון הירקון", אותו מקדמת עיריית פתח תקווה בהיקף השקעה של 11 מיליון ש"ח, אבל השכונה, שצמודה לפארק, היא ה"בוננזה" האמיתית – שכונת המגורים הענקית, שמן הסתם, אין לה עדיין שם. על אף שרוב השטח שייך לבעלים פרטיים, הוועדה המקומית הורתה על איחוד וחלוקה של זכויות הבנייה בינם לבין המדינה (רמ"י).

שטח פארק הירקון פתח תקווה - ממערב

העירייה תקבל 13% או 50% משווי השבחת הקרקע?

רמ"י יודעת שהשטח הזה שווה הרבה מאוד כסף, בטח יותר מהשטחים הירוקים, שמהווים חלק ניכר מתכנית פארק הירקון פתח תקווה – ומכן באה הדרישה, שמשמעותה היא שהבעלים הפרטיים ייוותרו כמעט ללא זכויות בנייה למגורים. למעשה, לבעלים ולעיריית פתח תקווה יש אותו אינטרס מול רמ"י, משום שהיא תקבל מהמדינה רק 13% משווי השבחת הקרקע, לעומת 50% שהיא תקבל במקרה של בעלים פרטיים.

לפי פרסום של "דה מרקר", היטלי ההשבחה נועדו לממן את ההשקעה בפארק, ובמקרה של קיטון ההכנסות, התוכנית להקמת הפארק עלולה להיתקע. דברים דומים מסר לנו היום עו"ד צבי שוב, שותף במשרד שוב ושות" המייצג חלק מעשרות רבות של בעלים פרטיים על שטחים באיזור. "המהלך של רמ"י יכול לתקוע את פרויקט פארק הירקון פתח תקווה, לעכב אותו בצורה משמעותית ואף להעמידו בסכנה", אמר שוב לפתח תקווה NEWS.

עו"ד צבי שוב: "הפרויקט עלול להיתקע"

מהי תחושתם של בעלי הקרקע אותם אתה מייצג? 

"הם מרגישים שמפקיעים מהם בהדרגה את הזכויות על הקרקע וכך הם נפגעים כספית", משיב שוב. "אחרי שלפי התכנית החליטו שרוב השטח יהיה פארק, גם כך צומצמו שטחי המגורים – ועכשיו ברמ"י מעוניינים גם במעט הזה". 

לדברי שוב, הפרויקט בסכנה גם בגלל שהעירייה חייבת להרוויח מהיטלי ההשבחה על מנת שיהיה לה את האינטרס והמוטיבציה להשקיע בפארק הירקון פתח תקווה ברמה כזאת שהוא יתחרה בפארק הירקון תל אביב – והיא בונה על היטלי השבחה גבוהים הרבה, לעומת מצב שהזכויות על שטח המגורים יהיו בידי רמ"י.

פתח תקווה NEWS - פארק הירקון
שרטוטי הבנייה המתוכננים בפארק

30-40 בנייני מגורים מסביב לפארק שווים הרבה כסף

פרויקט פארק הירקון פתח תקווה (או גאון הירקון), הוא הרבה יותר מפרויקט דגל של עיריית פתח תקווה. זה משהו שיכול לשדרג את העיר וכמובן את איזורי המגורים הסמוכים לפארק. לפי התכנון, החלק הצפוני של פתח תקווה, שכולל 6,000 דונם וממוקם דרומית לכביש 5, יפותח לטובת ריאה ירוקה שבמרכזה פארק. התכנון כלל גם שטחי גן לאומי, 100 דונם מגרשי ספורט ו-200 אלף מ"ר שימושי פנאי ומבני ציבור.

במטרה להתגבר על העלויות הכרוכות בהקמת הפארק, הוקצו 2,500 דונם לבנייה של יחידות דיור, וכן שטחי תעסוקה ומסחר שההכנסות ממכירתם יסייעו למימון הפארק – בשטח שנמצא מזרחית לכביש 40, סמוך לאיזור התעשייה סגולה. 2800 יחידות דיור זו שכונה של ממש של 30-40 בנייני מגורים ענקיים, כשהחלק העיקרי שלה בדרישה של רמ"י הוא האטרקטיבי ביותר נוכח סמיכותה לפארק.

בעקבות דרישת המדינה לקבל לידיה את מרבית זכויות הבנייה בתוכנית, צפויים הבעלים הפרטיים להתנגד לתוכנית ואף לעתור כנגדה, דבר שצפוי לעכב משמעותית את מימושה. הבעלים הפרטיים תולים את יהבם בוועדה המחוזית, שלהערכתם תרצה להבטיח את מימוש הקמת הפארק.

פארק הירקון פתח תקווה
פארק הירקון פתח תקווה

"מחטף שערורייתי"

"מדובר בלא פחות ממחטף שערורייתי של רמ"י, שפוגע בזכויות הקניין של הבעלים הפרטיים", מסר שוב לדה מרקר. "בעלי הקרקעות הפרטיים לא יעברו על המהלך הזה בשתיקה והם נערכים למאבק נחרץ, שיבטיח את זכויותיהם ואת מה שהובטח להם כל השנים".

לפי דה מרקר, רמ"י מסרו כי הם מקיימים שיח עם העירייה בנושא. 

מעיריית פתח תקווה נמסר לפתח תקווה NEWS: "ההחלטה של רמ"י התקבלה באופן חד צדדי, והיא אינה תואמת את התכנון שמימנה וקידמה יחד עם העירייה לצורך הקמת הפארק. עם היוודע הכוונה של רמ"י לקדם את המתחם בבעלותה, במנותק מהתכנון הכולל של הפארק, פעלו כלל גורמי המקצוע הרלוונטיים ברשות כנגד ההחלטה, שפוגעת ברצף של הפארק ובאינטרס הציבורי. בכוונת העירייה להמשיך לפעול בנושא בכל הכלים שעומדים לרשותה".

עוד ב-נדלן

איכילוב 5 פתח תקווה

דמיינו את 2025: מעונות סטודנטים + בית קפה יקומו ברח' איכילוב 5 פתח תקווה

העירייה מדווחת כי היום הונחה אבן פינה לאחד המיזמים המעניינים, שנועד להחיות את מרכז העיר ברוח רעננה וצעירה. לפי התכנון, הפרויקט אמור לקום בעוד 12 חודשים מהיום במה שהיה פעם בית לפקו. מדובר במבנה בן 5 קומות, כשבכל קומה דירה בת חמישה חדרי שינה, ממ"ד, שני חדרי שירותים, מטבח וסלון משותפים ומרפסת שמש. "זה יאפשר לסטודנטים לגור במרכז העיר בעלות סבירה", נמסר.

המשך קריאה »
גלובל טאוורס פתח תקווה B

ה"תאום של גלובל טאוורס" – התקבל היתר בנייה לעוד מגדל משרדים ענק בפתח תקווה

בקרוב תחל בנייתו של בניין המשרדים "גלובל טאוורס B", סמוך למגדל A, זאת לאחר שהועדה המקומית אישרה לפרויקט להתקדם לשלב הבא. לפי התכנון, צפוי לקום דרומית לבניין הקיים, אח תאום, עם 39 קומות, חמש יותר מאחיו המבוגר. במתחם מוקם בימים אלה מגדל שלישי בן 24 קומות, שמתכונן להסתיים ב-2025. נוכח ריבוי המגדלים על שטח קטן עולה שוב השאלה: האם ההיצע יגבר על הביקוש?

המשך קריאה »
מטרו פארק פתח תקווה

מתחם מטרו פארק פתח תקווה (456) בתחילת אכלוס: משרדים ראשונים החלו להיכנס

הפרויקט המסחרי המסקרן על רח' משה דיין, שממותג גם בשם 456, סיים את בנייתו במהלך השנה, כשלפני שלושה חודשים קיבל אישור של טופס 4 ואפשר כבר לראות מבעד לחלונות מספר משרדים בתהליכי שיפוץ פנים. הפרויקט הענק משתרע על שני מבנים בני 11 קומות כל אחד, המחוברים ביניהם, פלוס שטח מסחרי וציבורי רחב. רוב השטחים נרכשו לפני שנים, על ידי כ-280 משקיעים. מה המחירים?

המשך קריאה »
רמי גרינברג עורך סיור באתרי נייה בעיר

העירייה ביצעה ביקורי פתע באתרי בנייה בפתח תקווה: האם באמת יש מאבטח בכל אתר?

נכון להיום, יש בעיר עשרות רבות של אתרי בניייה בהם מבוצעים פרויקטים של נדל"ן מגורים ונדל"ן מסחרי. מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, ניתנה הוראה חדש משמעית מצד העירייה – להפסיק את העבודות. מאז הן חודשו, אך תושבים רבים מביעים חשש, בעיקר מהפרויקטים בשכונות מגורים – כי הקבלנים מעסיקים פלשתינאים ושוהים בלתי חוקיים. גרינברג: "מוודאים שההנחיות נשמרות".

המשך קריאה »

השארו מעודכנים!

הירשמו כדי לקבל תוכן והתראות בלעדיים ישירות למייל

Loading