יפעת הימן בטקס למען החטופים של עיריית פתח תקווה

יפעת הימן באירוע של עיריית פ”ת: “כל מה שרוצים זה להביא את ענבר לקבורה בארץ”

אמה של החטופה הפתח תקוואית, ענבר הימן, נשאה את הדברים בטקס מרגש, שערכה הבוקר (ראשון) העירייה, במלאת 100 ימים למלחמה. למרות הזמן הרבה שחלף, גופתה עדיין מוחזקת בשבי החמאס. בטקס נכחו עשרות רבות של תושבים ועובדי עירייה, ששבתו במחאה למשך 100 דקות, כמו ברשויות אחרות. גרינברג: “עם ישראל קם ומתחזק, והאור גובר על החושך”.

ארבעה שבועות חלפו מאז הותר לפרסום כי ענבר הימן מפתח תקווה נרצחה בשבי – ועדיין היא לא הובאה לקבורה. הוריה, חיים ויפעת, מאם המושבות הישנה, מקווים לפחות שזה יקרה, יחד עם חזרתם, של שאר החטופים – בריאים ושלמים. כזכור, עם היוודע על הירצחה של ענבר, משפחתה וחבריה הקימו אוהל “שבעה”, ליד ביתה, על הדשא, בפינת הרחובות גדרה-חדרה.

יפעת הימן מחבקת את רמי גרינברג
יפעת הימן מחבקת את רמי גרינברג


היום, לאחר 100 ימים של מלחמה, כש-136 חטופים, כולל אלה שנודע על מותם, עדיין נמצאים בעזה – הולכים וגוברים הקולות לעשות הכל כדי להחזירם – כולל עצרת של 24 שעות בכיכר החטופים בתל אביב. במסגרת הזאת, יזמה עיריית פתח תקווה טקס קצר ומרגש באולם “שרת”, אליו הגיעו עובדי עירייה ותושבים רבים – לאות הזדהות.

אמה, יפעת הימן, סיפרה בטקס על ביתה ענבר, סטודנטית מצטיינת לתקשורת חזותית, ואמנית גרפיטי הידועה בכינוי ‘פינק’. “גופתה עדיין מוחזקת בשבי החמאס”, אמרה. “כל שאנחנו רוצים בשלב זה – הוא להביא אותה לקבורה בארץ”. הטקס, בהשתתפות ראש העיר, רמי גרינברג, הסתיים בשירת התקווה ובתפילה לשובם במהרה של כל החטופות והחטופים.

“ליבנו עם משפחות החטופות והחטופים”, אמר גרינברג. “כולנו קוראים לשובם הביתה עוד היום, וכולנו מייחלים לראות את כל החטופות והחטופים, כאן איתנו בארץ. אירועי השבעה באוקטובר קשים מנשוא ואכזריות החמאס אינה יודעת שובע. בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו אבל עם ישראל קם ומתחזק, והאור גובר על החושך”.

צילומים: באדיבות דוברות עירית פתח תקווה

צפו: הסרטון המצמרר של ענבר הימן מפתח תקווה, שנחטפה לעזה ונרצחה על ידי החמאס (כתוביות)

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

טיל בפתח תקווה

בוקר קשה בפ”ת: תושבת נפצעה קשה מפגיעת רסיס; מספר זירות פעילות ברחבי העיר (וידאו)

כוחות הביטחון וההצלה פועלים בשעה זו במספר מוקדים בעיר בעקבות האירועים האחרונים. אישה פונתה לבית החולים במצב קשה לאחר שספגה פגיעה ישירה. העירייה קוראת לתושבים להתרחק מהזירות ולהישמע להנחיות פיקוד העורף.

המשך קריאה »
רמי גרינברג מעיף טורקי

צפו: רמי גרינברג התעמת עם צוות שידור טורקי של ה-CNN באתר נפילה בפ”ת (וידאו)

ראש עיריית פתח תקווה, תועד כשהוא מסלק בתקיפות צוות שידור של רשת CNN הטורקית מזירת אירוע נפילת טיל בעיר אמש (2.4). כשהצוות הגיש לו תעודת עיתונאי, אמר ה”שריף”: “בטורקיה ג’ורנליסט, לא תופס פה”. גרינברג דרש מהם לעזוב את המקום באופן מיידי. התיעוד של העימות, שפורסם לראשונה ב-mako, מציג חילופי דברים סוערים בין ראש העיר לבין העיתונאים הזרים.

המשך קריאה »
טיל באם המושבות החדשה

עשרות רבות של תושבים התגודדו סביב אתר הנפילה סמוך לבניין בפ”ת (וידאו)

שעה קלה לאחר נפילת טיל מתפצל באם המושבות החדשה הערב (2.4), הגיעו (בניגוד להוראות פיקוד העורף) רבים לצפות בנזק ובכלי התקשורת, שהגיעו לסקר את האירוע. הנפילה אירעה בסמוך לבניין רב קומות וגרמה לנזק בכניסה. בעקבות ההדף, זכוכיות בחלונות ובמרפסות הדירות נפגעו. כוחות משטרה והצלה מיהרו למקום – ודיווחו: אין נפגעים. ראש העיר רמי גרינברג הגיע גם כן.

המשך קריאה »
טילים בפתח תקווה

6 אזעקות רצופות בפ”ת רגע לפני ליל הסדר. צפו בנפילת רסיס על בית חד קומתי (וידאו)

מטחי ירי לעבר העיר סמוך לכניסת החג הערב (1.4) שלחו את התושבים למרחבים המוגנים. צוותי העירייה וכוחות ההצלה פועלים בשעה זו במספר מוקדים ברחבי פתח תקווה. קריאה לתושבים: אל תתקרבו לזירות ואל תיגעו ברסיסים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading