מכבי פתח תקווה בית"ר ירושלים 3:0 - תאריך 16.3

כ-10,000 צופים ראו את בית”ר י-ם מביסה את מכבי פ”ת ביציעים ובמגרש. הפועל בצרות

שבת מאכזבת לשתי הפתח תקוואיות הסתיימה בהפסדים כואבים לשתי הירושלמיות, שקבעו: מכבי לא תשחק בפלייאוף העליון והפועל צריכה סוג של נס כדי להישאר בליגה. כ-8000 אוהדי בית”ר, שכבשו את אצטדיון “שלמה ביטוח”, ביטלו לחלוטין את כ-2000 אוהדי מכבי ומשכו את הצהובים-שחורים לניצחון 3:0. הפועל פתח תקווה עמוק במקום האחרון אחרי הפסד 0:1 בטדי להפועל ירושלים. נתנחם שיהיה עוד דרבי במאי.

כשמכבי פתח תקווה והפועל פתח תקווה עלו העונה לליגת העל, פינטזנו ששתיהן יתמודדו בצמרת של הכדורגל הישראלי – או לפחות יגיעו לפלייאוף העליון. אלא שחלומות לחוד – ומציאות לחוד. המחזור האחרון בעונה הסדירה של ליגת העל לא האיר פנים לקבוצות מפתח תקווה, שיתמודדו ביניהם בפלייאוף התחתון. אם אתם שואלים מתי יהיה הדרבי – אז זה יקרה במחזור ה-32 (אחד לפני סיום העונה) – בעוד כחודשיים.

ברק אברמוב בעלי בית"ר ירושלים מבסוט ביציע הכבוד. אוהדי מכבי - פחות
ברק אברמוב בעלי בית"ר ירושלים מבסוט ביציע הכבוד. אוהדי מכבי - פחות

הפסד פלייאוף עליון = הפסד הרבה כסף

אצטדיון מפוצץ ב-10,000 צופים קידם את פניהם של שחקני מכבי פתח תקווה ובית”ר ירושלים. היתרון של הבית”רים ביציעים, קיבל מהר ביטוי כבר במגרש, לאחר יתרון מהיר בדקה ה-15 של מיירון ג’ורג’. נראה שהשער המוקדם, הוציא את האוויר מהמפרשים של שחקני מכבי, שכמעט ולא הגיעו למצבים. צמד של דור מיכה (61, 87) קבע את התוצגה וסגר את הגולל על חלומות הפלייאוף העליון, שגם ככה לא היו מתממשות בעקבות ה-0:0 (הצפוי) של בני סכנין מול בני ריינה – שקבע כי שתי הקבוצות מהמגזר יעפילו יחד לפלייאוף העליון.

לפי ההערכה, אי-ההעפלה לפלייאוף העליון, גרמה למכבי פתח תקווה להפסד הכנסה ומענקים בסך של כ-3 מיליון ש”ח. היו”ר אבי לוזון, יוכל להתנחם בכך שמכבי פתח תקווה תארח את הדרבי מול הפועל במחזור ה-32 וכנראה גם תארח שוב בית”ר ירושלים במחזור ה-29 (זאת במידה והפועל תל אביב תפסיד למכבי חיפה מחר). בנוסף הוא יכול להתנחם מהכנסה צפויה של כ-350 אלף ש”ח ממכירת הכרטיסים למשחק הערב.

אוהדי בית"ר 8000, אוהדי מכבי 2000

תקציר מכבי פתח תקווה - בית"ר ירושלים

500 אוהדי הפועל בבירה יצאו מאוכזבים

מכבי פתח תקווה רחוקה שמונה נקודות מהקו האדום ויכולה להתחיל בקרוב לתכנן את העונה הבאה בליגת העל. לא כך הם הדברים לגבי הפועל פתח תקווה, שההפסד היום בבירה מול הפועל ירושלים (1:0), סיבך אותה משמעותית במאבק ההישרדות. כ-500 אוהדי הפועל ליוו את קבוצתם לירושלים, שחטפה שער אכזרי מרגליו של כארם זועבי, שניות לפני הירידה למחצית.

הפועל התאוששה במחצית השנייה עם שער של פורצ’ן באסיי בדקה ה-56, אבל שתי דקות לאחר מכן, יילה דוין העלה שוב את הירושלמים ליתרון. רז שטיין, בשער אדיר לחיבורים, השווה ל-2:2 בדקה ה-74, אבל אחרי שלוש דקות, שוב הפועל ירושלים ביתרון – משאר של אור רויזמן. הדמות הטראגית של המשחק הוא שטיין, שבעט למשקוף פנדל בדקה ה-96, שקבע סופית את ההפסד של הפועל.

שטיין ותנועת ההשתקה. צילומסך מהיוטיוב

שטיין: "מה שעשיתי - לא אופייני לי"

אוהדי הפועל פתח תקווה זעמו של שטיין בקבוצות הפייסבוק והוואצאפ, לא רק בגלל הפנדל המוחמץ (הרבה שאלו את עצמם למה לא נתנו לאבי ריקן הותיק לבעוט אותו), אלא בעיקר בגלל תנועת ההשתקה של שטיין, לאחר השער שכבש. מיד אחרי המשחק התנצל רז שטיין באינסטגרם שלו וכתב: “מה שעשיתי זה לא אופייני לי ואני מתנצל בפני כל אוהד הפועל פתח תקווה”.

למאמן הפועל פתח תקווה, בני לם, יהיה אתגר לא פשוט להרים את הקבוצה שלו. בסיום המשחק הוא אמר שמקומה של הפועל בליגת העל – אבל המקום באחרון בטבלה ושלושת הנצחונות הבודדים ב-26 מחזורים – לא יכולים לשקר. לפחות יהיו לו שבועיים לארגן את השורות מחדש, בעקבות פגרת נבחרת ישראל בסוף השבוע הבא.

הסטורי המתנצל אל רז שטיין

תקציר הפועל ירושלים - הפועל פתח תקווה

עוד ב-ספורט

אוהדי הפועל בבלומפילד

כ-500 אוהדי הפועל ‘מבנה’ פ”ת הגיעו לבלומפילד וצפו בתבוסה 4:0 להפועל ת”א

התקופה הלא-טובה של הפתח תקואים המשיכה גם השבת (6.12), כשנכנעו לאדומים משערים של לויזוס לויזו (דקה 13), אנדריאן קרייב (28), סתיו טוריאל (67) ושער עצמי של אוראל דגני (77). אוהדי הפועל, שחלק גדול מהם נטש את שערים 10-11 מיד אחרי השער הרביעי, חזרו הביתה שוב מאוכזבים, אחרי שלא ניצחו בליגה 77 ימים, מאז הניצחון 6:1 על בני ריינה. בשני הבא: שוב בלומפילד – הפעם, מכבי.

המשך קריאה »

שוב תיקו: כ-3500 אוהדי הפועל ‘מבנה’ פ”ת ראו 1:1 מול הפועל ב”ש ב-“שלמה ביטוח”

שלושה ימים אחרי שהאוהדים ראו מהיציע המערבי תיקו 0:0 מול מכבי חיפה, הערב (2.12.25) הם עברו צד למזרחי, אבל את התוצאה זה לא שינה: עוד משחק של הפתח תקוואים, שהסתיים בשוויון – בפעם ה-6 (!) ברציפות (שיא קבוצתי בליגת העל). לאכזבת האוהדים הכחולים, הם גם לא הצליחו לייצר ניצחון ביציעים, כשהאוהדים הבאר שבעים מילאו כמעט את כל היציע המערבי עם כ-3500 צופים משלהם

המשך קריאה »

כ-11 אלף צופים ראו 0:0 מאכזב להפועל ‘מבנה’ פ”ת מול מכבי חיפה באצטדיון “שלמה ביטוח”

זה אמור היה להיות המשחק שיכול להחזיר את הפועל למסלול הנצחונות, במיוחד אחרי שבדקה ה-32 הורחק טריוואנטה סטיוארט באדום לאחר הרמת רגל גבוהה. גם העובדה שהחיפאים נמצאים במשבר, בלי ניצחון מאז שברק בכר מונה למאמן ועם קהל עצבני, שמחא עם שלטים נגד המנהל המקצועי איציק עובדיה וירק לעבר דולב חזיזה – לא ממש עזרו לשחקנים של עומר פרץ – שלא הצליחו להכניס את הכדור לשער.

המשך קריאה »
אוהדי הפועל ביציע המערבי

סולד-אאוט: הפועל ‘מבנה’ פ”ת תארח מחר את מכבי חיפה לעיני אצטדיון מלא (וידאו)

אחרי פגרה של כמעט חודש, הכדורגל הישראלי חוזר למגרשים – ובגדול, מבחינת אוהדי הפועל, שבעוד קצת יותר מ-24 שעות (שבת, 19:30, אצטדיון “שלמה ביטוח”), יארחו את הירוקים מחיפה. הכרטיסים למשחק כבר נגמרו. אוהדי הפועל (כ-5000) יישבו ביציע המערבי בשערים 1-5 ואילו אוהדי חיפה (כ-5000) יישבו ביציע המזרחי בשערים 10-14. המגן נעם כהן: “לפעמים אנחנו צריכים להיות ערסים”

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading