מאיר ברוכין ביציאה מבית ספר יצחק שמיר פתח תקווה

מאיר ברוכין, המורה שפוטר מבי"ס יצחק שמיר פתח תקווה לאחר שביקר את צה"ל, יחזור ללמד

כמעט חצי שנה אחרי שגורש, בתקופה המתוחה של תחילת המלחמה, מבית הספר השש-שנתי בקללות ויריקות, המורה לאזרחות צפוי לשוב בשנת הלימודים הבאה. עיריית פתח תקווה נסוגה מהעירעור שהגישה לבית הדין לעבודה בגין ההחלטה לבטל את פיטוריו, גם בעקבות הערות השופטים על הליך פיטורין לא תקין וגם בעקבות הבטחתו של ברוכים לגלות בהמשך "יותר רגישות" בדבריו.

מאיר ברוכין, המורה שפוטר מבית ספר יצחק שמיר בפתח תקווה, יחזור בשנה הבאה ללמד – כך נקבע היום בבית המשפט. זה קורה בדיוק חמישה חודשים (19.1) אחרי שהוא יצא בצהרי יום שישי משערי בית הספר מלווה בגידופים על ידי הורים ותלמידים, כפי שנראה בסרטון שפרסמנו. המורה, שפוטר לאחר שהשמיע דברי ביקורת על צה"ל יחזור ללמד לאחר שהבטיח לגלות רגישות יתר בדיונים שהוא מקיים בכיתה בשיעורי האזרחות.

צפו בקללות שספג ברוכין בינואר השנה בבית ספר יצחק שמיר פתח תקווה


לפני חודשיים וחצי הורה בית הדין האזורי בתל אביב לעיריית פתח תקווה להשיב את ברוכין לעבודה, לאחר שטענת השופטים פוטר שלא כדין כשבועיים לאחר פרוץ המלחמה. בין היתר, דחה בית הדין בהחלטתו את הטענה כי "אירועי המלחמה שינו את גבולות חופש הביטוי" של מורים. בכיתה ובפוסטים שפירסם, נהג ברוכין למתוח ביקורת קשה על מדיניות הממשלה ומעשי צה"ל, בשטחים ובעזה.

בערעור לבית הדין הארצי לעבודה, טענה עיריית פתח תקווה כי אי אפשר שהתבטאויות מסוג אלו יישמעו מפי עובד חינוך. עוד טענה העירייה כי "לא ניתן להשלים עם התבטאויות שנתפסות כתמיכה בטרור והתנגדות לציונות", וכי החזרתו של ברוכין לעבודה "גרמה ותגרום לאנדרלמוסיה בקרב מורי בית הספר, הוריו ותלמידיו, ללא כל הצדקה".

בית ספר יצחק שמיר פתח תקווה

השופטים לא קיבלו את טענות עיריית פתח תקווה וכתבו בפסק הדין כי "הצענו לצדדים כי יסיימו את ההליך בדרכי שלום, וביקשנו מד"ר ברוכין שיצהיר כי יסכים לשיח בסגנון וברגישות שיתאים לשיח בכיתה". בתגובה, אמר ברוכין כי "בכל 35 שנות הקריירה שלי כמורה, הליבה של הקשר שלי עם התלמידים היא השיח איתם. ברגע שהשיח לא טוב, אני מרגיש שכאיש מקצוע נכשלתי. אני יכול להגיד שמכאן ואילך אקפיד על יותר רגישות. אם טעיתי בסגנון או לא הייתי מספיק רגיש, אני לוקח את זה על עצמי".

בדברים של ברוכין בבית המשפט אין כל התייחסות לדברים שכתב בפייסבוק, שהיו מרכיב מרכזי בטענות עיריית פתח תקווה נגדו. בעקבות דבריו ועל רקע הביקורת שמתחו השופטים על הליך הפיטורים, נאלצה עיריית פתח תקווה להסכים להמשיך את העסקתו בשנת הלימודים הבאה. "העירייה הסכימה להחזירו לעבודה, תוך שימת לב לעמידתו בהתחייבויותיו", כתבה.

עו"ד עמית גורביץ' שייצג את ברוכין אמר כי "פסק הדין הוא תמרור אזהרה לגל הפיטורים על רקע השקפה פוליטית". ברוכין הוסיף כי הוא "מקווה שפסק הדין יעביר מסר ברור למורים כי הם יכולים להתבטא בחופשיות וללא חשש". לדבריו, גם ראשי רשויות מקומיות "צריכים להבין שאין להם שום זכות לפטר מורים שמביעים את דעתם, גם אם זו אינה עולה בקנה אחד עם דעתם".

העירייה: ברוכין הודה שנכשל כאיש מקצוע

עיריית פתח תקווה בתגובה: "בבית הדין הארצי לעבודה התקבלה פשרה בעניין העסקתו של ד"ר ברוכין בתיכון יצחר שמיר, לאחר התבטאויות שלו נגד צה"ל ומדינת ישראל. לבקשת בית הדין ד"ר ברוכין קיבל אחריות על אופי האמירות שלו והודה "אני מרגיש שכאיש מקצוע נכשלתי". ד"ר ברוכין התחייב להקפיד על רגישות בהתבטאויות בעתיד. לאור קבלת האחריות וההתנצלות של ד"ר ברוכין ולאור ההבהרה של בית הדין הארצי שהליך הפיטורין היה צריך להיות בבית הדין למשמעת, הסכימה העירייה להחזירו לעבודה תוך שימת לב לעמידתו בהתחייבויותיו". 

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

מצדיעים: מאות הגיעו להפנינג מילואימניקים שהתקיים בחורשת עירא פתח תקווה

תושבי פתח תקווה ומשרתי המילואים זכו היום (שישי, 4.9) לאירוע הצדעה מרגש ומושקע, שהתקיים במתחם "חורשת עירא" באיזור התעשייה סגולה. האירוע הופק כולו כהוקרה למערך המילואים ובני משפחותיהם הפתח תקוואים, חלקם שירתו מאות ימי מילואים. המשתתפים נהנו מדוכנים, מוסיקה של להקת GO LIVE הפתח תקוואית ו-DJ אלעד זוהר. ראש העיר רמי גרינברג הגיע לביקור.

המשך קריאה »
עידן פוקס משעול פתח תקווה

"גינת האושר של עידן": פתח תקווה הנציחה את סמל עידן פוקס ז"ל בגינת מיינדפולנס ייחודית

בטקס מרגש שנערך היום בשכונת פסגת הדר, נחנכה גינה ציבורית חדשה לזכרו של הפתח תקוואי סמל עידן פוקס ז"ל, שנפל מרחפן נפץ בלבנון לפני 4 חודשים. הגינה, הממוקמת מול רחוב שחם 29 ובסמוך לבית בו גדל עידן, נועדה לשמר את זכרו ולהעניק לקהילה מרחב של שלווה ונחמה.

המשך קריאה »
טקס 7 באוקטובר יד לבנים

שורדי השבי לואיס הר ובר קופרשטיין ישתתפו בטקס זיכרון ל-7 באוקטובר ביד לבנים פ"ת

עיריית פתח תקווה, בשיתוף מקפ"ת, יד לבנים וארגון נפגעי פעולות איבה, יקיימו אירוע עירוני מיוחד ומרגש תחת הכותרת "מזיכרון לתקווה", לציון יום הזיכרון הלאומי לאירועי השבעה באוקטובר.

המשך קריאה »
רמי גרינברג איראן

שוב חשש מאיראן: רמי גרינברג הודיע על פתיחת כלל המקלטים הציבוריים בפתח תקווה

על רקע המתיחות הביטחונית, עיריית פתח תקווה נוקטת בצעדי מנע ופותחת את כלל המרחבים המוגנים הציבוריים ומתחמי המחסה ההמוניים. ראש העיר קורא לתושבים להכין את המרחבים המוגנים הפרטיים, אך מדגיש: בשלב זה אין כל שינוי בהנחיות פיקוד העורף.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading